MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022

Χρήση χημικών κατά Κούρδων από την Τουρκία! Η Άγκυρα απαντά με συλλήψεις στις κατηγορίες

Η πρόεδρος του Τουρκικού Ιατρικού Συλλόγου (TTB) Σεμπνέμ Κορούρ Φιντζαντζί συνελήφθη σήμερα, μία εβδομάδα αφού είχε ζητήσει να διεξαχθεί έρευνα για ενδεχόμενη χρήση χημικών όπλων από τον τουρκικό στρατό στο Ιράκ εναντίον των κούρδων ανταρτών του PKK, ανακοίνωσε η εισαγγελία της Άγκυρας.


«Η πρόεδρος του Τουρκικού Ιατρικού Συλλόγου (…) συνελήφθη στις 26/10/2022, κατηγορούμενη ότι έκανε προπαγάνδα υπέρ μιας τρομοκρατικής οργάνωσης», ανακοίνωσε το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Άγκυρας και ζήτησε την αντικατάσταση της Φιντζαντζί στα καθήκοντά της.

Οι άνανδροι της στρατηγικής ψυχραιμίας, η εξοπλιστική διπλωματία και ο «προδότης ξένος»! Κ.Χρηστίδης

Ο Επίτιμος Α/ΓΕΝ ,Ναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης δεν «στρογγύλευε» ποτέ «τις γωνίες». Εν ενεργεία Α/ΓΕΝ μίλησε δημόσια για τα θέματα του Πολεμικού Ναυτικού και των Ενόπλων Δυνάμεων στη δύσκολη περίοδο των αλόγιστων περικοπών…


Αργότερα , απόστρατος πια, παραιτήθηκε από τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα…

Δε «μασάει τα λόγια του» στη συνέντευξη του στο Militaire Channel. Μιλά για όλα ξεχωρίζοντας την «αλήθεια από την αληθοφάνεια»:

Ο Αρμαγεδδών είναι πιο κοντά από όσο νομίζετε

ArtTower / pixabay
Ο κόσμος αντιμετωπίζει την καταστροφή και δεν υπάρχει συνειδητοποίηση. Για χρόνια, εγώ και ο Stephen Cohen, ενώ ήταν ακόμα ζωντανός, συμβούλευα ότι οι προκλήσεις της Ουάσιγκτον προς τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων των κρατών-μαριονέτα του ΝΑΤΟ, ήταν άστοχες και αντιπαραγωγικές. Ακόμη και πριν από την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, ο Γκορμπατσόφ ήταν ανοιχτός για τη Σοβιετική Ένωση να γίνει συνεργαζόμενο μέλος της Δύσης. Ο ρωσικός πληθυσμός είχε ευνοϊκή στάση απέναντι στη Δύση και ανυπομονούσε για την ενσωμάτωση της Ρωσίας στο δυτικό κόσμο.