MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Τι ακριβώς συμβαίνει; - Η τιμή της KWh έπεσε κατά 30% σε τρείς μήνες αλλά στα νοικοκυριά πέρασε μόλις το 10%

Τα νέα τιμολόγια του Μαρτίου θα αποκαλύψουν τους «φθηνούς» και «ακριβούς» παρόχους ενεργείας και κυρίως ποιοι προμηθευτές διατηρούν ψηλά τα τιμολόγια χωρίς λόγο για να …γεμίζουν τα δικά τους ταμεία 
 
Περίπου 30% έχει μειωθεί το κόστος της ενέργειας για τους προμηθευτές από τον Δεκέμβριο του 2023 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2024 ενώ  στα νοικοκυριά έφθασε μόλις  το 1/3 της μείωσης.
 
Τα νέα τιμολόγια του Μαρτίου θα αποκαλύψουν τους «φθηνούς» και «ακριβούς» παρόχους ενεργείας και κυρίως ποιοι προμηθευτές διατηρούν ψηλά τα τιμολόγια χωρίς λόγο για να …γεμίζουν τα δικά τους ταμεία.
 

Σπεύσαμε χωρίς πίεση και χωρίς κέρδος να προπληρώσουμε τους δανειστές μας! Γιατί; Νότης Μαριάς

Τελικά πάντα υπάρχουν χρήματα αλλά όχι για τις ανάγκες των πολιτών…Στην προκειμένη περίπτωση βρέθηκαν πάνω από 5 δις για να πληρώσουμε νωρίτερα τους δανειστές μας και πιο συγκεκριμένα Γερμανούς,Γάλλους,Ιταλούς και Ισπανούς. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη την ίδια ώρα που έλεγε στους αγρότες ότι δεν έχει να δώσει ούτε ευρώ, έσπευσε χωρίς να πιέζεται και χωρίς να υπάρχει το παραμικρό κέρδος, να προπληρώσει δόσεις 5 και πλέον δις! Την αποκάλυψη κάνει με στοιχεία ο πρόεδρος του κόμματος Ελλάδα ο Άλλος Δρόμος Νότης Μαριάς, μιλώντας στο militaire channel.
 

Σύνταγμα: Ποιος έδωσε εντολή να σβηστούν τα ονόματα των νεκρών;

Τη Βουλή δείχνει με ανακοίνωσή της η αντιδήμαρχος καθαριότητας, την ώρα που οι αντιδράσεις πληθαίνουν • Τι απαντά το φρουραρχείο.
 
Διαστάσεις παίρνει η απαράδεκτη κίνηση να σβηστούν από την πλατεία Συντάγματος τα ονόματα των 57 νεκρών των Τεμπών λίγες μόλις ώρες αφότου γράφτηκαν από διαδηλωτές στο πλαίσιο της τεράστιας απεργιακής κινητοποίησης της Τετάρτης.
 
Ήδη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επικρατεί οργή για τη σπουδή να εξαφανιστεί τάχιστα αυτός ο τρόπος δράσης και διαμαρτυρίας την ημέρα που συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το έγκλημα, ενώ έχει ξεσπάσει κι ένα γαϊτανάκι ευθυνών ανάμεσα στον δήμο Αθηναίων και το φρουραρχείο της Βουλής.