MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

EKT: «Κάναμε ακόμα ένα λάθος στους συντελεστές λιτότητας για την Ελλάδα - Συγγνώμη που σας καταστρέψαμε»

Έκθεση της ΕΚΤ αποκαλύπτει πως οι δανειστές έκαναν άλλο ένα λάθος εις βάρος της Ελλάδας με αποτέλεσμα η οικονομική κρίση να διατηρηθεί για πολλά χρόνια όπως αποκαλύπτει η DW

Σύμφωνα με την μελέτη που δημοσιεύει η Handelsblatt, η ΕΕ υποβάθμισε τους κινδύνους από τη λιτότητα χρησιμοποιώντας λάθος πολλαπλασιαστή δημοσίων δαπανών.

«Οι πληγείσες από τη χρηματοπιστωτική κρίση χώρες της ΕΕ έπρεπε να μειώσουν δραστικά τις δαπάνες για να λάβουν βοήθεια από την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ – προφανώς ήταν ένας ολέθρια λανθασμένος υπολογισμός»

Η έκθεση στην ουσία αποτελεί απολογία για το τι συνέβη στην Ελλάδα.

Το παιχνίδι είναι στημένο κι από πριν ξεπουλημένο

Για μία ακόμη φορά οι Έλληνες αντιμετωπίζονται σαν ανόητοι κομπάρσοι που όλοι προσπαθούν να κλέψουν την ψήφο τους, με κάθε είδους τέχνασμα.

Επικαιρότητα

Η ΝΔ τάσσεται υπέρ των μνημονίων, επικαλούμενη ένα άλλο μείγμα πολιτικής που όμως δεν επιτρέπεται από τους δανειστές. Την ίδια στιγμή διακηρύσσει πως θα σεβαστεί τη συνέχεια του κράτους και άρα όλα όσα έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση. Επομένως πιστεύει πως δεν υπάρχει εναλλακτική λύση για την Ελλάδα. Στην ουσία λοιπόν μιμείται το ΣΥΡΙΖΑ με την έννοια πως προσπαθεί με κενές προεκλογικές υποσχέσεις να υφαρπάξει την ψήφο των Ελλήνων. 

Εθνική γενοκτονία

Αυτό που θα επακολουθήσει θα είναι πολύ χειρότερο από τα μαρτύρια που βιώσαμε τα τελευταία χρόνια, μετατρέποντας την πατρίδα μας σε μία εξαθλιωμένη, πολυπολιτισμική αποικία – αφού ακόμη περισσότεροι θα εγκαταλείψουν τρομοκρατημένοι τη χώρα μας, ενώ το κενό θα συμπληρωθεί από φθηνούς και υπάκουους μετανάστες που δεν θα έχουν τίποτα να χάσουν.

Ανάλυση 

Οι δημοσιονομικοί κανόνες θεωρούνται πάντοτε απαραίτητοι, επειδή διαφορετικά δεν θα μπορούσε να εμποδιστεί η άνοδος των κρατικών δαπανών από «ομάδες συμφερόντων» που προκαλούν την αύξηση των ελλειμμάτων – οπότε νομοτελειακά την αντίστοιχη άνοδο των δημοσίων χρεών. 

Μισό εκατομμύριο θύματα της φορο-εξόντωσης

Του Σπύρου Δημητρέλη

Εκρηκτική αύξηση παρουσίασε τα τελευταία τρία χρόνια ο αριθμός των φορολογούμενων εναντίον των οποίων η φορολογική διοίκηση επέβαλε μέτρα αναγκαστικής είσπραξης. Πρόκειται για τα θύματα της εξοντωτικής υπεροφορολόγησης που έπληξε την οικονομία και ειδικά τα εισοδήματα νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Το δικομματικό πολιτικοοικονομικό σύστημα

Το σύστημα αυτό είναι εκείνο που αύξησε τα δημόσια χρέη, που εκτόξευσε τα επιτόκια δανεισμού μας στις αρχές του 1990, που την υποχρέωσε να συμμετέχει στην Ευρωζώνη για να τα μειώσει αποφεύγοντας τότε την πτώχευση και που τοποθέτησε τα θεμέλια των θηριωδών διδύμων ελλειμμάτων μας – της υπερχρέωσης του 2009, καθώς επίσης της χρεοκοπίας του 2011 που συνεχίζεται.

”Ο νεοφιλελευθερισμός δημιουργήθηκε από το διεθνές τραπεζικό κεφάλαιο, για να ακυρώσει και να διαστρέψει τις ευεργετικές επιπτώσεις του κλασσικού φιλελευθερισμού επί της κοινωνίας. Είναι παράγωγο προϊόν μιας «συνωμοτικής ελίτ» με στόχο την εξολόθρευση του ανταγωνισμού της οικονομίας, ακριβώς με την επίκληση του. Η ουσιαστικά άρνηση του νεοφιλελευθερισμού να υποστηρίξει τον ζωοποιό και άκρως ευεργετικό για την παραγωγική οικονομία ανταγωνισμό, είναι η θεμελιώδης διαφορά μεταξύ του κλασσικού φιλελευθερισμού και του νεοφιλελευθερισμού. 

Καλεντερίδης: Σε εξέλιξη σχέδιο απαξίωσης των εθνικών συνόρων

Καλεντερίδης: Σε εξέλιξη σχέδιο απαξίωσης των εθνικών συνόρων.

«Οι εθνομηδενιστές, ο Σόρος και οι ΜΚΟ, με το ανθρωπο-εμπόριο εκτός από τη διάλυση της Ε.Ε. και της Ελλάδας, έχουν στόχο το μυαλό και τη λογική μας κρίση», εκτιμά ο Σάββας Καλεντερίδης στην ανάλυση του ακολουθεί. 

Η ανάλυση του Σάββα Καλεντερίδη:

Εργαζόμενοι της Amazon πούλησαν απόρρητα δεδομένα σε τρίτους

Εργαζόμενοι της Amazon πούλησαν απόρρητα δεδομένα σε τρίτους

Η Amazon ερευνά το ενδεχόμενο εργαζόμενοί της να πούλησαν απόρρητες πληροφορίες σε τρίτες εταιρείες, ανακοίνωσε ο διαδικτυακός κολοσσός, επιβεβαιώνοντας μια πληροφορία της εφημερίδας Wall Street Journal.