MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

Ο τελικός της κλοπής

Tο συμπέρασμα μας στηρίζεται στις πρόσφατες εξελίξεις, όπως είναι η δρομολόγηση των μαζικών ηλεκτρονικών πλειστηριασμών των σπιτιών των Ελλήνων, σε εξευτελιστικές τιμές – επίσης οι αναφορές στην εκκλησιαστική περιουσία και τα τεχνάσματα των ξένων πια τραπεζών που έχουν τα ελληνικά ακίνητα ως εγγύηση (ηχητικό).
«Οι τράπεζες χρησιμοποιούν ως όπλο ληστείας των Πολιτών τη σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ των καταθετών και των δανειοληπτών, όπου εκβιάζουν τους καταθέτες με την απώλεια των αποταμιεύσεων τους, για να μην αντιδράσουν στη σφαγή των δανειοληπτών – συμφωνώντας επί πλέον στη στήριξη τους από το δημόσιο, με τα χρήματα των φορολογουμένων».

ILO: Ο πραγματικός μισθός στην Ελλάδα μειώθηκε πέρυσι κατά 3,5%

Σε παγκόσμιο επίπεδο οι μισθοί αυξήθηκαν πέρυσι με τον χαμηλότερο ρυθμό από την έναρξη της κρίσης του 2008, ενώ στην Ελλάδα ο ονομαστικός ακαθάριστος μισθός αυξήθηκε κατά μόλις δύο ευρώ στα 1.346 ευρώ, έναντι 1.406 ευρώ το 2013. Ωστόσο ο πραγματικός μισθός παρουσίασε μείωση κατά 3,5%, δείχνει η παγκόσμια έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας (ILO). 

Το μέλλον της Ευρώπης

Μπορεί η έξοδος της Μ. Βρετανίας να της κοστίσει πανάκριβα, αλλά το κόστος για την Ευρώπη θα είναι πολύ υψηλότερο – επειδή η Γερμανία θα φτάσει ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη των στόχων της, οι οποίοι δεν είναι άλλοι από τη μετατροπή της ηπείρου μας σε μία δική της αυτοκρατορία.

Επικαιρότητα 

Η Μ. Βρετανία φαίνεται πως εγκαταλείπει την Ευρώπη, με ημερομηνία αναχώρησης της τις 29 Μαρτίου του 2019 – όπου θα εισέλθει σε μία μεταβατική περίοδο, η οποία θα διαρκέσει έως τα τέλη του 2020. Το «διαζύγιο» θα της κοστίσει περί τα 50 δις $ καλύπτοντας τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό – ενώ θα εγγυηθεί ένα ευρύ φάσμα δικαιωμάτων στα 3 εκ. Ευρωπαίους που ζουν στη χώρα, με ένα ανάλογο αντάλλαγμα για τα 1,3 εκ. Βρετανούς που είναι εγκατεστημένοι στην ΕΕ. Φαίνεται δε πως έχει επιλυθεί το πρόβλημα των συνόρων της Ιρλανδίας, καθώς επίσης το θέμα του Γιβραλτάρ με την Ισπανία – τα οποία ελάχιστα ενδιαφέρουν τη Γερμανία. 

Το νέο τραπεζικό κόλπο

Η νέα EUROBANK θα γίνει με έναν μαγικό τρόπο εντελώς υγιής, εις υγεία φυσικά των κορόιδων που είναι αδύνατον να παρακολουθήσουν όλα αυτά τα ταχυδακτυλουργικά που εξαφανίζουν το δικό τους κόπο, αφήνοντας τους χρεωμένους με τα υπόλοιπα των δανείων τους – ενώ θα επιβαρυνθούν επί πλέον με το κόστος των κατασχέσεων, των πλειστηριασμών, των τόκων κοκ.
«Υποθετικά έχει αγοράσει κάποιος ένα ακίνητο έναντι 150.000 € με δάνειο από την τράπεζα. Έχει πληρώσει προκαταβολικά 30.000 € και δόσεις 20.000 €. Αδυνατεί να πληρώσει παραπάνω, οπότε το σπίτι του κατάσχεται, πλειστηριάζεται για 40.000 €, το χάνει και μένει χρεωμένος στην τράπεζα με 60.000 € συν τους τόκους, συν τα έξοδα της κατάσχεσης και του πλειστηριασμού.