MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024

Ψεύτες και επίσημα τα Ellinika Hoaxes

Αυτοί που έχουν οριστεί από το facebook να ορίζουν και να αποφασίζουν τι είναι αλήθεια και τι ψέμα, τα Ellinika Hoaxes, πιάστηκαν στα πράσα να διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις. Η «δημοκρατία» εδώ και καιρό έχει επισημάνει τον ρόλο που παίζουν στο ελληνικό διαδίκτυο και επιβεβαιώνεται καθημερινά.
 
Ο Δημήτρης Αλικάκος, αρχισυντάκτης του περίεργου οργανισμού Ellinika Hoaxes, παραδέχτηκε ότι… έσφαλε σε διαδικτυακή ανάρτησή του, στην οποία ισχυριζόταν ότι ο μητροπολίτης Κερκύρας στον εσπερινό της πανηγύρεως του Αγίου Σπυρίδωνα στις 11 Δεκεμβρίου 2023 διέταξε να διώξουν ένα παιδί ΑμεΑ για να μην πάρει την ευχή του!
 

Γιατί ο Putin επέλεξε τον Carlson – «Επική συνέντευξη στις 9/2/2024, ο δημοσιογράφος θέλει να σταματήσει τον Γ’ Παγκόσμιο»

Είναι η πρώτη φορά που ο Putin δίνει συνέντευξη σε ξένο δημοσιογράφο από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία (24/2/2022) 
 
Στις 9 Φεβρουαρίου 2024 στη 01:00 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας (02:00 ώρα Μόσχας) θα δοθεί στη δημοσιότητα η συνέντευξη που πήρε ο γνωστός Αμερικανός δημοσιογράφος Tucker Carlson από τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin.
 
Η συνέντευξη ελήφθη στις 6/2 και σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο καθένας θα έχει την ευκαιρία να κάνει τις δικές του κρίσεις.
 
Είναι η πρώτη φορά που ο Putin δίνει συνέντευξη σε ξένο δημοσιογράφο από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία (24/2/2022) και ο εκπρόσωπος του Ρώσου ηγέτη και στενός του συνεργάτης Dmitry Peskov εξηγεί γιατί πήρε την απόφαση αυτή. 

Μεταναστευτικό και δημογραφικό! Δύο καυτά προβλήματα που δεν συνδέονται-Γιάννης Μουζάλας

Τι συμβαίνει με το μεταναστευτικό-προσφυγικό που το έχουμε ξεχάσει; Και τι γίνεται και με το δημογραφικό που κάποιοι προσπαθούν λανθασμένα να το συνδέσουν; Ο Γιάννης Μουζάλας διαχειρίστηκε την κρίση διαρκείας του μεταναστευτικού το 2015-16, όταν η Ελλάδα κλήθηκε να αντιμετωπίσει 10.000 αφίξεις την ημέρα. Γνωρίζει το μεταναστευτικό όσο ελάχιστοι και μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα αλλά και για όσα έρχονται. Ο κ.Μουζάλας είναι ιατρός-μαιευτήρας και ζει από την πρώτη γραμμή το μέγα θέμα του δημογραφικού προβλήματος της χώρας. 
 

ΑΠΟΨΕΙΣ Βόμβες για την εξόντωση δημοσιογράφων στην Ελλάδα από Διεθνή Διαφάνεια και ΠΟΕΣΥ

Μια έκθεση-βόμβα για την άθλια διαπλοκή μεταξύ πολιτικών και ορισμένων δικαστών σε καίριες θέσεις δημοσίευσε η “ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ” δηλαδή η διεθνώς αναγνωρισμένη οργάνωση υπεράσπισης της Δημοκρατίας και των δικαιωμάτων των πολιτών για κοινωνικό κράτος και κράτος δικαίου.
  • Από τον Γιάννη Ντάσκα
Σχεδόν ταυτόχρονο ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Δημοσιογραφικών Ενώσεων κ. Σωτήρης Τριανταφύλλου έκανε παρέμβαση-βόμβα για το “τεράστιο αυτό πρόβλημα δημοκρατίας και ελευθερίας του Τύπου”, όπως είπε. Ηταν ένας από τους κύριους ομιλητές στην εκδήλωση που που οργάνωσε-και μπράβο του-το Επιμελητήριο Εύβοιας στη Χαλκίδα το περασμένο Σάββατο,τ ην οποία εκδήλωση τίμησε και η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Βασ. Θάνου.