MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023

«Πεθαίνουμε σιγά σιγά» λένε οι κάτοικοι στο Ohio μετά το αμερικανικό Τσέρνομπιλ – Τα περίεργα συμπτώματα και η εγκληματική συγκάλυψη

Στις 3 Φεβρουαρίου, 50 βαγόνια τρένου που μετέφερε επικίνδυνες ουσίες εκτροχιάστηκαν κοντά στην πόλη της αποκαλούμενης «Ανατολικής Παλαιστίνης» στις ΗΠΑ
 
Κάτοικοι της Ανατολικής Παλαιστίνης του Οχάιο στις ΗΠΑ αναφέρουν περίεργα συμπτώματα μετά τον εκτροχιασμό του τρένου Norfolk Southern στις 3 Φεβρουαρίου και την επακόλουθη τοξική έκρηξη, αναφέρει η NY Post .
 
«Οι γιατροί λένε ότι σίγουρα έχω τις χημικές ουσίες μέσα μου, αλλά δεν υπάρχει κανένας στην πόλη που να μπορεί να κάνει τις τοξικολογικές εξετάσεις για να μάθει ποιες είναι», είπε ο 40χρονος Γουέιντ Λόβετ, του οποίου η ψηλή φωνή ακούγεται τώρα σαν να έχει εισπνεύσει ήλιο.
 
«Η φωνή μου ακούγεται σαν τον… Μίκυ Μάους. Η κανονική μου φωνή είναι χαμηλή. 
Δυσκολεύομαι να αναπνεύσω, ειδικά τη νύχτα. Το στήθος μου πονάει τόσο πολύ τη νύχτα, νιώθω ότι πνίγομαι. Βήχω φλέγματα. Έχασα τη δουλειά μου γιατί ο γιατρός δεν θα με αφήσει να πάω στη δουλειά».
 

«Ούτε βήμα πίσω στο Αιγαίο, οι Έλληνες δεν είναι έτοιμοι και δεν πρέπει να δεχτούν συμφωνία»-Π.Γερογλής

Το δεύτερο μέρος της συνέντευξης του κ.Παναγιώτη Γερογλή που είναι Ταξίαρχος ε.α με ειδίκευση και στον τομέα των πληροφοριών. Ο κ.Γερογλής στο πρώτο μέρος της συνέντευξης αναφέρθηκε στους «λαγούς της συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου» που μετά από τους σεισμούς στην Τουρκία προέκυψαν στα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια.
 
Ο κ.Γερογλής στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης του αναφέρεται στη μυστική διπλωματία, στη διπλωματία των …τυχαίων συναντήσεων του πρωθυπουργού με τον Τουρκοκύπριο Τατάρ σε κουζίνα ξενοδοχείου (!!!) και φυσικά στη διπλωματία των σεισμών.
 

Το σκάσιμο της «φούσκας» στην παγκόσμια αγορά ομολόγων και η γάτα του Schrödinger: Πότε θα γίνει το επόμενο sell-off

Η χαμένη μάχη με τον πληθωρισμό και η προσγείωση στην πραγματικότητα των αγορών όσον αφορά το ύψος των επιτοκίων 
 
Η «φούσκα» στην αγορά ομολόγων αρχίζει να σκάει καθώς οι επενδυτές αρχίζουν να μην πιστεύουν ιδιαίτερα τους κεντρικούς τραπεζίτες που κάθε λόγο και λιγάκι διατρανώνουν… την αποφασιστικότητά τους να νικήσουν το.. τέρας του πληθωρισμού, ο οποίος φαίνεται ότι είναι πολύ πιο επίπονος από ό,τι οι ίδιοι προέβλεπαν.

Και επειδή κάθε συνετός άνθρωπος ακούει τις αγορές – δηλαδή τον σφυγμό του πραγματικού χρήματος – και όχι τους κεντρικούς τραπεζίτες που έχουν γίνει πολιτικοί - οι Financial Times σε άρθρο τους από την μία καταγράφουν τα πραγματικά δεδομένα, με όρους… αυστηρά ποσοτικούς - ενώ σε επίπεδο ανάλυσης μοιάζουν με την περίφημη γάτα του Schrödinger – η γάτα μπορεί να είναι ταυτόχρονα νεκρή και ζωντανή κατά την ερμηνεία των αρχών της κβαντομηχανικής

Παρίσι: Μεγάλη διαδήλωση με αίτημα την έξοδο της Γαλλίας από το ΝΑΤΟ!

Αλυσιδωτές αντιδράσεις στην Ευρώπη
 
Χιλιάδες άνθρωποι πλημμύρισαν τους δρόμους του Παρισιού σε μία μεγάλη διαδήλωση διαμαρτυρίας κατά του πολέμου, η οποία όμως είχε ως κύριο αίτημα την έξοδο της Γαλλίας από το ΝΑΤΟ!