MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Ο Ερντογάν θέλει επειγόντως να σώσει τη λίρα

Έκκληση σε ξένες χώρες για χρηματοδότηση 

Γράφει ο Πέτρος Κράνιας 

Η κυβέρνηση της Τουρκίας έχει απευθύνει έκκληση σε ξένους συμμάχους της, σε μια επείγουσα αναζήτηση χρηματοδότησης, ανέφεραν τρεις ανώτεροι Τούρκοι αξιωματούχοι, καθώς προετοιμάζει την “άμυνά” της ενάντια σε αυτό που φοβούνται οι αναλυτές ότι θα μπορούσε να είναι μια δεύτερη νομισματική κρίση μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια. 

Αποκάλυψη του Reuters: Με το χέρι απλωμένο σε όλον τον πλανήτη, ο Ταγίπ γυρεύει χρήμα από Βρετανία, Ιαπωνία, Κίνα, Κατάρ

File Photo: Τούρκος τροχονόμος σε ρόο της άδειας
Κωνσταντινούπολης, κατά το lockdown.
EPA/TOLGA BOZOGLU
Σε απέλπιδα προσπάθεια αναζήτησης χρηματοδότησης από κάθε δυνατό πιστωτή βρίσκεται η Τουρκία. 

Η Αγκυρα, σύμφωνα με αποκλειστικό δημoσίευμα του Reuters, έχει απευθυνθεί σε διεθνείς συμμάχους της σε μια επείγουσα αναζήτηση χρηματοδότησης, ανέφεραν τρεις ανώτεροι Τούρκοι αξιωματούχοι στο πρακτορείο Reuters, προετοιμαζόμενη να αντιμετωπίσει μια δεύτερη νομισματική κρίση μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια. 

Το τρομαγμένο "ελληνικό" πολιτικό σύστημα που υπονομεύει τις στρατηγικές μας συμμαχίες

Διαβάζω το πολύ ενδιαφέρον άρθρο με τίτλο “Ελλάδα-Κύπρος επιλογές έχουν… θα δώσουν και θα πάρουν, όχι με την Τουρκία” που αναδημοσίευσε το DP του γνωστού δημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνατίου. Αποτυπώνει τη συλλογιστική των δηλώσεων των κ.κ. Δένδια και Βαρβιτσιώτη, σύμφωνα με τις οποίες “Δεν πρόκειται να πάμε σε στρατιωτικοποίηση της κρίσης με την Τουρκία… Είναι η παγίδα την οποία η Τουρκία στήνει για την Ελλάδα” και “Η Ελλάδα δεν φοβάται, απαντά με ‘όπλο’ τα δίκαιά της”. Θα τις δούμε μία προς μία για να παραθέσουμε κι εμείς τις δικές μας απόψεις στο πλαίσιο ενός υγιούς διαλόγου, ή μίας παραγωγικής ανταλλαγής θέσεων αν θέλετε… 
Του Στέργιου Δ. Θεοφανίδη

Θα συμφωνήσουμε απόλυτα ως προς την άποψη που λέει ότι δεν πρέπει να τρέφουμε αυταπάτες, για να συνεχίσει ως εξής: “Και η Ελλάδα, η οποία φυσιολογικά θα έσπευδε να βοηθήσει την Κύπρο, πρέπει να υπερασπιστεί τους πολίτες της από τον ‘αόρατο εχθρό’ (πανδημία κορονοϊού)”. 

Οι Τούρκοι κυνηγούν ελληνικές ιστοσελίδες: Και …παράγουν “fake news” για το Ισραήλ που δήθεν τους …θερμοπαρακαλεί!

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν σε τηλεδιάσκεψη
με συνεργάτες του. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ:
Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Ότι τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, σε συνεργασία με την ισλαμική κυβέρνηση της Τουρκίας, παίζουν το παιγνίδι των “fake news” είναι γνωστό. Έχουν πιαστεί με τη γίδα στον ώμο άπειρες φορές. Αλλά μυαλό δεν βάζουν…

Οι ψεύτικες «ειδήσεις» στοχεύουν πάντα την Ελλάδα, την Κύπρο, την Αίγυπτο και τελευταία το Ισραήλ.

Ότι καταγγέλλουν ελληνικά μέσα ενημέρωσης για “fake news” στα κοινωνικά δίκτυα το είχαμε υποψιαστεί. Δεν γνωρίζαμε όμως ότι η τουρκική κυβέρνηση έχει σχηματίσει ομάδες που στοχοποιούν τα ελληνικά ΜΜΕ, που αποκαλύπτουν καθημερινά με στοιχεία την επιθετικότητα της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο, και γενικά όλα τα ανομήματά της. 

Τράγκας: Ο Μητσοτάκης γύρισε οικονομικά την Ελλάδα 30 χρόνια πίσω

Είναι καταιγιστικές πλέον οι αποκαλύψεις για τις εγκληματικές ευθύνες της Κίνας, όσον αφορά την εξάπλωση του κορωνοϊού που γεννήθηκε στο κρατικό εργαστήριο ιολογίας της Γιουχάν.

Οι αποκαλύψεις του περιοδικού Der Spiegel, για τις τηλεφωνικές επικοινωνίες του Κινέζου Προέδρου με τον διαβόητο υπάλληλο του Μπιλ Γκέιτς, πρόεδρο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, τον κο Γκεμπρεγιέσους, αποδεικνύουν ότι το Πεκίνο γνώριζε την απόδραση του ιού από το εργαστήριο στη Γιουχάν και έδωσε εντολή στον Αιθίοπα πρόεδρο του ΠΟΥ να αποκρύψει επιμελώς την ταχύτατη μεταδοτικότητα του ιού και το γεγονός ότι ήδη ήταν πανδημία.