MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019

ΗΠΑ – Τουρκία: Αναπόφευκτη η σύγκρουση – «Τελειώνουν» τον Ερντογάν μέσω… λίρας

Ολοταχώς για το ιστορικό «διαζύγιο» – Έτοιμοι να πάρουν τους S-400 οι Τούρκοι, νέο τελεσίγραφο από την Ουάσιγκτον

Την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία και τη διακοπή της συνεργασίας τους στο πρόγραμμα των F-35 εξακολουθεί να εξετάζει η κυβέρνηση των ΗΠΑ, σε περίπτωση παραλαβής των ρωσικών πυραύλων S-400, σύμφωνα με δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων στο πρακτορείο Reuters.

Η ανάγκη ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης

Η Ελλάδα έχει καταντήσει να είναι μία οικονομία Potemkin όπως στην εικόνα που οι κυβερνήσεις της δεν κάνουν τίποτα άλλο, από το να φαντασιώνονται μία ανάπτυξη χωρίς την απαιτούμενη λήψη δραστικών μέτρων και να παραπλανούν η μία μετά την άλλη τους εξαθλιωμένους Πολίτες της – ισχυριζόμενες πως μετά από πολλά αποτυχημένα πειράματα, με τον ίδιο τρόπο (μνημόνια) και με τα ίδια σαθρά υλικά (διεφθαρμένα κόμματα του παρελθόντος), θα έχουν ένα διαφορετικό αποτέλεσμα, παρά το ότι αποτελεί τον ορισμό της ανοησίας κατά τον Αϊνστάιν. Στα πλαίσια αυτά, εάν τα θύματα ψηφίσουν ξανά τους θύτες τους, όπως δυστυχώς προβλέπεται, θα είναι άξια της μοίρας τους – κάτι που θα υπενθυμίζουμε συνεχώς μετά την Κυριακή

Συνέντευξη Ν. Λυγερού στην εκπομπή ''Μαζί''

Συνέντευξη Ν. Λυγερού στην εκπομπή "Μαζί". DRTV

4 Ιουλ 2019

Με θέμα : Γεωπολιτικά, Εξελίξεις, Τουρκία, πΓΔΜ, Προκλήσεις

Αλλαγή σκυτάλης στην Ευρώπη

Η Πολιτική έχει πάρει πλέον τα ηνία από την Οικονομία – γνωρίζοντας πως όταν η κυρία C. Lagarde διορίσθηκε επικεφαλής του ΔΝΤ, ήταν υποχρεωμένη να βασίζεται στις συμβουλές οικονομολόγων και τραπεζικών, αφού είναι νομικός. Ως εκ τούτου η βασική ευθύνη της δεν ήταν άλλη από την εξισορρόπηση των διαφορετικών πολιτικών ενεργειών, μετατρέποντας τες σε όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά μέτρα – οπότε η εμπειρία της στη χρηματοπιστωτική διπλωματία θα είναι το πλεονέκτημα της στην ΕΚΤ. Όταν λέμε «Πολιτική» εδώ δεν εννοούμε βέβαια τη λαϊκή βούληση – αφού πρόκειται για θέσεις ατόμων που δεν εκλέγονται δημοκρατικά αλλά διορίζονται, υπηρετώντας συνήθως τις οικονομικές ελίτ.

Επικαιρότητα

Σύμφωνα με τις ειδήσεις και εφόσον επαληθευθούν, η Γερμανία κέρδισε μία ακόμη θέση-κλειδί στην Ευρώπη, αυτήν του επικεφαλής της Κομισιόν, μετατρέποντας την ήπειρο μας σε ακόμη πιο γερμανική. Εάν τώρα αναλάβει τη διοίκηση της ΕΚΤ η Γαλλίδα C. Lagarde του ΔΝΤ, θα είναι σαν να μοιράσθηκαν τα χαρτιά μεταξύ των Η.Π.Α., της Γερμανίας και της Γαλλίας – ενώ ασφαλώς η σημαντικότερη θέση είναι αυτή της ΕΚΤ που αν μη τι άλλο η έδρα της παραμένει σε γερμανικό έδαφος.

Τι θα πράξεις με τη Συμφωνία των Πρεσπών κ. Μητσοτάκη;

Αρεστός στη μεγάλη Πρεσβεία ο κ. Συρίγος;

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Σε ανύποπτο χρόνο, το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου 2018 δημοσίευα στην στήλη μου “Τσουκνίδα” τις παρακάτω πληροφορίες:

«Μετά την υποψηφιότητα του Πέτρου Τατσόπουλου στο βόρειο Τομέα της Β΄ Αθηνών που ασμένως ανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πληροφορούμεθα πως αποδέχτηκε την πρόταση του εκλογικού του επιτελείου για την κάθοδο στην Α΄ Αθηνών του καθηγητή του Παντείου Πανεπιστήμιου, Άγγελου Συρίγου.