MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 10 Μαρτίου 2024

Έρχεται Αρμαγεδδών: Σκάει η «φούσκα» του παγκόσμιου δημόσιου χρέος των 313 τρισ. δολ. - Η θεραπεία θα φέρει οικονομικό σοκ

Μόλις μια δεκαετία πριν, ο συνολικός απολογισμός του παγκόσμιου χρέους ήταν συγκριτικά μέτριος, στα 210 τρισεκατομμύρια δολάρια - Γιατί οι αγορές δεν τιμωρούν τις κυβερνήσεις 
 
Η κατακόρυφη αύξηση του παγκόσμιου χρέους έχει καταστεί το κυριότερο πρόβλημα για την παγκόσμια οικονομία – έστω και εάν αυτό υποκρύπτεται για ευνόητους λόγους από την πολιτική ελίτ και τα συστημικά μέσα.
 
Τα δημόσια ελλείμματα για όποιον  κατανοεί έστω και ελάχιστα τη λειτουργία της οικονομίας δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσουν ούτε ως αποθεματικά για τον ιδιωτικό τομέα ούτε ως εργαλείο ανάπτυξης - η πείρα δείχνει ότι είναι ο συντομότερος δρόμος για τη χρεοκοπία.
 

«Διαλύουν την Εθνική Άμυνα, βούλιαξαν την οικονομία»-Δημ.Καζάκης

Ο επικεφαλής του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου Δημήτρης Καζάκης θα ταξιδέψει στην Ρωσία τις επόμενες ημέρες. Θα είναι παρατηρητής των προεδρικών εκλογών στις 15-17 Μαρτίου.

Τον κ.Καζάκη τον …πρόλαβε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που ανεξήγητα (;) έσπευσε όχι στη Ρωσία αλλά στην Ουκρανία για να στηρίξει τον κ.Ζελένσκι. Υπάρχει κάποια εξήγηση γι΄  αυτή την εμμονή του πρωθυπουργού να εκθέτει με προσωπικές του επιλογές την χώρα σε περιπέτειες που δεν θα έχουν καλή εξέλιξη; Ο κ.Καζάκης μιλά με πολύ σκληρό τρόπο για τις επιλογές της κυβέρνησης την οποία κατηγορεί ευθέως ότι με αφορμή την Ουκρανία διαλύει την Εθνική Άμυνα. Υποστηρίζει την άποψη του με συγκεκριμένα γεγονότα…

Τουρκαλβανικός άξονας στα Βαλκάνια!

Αγκυρα και Τίρανα επεκτείνουν τη συνεργασία τους τόσο στον στρατιωτικό όσο και στον οικονομικό τομέα!
 
Την ώρα που ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρης «λιώνει» στις αλβανικές φυλακές με ψευδείς κατηγορίες και κυβερνητικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη της χώρας, τα Τίρανα του Ράμα και η Αγκυρα του Ερντογάν συνεχώς αναβαθμίζουν τις σχέσεις τους, έχοντας συγκροτήσει πολυεπίπεδο άξονα συνεργασίας, τον οποίο αποκαλούν «στρατηγική συμμαχία».
  • Από τον Νικ. Σταυρουλάκι
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η φυλάκιση-παρωδία του Φρέντι Μπελέρη συνιστά κίνηση εναντίον της Ελλάδας. Στο πρόσωπο του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας ο Αλβανός πρωθυπουργός «βλέπει» την Ελλάδα. Ο Μπελέρης είναι η «ευκαιρία». Να σημειωθεί ότι η αναβάθμιση των σχέσεων Τουρκίας – Αλβανίας γίνεται ταυτόχρονα με τη στοχευμένη επιθετική κίνηση των Τιράνων εναντίον της Ελλάδος.