MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 10 Αυγούστου 2019

ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ : ΥΠΕΡΟΠΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Ο JULIAN ASSANGE – Αμερικανική εμπλοκή στο θάνατο Χριστοδούλου;

Στρατολόγηση στελεχών της ΕΥΠ από Αμερικανούς; 

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου
egerssi@otenet.gr
www.egerssi.gr 

Ο Julian Assange χαρακτηρίστηκε από το βαθύ κράτος των ΗΠΑ ως δημόσιος εχθρός τους! Οι φίλοι του τον εκλαμβάνουν ως Τζέιμς Μποντ των ημερών μας! 

Όπως και να έχει ο Julian Assange ήταν το ισχυρότερο μέλος του 9μελούς συμβουλίου ιδρύσεως το 2006 των WikiLeaks! Πολλοί στα διεθνή ΜΜΕ τον θεωρούσαν ως τον ιδρυτή και διευθυντή των WikiLeaks! 

Η δήθεν βιομηχανική επανάσταση 4.0

Αρκετοί προτείνουν ως λύση του παγκοσμίου προβλήματος να αφεθούν στη δημιουργική καταστροφή οι «ζόμπι» τράπεζες και επιχειρήσεις που διασώθηκαν από τα κράτη το 2008, για να αποφευχθεί ένα παγκόσμιο κραχ – με κριτήριο τις εμπειρίες της Ιαπωνίας, η οποία βρίσκεται σε μία τόσο δύσκολη θέση, με δημόσιο χρέος στο 250% του ΑΕΠ της, ακριβώς επειδή τις διατήρησε, μη επιτρέποντας τη χρεοκοπία τους. Εν τούτοις, δεν υπάρχουν σήμερα μόνο ζόμπι τράπεζες και επιχειρήσεις αλλά, επίσης, ζόμπι ασφαλιστικά συστήματα και ολόκληρα κράτη – ένα από τα οποία είναι δυστυχώς η Ελλάδα. Μία χώρα που της διαγράφηκε μεν χρέος, αλλά με αντάλλαγμα τη μείωση της ανάπτυξης και την τρομακτική πτώση του ΑΕΠ της (εκτός από την απώλεια της εθνικής της κυριαρχίας, την υποθήκευση των πάντων, τη χρεοκοπία των τραπεζών της κλπ.) – με αποτέλεσμα να έχει σήμερα μετατραπεί σε «ζωντανό νεκρό», με τη διαδικασία της αποσύνθεσης σε πλήρη εξέλιξη.

Η μέθοδος ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ

Αυτή τη στιγμή ο λιγνίτης, παρά τις βλάβες σε σημαντικές παραγωγικές μονάδες, αποτελεί πηγή για το 35% της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας. Επίσης αποτελεί εγχώρια πηγή ενέργειας που εξασφαλίζει την ενεργειακή επάρκεια και άρα εθνικό κεφάλαιο. Όμως σχεδιάζεται το κλείσιμό τους. Με ποιες πηγές ενέργειας, πότε και με τι κόστος θα υπάρξει αντικατάστασή τους; Σκοπεύει ο κ. Υπουργός να διεκδικήσει Αποδεικτικά Διαθεσιμότητας Ισχύος για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ, όπως εξέταζε η προηγούμενη κυβέρνηση; Μήπως ο κ. Υπουργός έχει σκοπό να προωθήσει τεχνολογίες που μειώνουν τις εκπομπές ρύπων στις λιγνιτικές μονάδες ή έστω την εξαίρεση από τις εκπομπές καυσαερίων, έως ότου ανακάμψει η εταιρία και η χώρα; Να τονίσουμε εδώ ότι δεν έχουν διεκδικηθεί αποζημιώσεις για το σκάνδαλο εκπομπών Dieselgate, κάτι που επιβάρυνε την ατμόσφαιρα διεθνώς, από την Ελλάδα. Αντίθετα η αποζημίωση που αξίωσαν οι ΗΠΑ θα ανέλθει στα 25 δις $ από την Volkswagen μόνο – ενώ θα επεκταθεί και στις άλλες Γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Πυκνά σύννεφα στον τραπεζικό ορίζοντα – Ο λογαριασμός δεν βγαίνει… υποβαθμισμένα κεφάλαια, αδύναμα κέρδη, ακριβές μετοχές

Υπάρχουν σύννεφα στον τραπεζικό ορίζοντα τα οποία δεν είναι σαφές εάν φέρνουν πρωτοβρόχια ή καταιγίδες για τις ελληνικές τράπεζες. 

Πυκνά σύννεφα αρχίζουν να σχηματίζονται στο βάθος του τραπεζικού ορίζοντα. 
Οι επενδυτές αμέριμνοι θεωρούν ότι όλα βαίνουν καλώς. 

Οι διοικήσεις προσπαθούν ομολογουμένως υπέρμετρα να βρουν λύσεις στα προβλήματα τους με το μικρότερο κεφαλαιακό κόστος.

Σ. Καλεντερίδης:Έλληνες προσοχή! Οι Τούρκοι είναι σαν τις ύαινες, είναι η κατάρα και η μάστιγα της Μικράς Ασίας – Ιδού οι…

Ο Τζορτζ Χόρτον, Αμερικανός διπλωμάτης που βίωσε τα γεγονότα της Γενοκτονίας του ελληνισμού της Μικράς Ασίας και την πυρπόληση της Σμύρνης από τους Τούρκους, έγραψε το βιβλίο The Blight of Asia, που οι Έλληνες μεταφραστές το απέδωσαν άλλοι ως κατάρα, άλλοι ως μάστιγα και άλλοι ως πληγή της Μικράς Ασίας. 

Πρόκειται για την προσωπική μαρτυρία ενός διπλωμάτη ο οποίος αποφάσισε να εξιστορήσει τα τραγικά γεγονότα της συστηματικής εξόντωσης χριστιανικών πληθυσμών από μουσουλμάνους, και την ενοχή ορισμένων Μεγάλων Δυνάμεων μαζί με την πραγματική ιστορία της πυρπόλησης της Σμύρνης. 

Όμως ο Χόρτον στο βιβλίο του περιορίζεται σε ένα μικρό χρονικό διάστημα, για να καταδείξει και να αποδείξει το γιατί οι Τούρκοι αποτελούν την κατάρα της Ασίας.