MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

Χρήματα υπάρχουν!

Ο πλανήτης κινδυνεύει να πνιγεί από τη ρευστότητα, με την οποία έχει πλημμυρίσει, ενώ την ίδια στιγμή η υπερχρεωμένη παγκόσμια οικονομία χρειάζεται μία επανεκκίνηση – με τη διαγραφή των μη ασφαλών χρεών που έχουν ήδη αποσυρθεί από τις κεντρικές τράπεζες και την επιστροφή στο σύστημα της ελεύθερης αγοράς, μέσα από μία ελεγχόμενη από-παγκοσμιοποίηση.

«Η μοναδική εγγύηση για τα χρέη είναι η ικανότητα των κυβερνήσεων να εισπράττουν φόρους – ενώ αυτό θα κρίνει τις εκλογές στην Ελλάδα από την πλευρά των δανειστών. Το ποιό κόμμα δηλαδή είναι ικανότερο να εισπράττει φόρους και όχι ποιό θα τους μειώσει για να διενεργηθούν επενδύσεις – αφού οι ξένες επιχειρήσεις που θα δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα όταν ολοκληρωθεί η αλλαγή του ιδιοκτησιακού της καθεστώτος δεν έχουν ανάγκη τη μείωση των φόρων, επειδή έτσι και αλλιώς δεν πληρώνουν φόρους».

Οι «Ανώνυμοι» αποκαλύπτουν: Νέα βρετανική μυστική υπηρεσία παρέμβασης στην πολιτική χωρών της Ευρώπης και της Βορείου Αμερικής

Η Ελλάδα σε δημοσιευόμενο κατάλογο στόχων - Την ύπαρξη μιας νέας βρετανικής μυστικής υπηρεσίας, με πυρήνες σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και της Βορείου Αμερικής και με αποστολή την παρεμβολή και τον επηρεασμό της εσωτερικής πολιτικής των χωρών αυτών, αποκαλύπτει - με την δημοσίευση σχετικών εγγράφων- η γνωστή διεθνής οργάνωση χάκερς «Αnonymous», που υπογράφει με την μάσκα του Αγγλου επαναστάτη Γκάϊ Φωκς. 

Του Μιχαήλ Στυλιανού

Η είδηση μεταδόθηκε χθες από το ρωσικό πρακτορείο Σπούτνικ και καταλαμβάνει σήμερα την κορυφαία θέση στα δελτία ειδήσεων του ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου R.T.

Σάββας Καλεντερίδης: Τις 10-11 Δεκεμβρίου η κυβέρνηση θα υπογράψει την καταστροφή της Ελλάδας

Ενώ η Ελλάδα καταρρέει δημογραφικά.. και με την λαθρομετανάστευση να βρίσκεται στο απόγειο της και μάλιστα ανεξέλεγκτα από μουσουλμάνους στην συντριπτική τους πλειοψηφεία..

Στις 10 και 11 Δεκεμβρίου, κατά τη διάρκεια συνόδου στο Μαρακές (Μαρόκο), πρόκειται να επικυρωθεί από τα κράτη μέλη του ΟΗΕ η «Παγκόσμια συμφωνία για την ασφαλή, συντεταγμένη και νόμιμη μετανάστευση», η οποία αν και μη δεσμευτική, δημιουργεί Δίκαιο και καθιστά τη μετανάστευση δικαίωμα των πολιτών της γης.

Ορισμένες χώρες που έχουν κυβερνήσεις που νοιάζονται για τον τόπο και τους ανθρώπους τους, και έχουν στρατηγική για την πορεία του κράτους τους, έχουν δηλώσει ότι δεν θα υπογράψουν τη συμφωνία.

Bloomberg: Η Ελλάδα παλεύει να σώσει τις τράπεζες- ξανά

To θέμα των ελληνικών τραπεζών εξακολουθεί να απασχολεί έντονα τα ξένα μέσα, που Το πρακτορείο οικονομικών Bloomberg σε αναλυτικό άρθρο του εξηγεί τι έχει γίνει μέχρι στιγμής, τι προτάσεις υπάρχουν στο τραπέζι, αλλά και πώς φτάσαμε έως εδώ.

«Η Ελλάδα παλεύει να βρει πώς θα θα σώσει τις τράπεζές της- ξανά. Υπό το βάρος των κόκκινων δανείων, που καλύπτουν σχεδον το ήμισυ των χορηγήσεων, οι δοκιμαζόμενες τράπεζες παραμένουν ένα από τα σοβαρότερα εμπόδια στην οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας» σχολιάζει το Bloomberg.
«Υπάρχουν ακόμη και ανησυχίες ότι η χώρα θα έρθει αντιμέτωπη με νέα χρηματοπιστωτική κρίση, εάν δεν μπορέσει να βγάλει τους πιστωτές της από το καθοδικό σπιράλ» προσθέτει. Δίνει όλη την εικόνα σε επτά ερωτήσεις- απαντήσεις.