MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

Από την Ελλάδα το αρχαιότερο δείγμα «Homo Sapiens»! – Σπουδαία ανακάλυψη

Το αρχαιότερο απολίθωμα που έχει βρεθεί έως τώρα στην Ευρασία, είναι ένα κρανίο 210.000 ετών από την Ελλάδα, σύμφωνα με τους Έλληνες και ξένους ερευνητές. 
Αυτό σημαίνει ότι – αν οι επιστήμονες έχουν δίκιο – το κρανίο είναι κατά τουλάχιστον 150.000 χρόνια παλαιότερο από το αρχαιότερο απολίθωμα «έμφρονος ανθρώπου» (Homo sapiens) που είχε βρεθεί έως τώρα στην Ευρώπη.
Ένα δεύτερο κρανίο που βρέθηκε στην ίδια τοποθεσία της Πελοποννήσου και εκτιμάται ότι είναι τουλάχιστον 170.000 ετών, διαθέτει χαρακτηριστικά Νεάντερταλ. 

ΜΑΙΝΕΤΑΙ Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ…

Εργαζόμενοι της Huawei Technologies Co, συνεργάζονται με τις κινεζικές ένοπλες δυνάμεις σε ερευνητικά προγράμματα. Η είδηση αυτή, σύμφωνα και με δημοσίευμα του Bloomberg, αποδεικνύει ότι οι σχέσεις της εταιρείας με τις ένοπλες δυνάμεις του κινεζικού κράτους είναι πολύ σοβαρότερες από αυτές, που παραδέχεται η ίδια η Huawei, αφού την τελευταία δεκαετία εργαζόμενοί της συνεργάστηκαν με στελέχη από διάφορους κλάδους των κινεζικών ενόπλων δυνάμεων σε τουλάχιστον 10 ερευνητικά προγράμματα διαφόρων ειδών, από τεχνητή νοημοσύνη μέχρι ασύρματες επικοινωνίες.

Ο Erdogan οδηγεί την Τουρκία σε κατάρρευση όμοια με των λατινικών χωρών

Το πρόβλημα είναι ότι η επιστροφή σε καλές πολιτικές έχει πολύ μεγάλο πολιτικό κόστος 

Για κίνδυνο κατάρρευσης της τουρκικής οικονομίας προειδοποίησε η Ashmore Group, η οποία παρομοίωσε τις ενέργειες του τούρκου προέδρου Recep Tayyip Erdogan με τα λαϊκιστικά καθεστώτα της Λατινικής Αμερικής. 

Όπως αναφέρει η Ashmore Group, ο Erdogan ωθεί την οικονομία της Τουρκίας σε οικονομική κατάρρευση παρόμοια με εκείνη που παρατηρείται στη Λατινική Αμερική υπό τα λαϊκιστικά καθεστώτα.