MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

Γιώργος Φίλης, Οι Μαξιμαλιστικές θέσεις της Τουρκίας δεν αφήνουν πολλά περιθώρια στον διάλογο

Με διαφορετικές προσδοκίες και επιδιώξεις προέρχονται Ελλάδα και Τουρκία στον διάλογο σημειώνει ο Καθηγητής Γεωπολιτικής, Γιώργος Φίλης, μιλώντας στην εκπομπή του Αδνρά Μαζαράκη "Ο Εξαρχείων" (https://www.parapolitika.gr)


 Η φράση μάλλον ότι στον κομμουνισμό, που λέγανε, επί Σοβιετίας εν πάση περιπτώσει, εμείς υποκρίνομαι ότι δουλεύουμε και αυτοί που υποκρίνονται ότι μας πληρώνουν, νομίζω ότι ταιριάζει γάντι  σε αυτό που συμβαίνει μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας τονίζει ο Κύριος Φίλης

«Εμπάργκο» στο ντίζελ και την βενζίνη κήρυξε η Ρωσία: Εκτινάσσονται οι τιμές παγκοσμίως

«Μπούμερανγκ» γύρισε για τη Δύση η επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία - Τελειώνουν τα αμερικανικά στρατηγικά αποθέματα 

«Κραχ» στην παγκόσμια αγορά ενέργειας προκάλεσε η Ρωσία με την απόφαση να αναστείλει την εξαγωγή ντίζελ και βενζίνης για να εξισορροπήσει την εγχώρια αγορά καυσίμων, καθώς παρουσιάστηκε πρόβλημα επάρκειας (τουλάχιστον, αυτή είναι η επίσημη εκδοχή) και έχει ήδη προκαλέσει «εκτόξευση» των τιμών τους.