MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

Όλοι εναντίον ενός.1.000.000 Απεργοί. Γενική απεργία και διαδηλώσεις σε όλη την Ιταλία κατά της πολιτικής Draghi και του pass sanitaire/υγειονομικού πάσου! “Landini, Landini vaffanculo…No Green Pass!” (Landini κατασκευάστρια εταιρία τρακτέρ)

Γενική απεργία και διαδηλώσεις σε όλη την Ιταλία κατά της πολιτικής Draghi και του pass sanitaire/υγειονομικού πάσου/πιστοποιητικό εμβολιασμού που θα είναι υποχρεωτικό από τις 15 Οκτώβρη για να εργαστεί κάποιος. Τουλάχιστον 1.000.000.000 εργάτες απήργησαν σύμφωνα με τα συνδικάτα…Σκληραίνει τη στάση του λαός και συσπειρώνεται…..Οι dockers λένε ότι θα αποκλείσουν το λιμάνι από τις 15 Οκτωβρίου εάν η κυβέρνηση δεν αποσύρει το υγειονομικό πάσο στην Trieste όπου διαδήλωσαν 10.000. Όχι στο υγειονομικό απαρτχάιντ έλεγαν τα πανό… 
 

Επιλεκτική ευαισθησία (των ειδικών) για τις παρελάσεις!

«Όχι» λένε σε στρατιωτικές και μαθητικές, αλλά κουβέντα για «Αμάλ» και Athens Pride


Ως… δύο ταχυτήτων εξακολουθούν να αντιλαμβάνονται τα μέτρα για την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού ορισμένοι ειδικοί –εκ των οποίων κάποιοι αποτελούν τη «φωνή» της ελληνικής κυβέρνησης-, αφού εισηγούνται να μην πραγματοποιηθούν ούτε φέτος μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ενώ σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο πρόσφατο παρελθόν δεν είχαν δείξει την ίδια ευαισθησία!

«Καρφιά» Δ.Γάκη για «ειδικούς» & κυβέρνηση: «Όσοι νομίζουν ότι είναι υπεράνω του νόμου κάποτε θα βρεθούν στο χέρι του»

«Σχιζοφρενικό να αναγκάζεις κάποιον που έχει νοσήσει να εμβολιαστεί»


Νέα επίθεση στην κυβέρνηση και στους «ειδικούς» που αποφασίζουν τα μέτρα για τον Covid-19 εξαπέλυσε ο γιατρός και πρώην διοικητής του ΑΧΕΠΑ, Δημήτρης Γάκης.

Ο Δημήτρης Γάκης αναφέρθηκε στην παραίτηση του Σεμπάστιαν Κουρτς στην Αυστρία και άφησε αιχμές για τον πρωθυπουργό Κ.Μητσοτάκη και την κυβέρνηση του: «Προσέξτε τι έγινε στην Αυστρία, ουδέν μένει ατιμώρητο. Αυτοί που είναι τόσο αφελείς που νομίζουν ότι είναι υπεράνω του νόμου κάποτε θα βρεθούν στο χέρι του», είπε χαρακτηριστικά.

Ποιοι ευθύνονται για την εκτίναξη των τιμών του φυσικού αερίου

Οι προσδοκίες που καλλιεργούνται ανεύθυνα επί χρόνια τώρα για τον ρόλο των ΑΠΕ αποδεικνύονται φρούδες

Εάν κάποιος ψάχνει να ανακαλύψει μια συγκεκριμένη αιτία ή ένα ξεχωριστό λόγο πίσω από την ραγδαία άνοδο των τιμών ολόκληρης της αλυσίδας ενεργειακών πρώτων υλών και προϊόντων τις τελευταίες εβδομάδες μάλλον θα απογοητευθεί.
 
• Του Κ.Ν. Σταμπολή*

Μπορεί εμείς στην Ευρώπη να θεωρούμε τους «κακούς» Ρώσους και το δολοπλόκο Κρεμλίνο ως την κυριότερη αιτία για την μη παράδοση επαρκών ποσοτήτων φυσικού αερίου, κάτι που σύμφωνα με ορισμένους αναλυτές έδρασε καταλυτικά στην εκτόξευση των τιμών φυσικού αερίου, όμως στην διεθνή αγορά αυτό που φαίνεται ότι έπαιξε και παίζει πλέον καθοριστικό λόγο είναι η εκρηκτική αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας σε Ασία, Βόρειο Αμερική και Ευρώπη μετά τα εκτεταμένα lockdown και την συνεπακόλουθη αύξηση της ενεργειακής ζήτησης.