MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023

Κοσμάς Καραΐσκος: Θράκη: Καταγγελίες Αϋφαντή κατά ΣΥΡΙΖΑ, Σαμπιχά, προξενείο και συνενοχή ΝΔ -ΠΑΣΟΚ

Θράκη: Οι καταγγελίες Αϋφαντή κατά ΣΥΡΙΖΑ, η Σαμπιχά, το προξενείο και οι συνένοχες πράξεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ στις σχέσεις τους με τον Τούρκο πρόξενο και άλλους παράγοντες της περιοχής. Εκπομπή «Παραθέσεις». 
 
Ο προσκεκλημένος είναι δημοσιογράφος, διαχειριστής της ιστοσελίδας «tourkikanea.gr», επίσης διαχειριστής του καναλιού του YouTube "Κοσμάς Καραίσκος". Συζητά με τον σύμβουλο του Neocleous Πτέραρχο ε.α. Χρήστο Πουγκιάλη.
 

Στοιχεία-σοκ από Eurostat: Τρίτη η Ελλάδα σε φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό στην ΕΕ! – Πίσω μόνο από Βουλγαρία και Ρουμανία

Το 26,3% των Ελλήνων αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες στην καθημερινότητά του
 
Σοκ προκαλούν τα στοιχεία της Eurostat, τα οποία δόθηκαν στην Τετάρτη (14/6) στη δημοσιότητα, για την οικονομική κατάσταση των Ελλήνων, καθώς το 26,3% βρίσκεται αντιμέτωπο με τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού 
 
Το 2022, 95,3 εκατομμύρια άνθρωποι στην ΕΕ (22% του πληθυσμού) διέτρεχαν κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού, δηλαδή ζούσαν σε νοικοκυριά που αντιμετώπιζαν τουλάχιστον έναν από τους τρεις κινδύνους: φτώχεια, σοβαρή υλική και κοινωνική στέρηση, διαβίωση σε νοικοκυριό με πολύ χαμηλό ποσοστό απασχόλησης των μελών του. Το ποσοστό παρέμεινε σχετικά σταθερό σε σύγκριση με το 2021 (95,4 εκατομμύρια, 22% του πληθυσμού).
 

Δημοκρατικός κατήφορος στις ΗΠΑ: Συνελήφθη ο Trump για 37 κατηγορίες, αλλά αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους

Αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους ο Donald Trump 

 
Ελεύθερος αφέθηκε ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump, ο οποίος συνελήφθη νωρίτερα στο ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Μαϊάμι, μετά από σύντομη ακροαματική διαδικασία.
 
O δικαστής αποφάσισε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να διαφύγει, ενώ δεν θα καταβληθεί εγγύηση.
 
Ο δικηγόρος υπεράσπισης Τοντ Μπλανς δήλωσε αθώος για λογαριασμό του τέως προέδρου. Ο Τραμπ ήταν συνοφρυωμένος καθ’όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, και κοίταζε προς το πάτωμα, αναφέρει το ABC.
 

«Καλπάζουν» οι τιμές στα τρόφιμα: Αυτοί είναι οι «πρωταθλητές» των ανατιμήσεων

Πόσο αυξήθηκαν αλεύρι και φρούτα
 
Νέες ανατιμήσεις στα τρόφιμα καταγράφηκαν τον Μάιο σε σύγκριση τον Απρίλιο κι ενώ οι τιμές βρίσκονταν ήδη σε υψηλά επίπεδα, συνεχίζοντας να πιέζουν ασφυκτικά τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. 
 
Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον Μάιο δείχνουν άνοδο σε ετήσια βάση της τάξεως του 11,6% στην κατηγορία των τροφίμων. Ωστόσο και σε μηνιαία βάση (μεταξύ Απριλίου 2023 και Μαΐου 2023) καταγράφηκαν αυξήσεις τιμών 1,8%. Ανάμεσα σε εκείνα που υπέστησαν νέες ανατιμήσεις μέσα σε έναν μήνα βρίσκονται και προϊόντα στα οποία ήδη τον προηγούμενο χρόνο και μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία και την ενεργειακή κρίση, είχαν αυξηθεί σημαντικά οι τιμές. Όπως για παράδειγμα το αλεύρι και τα δημητριακά καθώς και το ελαιόλαδο. Αναλυτικά μεταξύ Απριλίου 2023 και Μαΐου 2023, αύξηση 8% κατέγραψε το αλεύρι, και ακολούθησαν με 7,6% τα νωπά φρούτα. Κατά 5,4 % αυξήθηκε το ρύζι και κατά 5,3% τα παγωτά όπως επίσης και τα αναψυκτικά και κατά 5,1% οι σάλτσες και τα καρυκεύματα. Αύξηση 4,4% κατέγραψε το ελαιόλαδο, 4,3% οι πατάτες και 4% τα αβγά