MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

Ιωάννης Μάζης: "Η Τουρκία επιδιώκει να πυροβολήσει πρώτη η Ελλάδα"


Ο καθηγητής Ιωάννης Μάζης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή Kontra24 με την Αναστασία Γιάμαλη και επισήμανε ότι επιδίωξη της Τουρκίας με τις προκλήσεις και τις παραβιάσεις είναι να δημιουργήσει ζήτημα εκ του μη όντως καθώς επιδιώκει να πυροβολήσει πρώτη η Ελλάδα 

Οπως είπε για τις μυστικές συνομιλίες στο Βερολίνο, δεν είναι ευχάριστο ότι υπήρξε προσπάθεια μυστικής διπλωματίας, μετά διέρρευσαν στον Τύπο ότι μίλησαν για ζητήματα χαμηλής σημασίας όπως για τον Τουρισμό και τον κορωνοϊό. Μετά βγήκε ο κύριος Καλίν ότι επρόκειτο για μια ολόκληρη ατζέντα η οποία ουσιαστικά προσπαθεί να νομιμοποιήσει με την κατάθεσή της και μόνη τις έκνομες διεκδικήσεις της Τουρκίας,. 

Α.ΓΙΑΝΝΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ Διεθνής Ομάδα Γιατρών καλούμε τον Τσιόρδα σε δημόσιο διάλογο – Συνέδριο Covid

Συνέδριο: Επιστήμη & Κοινωνία στον πόλεμο της Πανδημίας 19-20 Σεπτ. Αθήνα.

Το διεθνές διεπιστημονικό συνέδριο Ιταλών, Γερμανών, Γάλλων αλλά και των ανεξάρτητων Ελλήνων γιατρών που αντιτίθεται σε όλη αυτή την παράνοια με τον κορωναϊό ανακοίνωσαν ο γνωστός καρδιολόγος Φαίδων Βόβολης και ο καρδιολόγος-πνευμονολόγος Ανδρέας Γιαννουλόπουλος.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα και την αίθουσα φιλολογικού συλλόγου «Παρνασσός» (Πλατεία Αγίου Γεωργίου, Καρύτση 8), το διήμερο 19 και 20 Σεπτεμβρίου, με την συμμετοχή μεγάλων Ελλήνων και ξένων επιστημόνων, οι οποίοι προσκλήθηκαν για να μας δώσουν τα «φώτα» τους και να μας ανοίξουν τα μάτια για όλη αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την ίωση του κορωναϊού που ταλαιπωρεί τις ζωές μας τους τελευταίους έξι μήνες. 

Ειδικός που απορρίπτει την μάσκα στα σχολεία αντιμετώπισε την Πρόεδρο του ΕΙΝΑΠ

Άναψαν λίγο τα αίματα… 

H Πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς, Ματίνα Παγώνη, απαντά για την χρήση μάσκας από παιδιά. Τι υποστηρίζει ο καρδιολόγος, Φαίδων Βόβολης, ο οποίος διαφωνεί με την χρήση μάσκας στα σχολεία. 

«Ένας υγιής άνθρωπος δεν χρήζει μάσκας, είναι γνωστό και στον ΠΟΥ» τόνισε ο δεύτερος, με την κα Παγώνη, να επικαλείται γενικά και αόριστα μελέτες υπέρ της μάσκας, χάνοντας εν μέρει την ψυχραιμία της και κατηγορώντας τον κ. Βόβολη για προσωπικές απόψεις, με τον καρδιολόγο να της επιστρέφει στο τέλος τον χαρακτηρισμό. 

Ολόκληρη η Διακήρυξη της ομάδας MED7

Δήλωση του Αζαξιό μετά την 7η Σύνοδο Κορυφής των χωρών της νότιας ΕΕ 

1- Εμείς, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Κύπρου, της Γαλλίας, της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Μάλτας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας, συναντηθήκαμε στις 10 Σεπτεμβρίου στο Ajaccio για την έβδομη σύνοδο κορυφής των νότιων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Med7). 

2- Ενόψει της άνευ προηγουμένου κρίσης που προκλήθηκε από την πανδημία COVID-19, η οποία έχει επηρεάσει βαθιά τους πληθυσμούς και τις οικονομίες των χωρών μας, τον πολλαπλασιασμό των περιφερειακών κρίσεων και την κλιμάκωση των εντάσεων στη Μεσόγειο, είναι πιο ουσιαστικό από ποτέ για εμάς να οικοδομήσουμε μια ενωμένη και αλληλέγγυα Ευρώπη, ικανή να αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει και να υπερασπιστεί τα συμφέροντα, την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών μελών της με δύναμη και αποφασιστικότητα. Για μια ανανεωμένη μεσογειακή πολιτική. 

Η Γέφυρα του πρωθυπουργού

Στη διάρκεια όλων αυτών έχω παραμείνει ανοικτός στον διάλογο. Όταν το Βερολίνο προσφέρθηκε να μεσολαβήσει, καθίσαμε καλόπιστα για να προσπαθήσουμε να βρούμε κοινό έδαφος. Καταφέραμε ακόμη και να καταλήξουμε σε «έγγραφη συμφωνία». Το αποτέλεσμα ήταν να αποσυρθεί τελικά η Τουρκία, αποκαλύπτοντας ανεπίσημες αλλά απόρρητες συζητήσεις.

Ξένη Δημοσίευση 

Η παραπάνω φράση του πρωθυπουργού τεκμηριώνει την ύπαρξη μίας απαράδεκτης μυστικής διπλωματίας – ενώ δεν είναι δυνατόν να περιμένει από τη Γερμανία που έριξε την Ελλάδα βορά στα μνημόνια , ανέκαθεν σύμμαχο της Τουρκίας, να μεσολαβήσει για την εύρεση μίας αντικειμενικής λύσης. Θλιβερό. Όπως φαίνεται πάντως στήνει γέφυρες παντού: στην οικονομία με το γνωστό πρόγραμμα δήθεν στήριξης των επιχειρήσεων, στο μεταναστευτικό στα νησιά μας και στα εθνικά. Γέφυρες που οδηγούν στην καταστροφή.