MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019

Το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι

Η Ιταλία υποψιάζεται πως η Γερμανία, κρυμμένη πίσω από τη μάσκα της Κομισιόν, έχει στόχο να την οδηγήσει σταδιακά σε κάποιου είδους PSI – οπότε στον εγκλωβισμό της στην Ευρωζώνη και στην ολοκληρωτική απώλεια της εθνικής της κυριαρχίας. Επειδή όμως δεν θέλει να συγκρουστεί κατά μέτωπο μαζί της, πόσο μάλλον όταν η οικονομία της είναι ήδη εξαιρετικά προβληματική, ενώ έχει την εμπειρία της αποτυχημένης προσπάθειας της Ελλάδας το 2015 που κατέληξε στη μεγαλύτερη κυβίστηση όλων των εποχών, συμπεριφέρεται προσεκτικά – ενώ η συγκυβέρνηση της δεν έχει καμία διάθεση να υποκύψει χαρακτηριζόμενη «πατριδοκτόνος», όπως η ελληνική του 2012.

Ο εργατικός μεσαίωνας των μνημονίων

Η Ελλάδα δεν μπορεί να παράγει ούτε νέες, ούτε σωστά αμειβόμενες, ούτε αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας – ενώ οι όποιες διαθέτει μειώνονται συνεχώς, το εξειδικευμένο επιστημονικό της δυναμικό την εγκαταλείπει και η κατάσταση της οδηγείται από το κακό στο χειρότερο. Έχει όμως τις προϋποθέσεις να τα καταφέρει, εάν εφαρμοσθεί μία σωστή οικονομική πολιτική – προφανώς με τον απαραίτητο κεντρικό σχεδιασμό και με την επικέντρωση της στους τομείς που η χώρα διαθέτει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, όπως είναι η πρωτογενής παραγωγή με τη μεταποίηση της, ο τουρισμός και η ναυτιλία, όπου όμως πρέπει να παράγει ποιοτικά υψηλά προϊόντα και υπηρεσίες, με το χαμηλότερο δυνατό κόστος επένδυσης.

Διάλογος στη βάση του «Δικαίου» του Ταγίπ: Μα δουλεύουν συνειδητά για την Τουρκία;

Ο εχθρός πάντως ξέρει τι θέλει....οι μισοί εχουν σαν μόνιμο εχθρό την κυβέρνηση, και οι άλλοι γυρευουν το λάθος ...που είναι και δεξιά και αριστερά ...και γενικά παντού.... θα έλεγα με τα μυαλά που κουβαλάνε. Αλλά που υπάρχει χώρος για αυτά όταν κουβαλούν δικές τους πολιτικές και κομματικές φιλοφοξίες; ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ
 

Μόλις η Τουρκία… αγριέψει «ξεσηκώνονται» οι γνωστοί κύκλοι σε Αθήνα και Λευκωσία και ξεκινούν τις παραινέσεις για συνθηκολόγηση και για συμβιβασμό με την κατοχική δύναμη. Σε ποια βάση; Σε αυτή του Διεθνούς Δικαίου ή εκείνη του «Δικαίου» της Τουρκίας;

ΝΑΤΟ: ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ!

Η Τουρκία αποκλείει την Κύπρο από τις υποδομές και τις δυνατότητες της Συμμαχίας, εκμεταλλευόμενη τα λάθη που έκανε η ελληνική πλευρά 

Από τον
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΤΑΡΚΑ* 

Δεινή ήττα, χωρίς τη διεκδίκηση ανταλλαγμάτων ή έστω τη διατύπωση μιας έντονης διαμαρτυρίας, υπέστη η Ελλάδα έναντι της Τουρκίας στο πλαίσιο των μέτρων υλοποίησης της «Στρατηγικής Αντίληψης» της Ατλαντικής Συμμαχίας. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ φεύγει και αφήνει συντρίμμια

Ενας στους δύο πολίτες χρωστά στην Εφορία, οι οφειλές ξεπερνούν τα 104 δισ. €, ενώ έρχεται και βροχή κατασχέσεων

Από τον
Στέλιο Κράλογλου

Μια σμπαραλιασμένη οικονομία με υπερχρεωμένους πολίτες αφήνει πίσω της η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ! Σήμερα, ένας στους δύο πολίτες χρωστά στην Εφορία, το σύνολο των φορολογικών οφειλών ξεπερνά τα 104 δισ. ευρώ (έναντι 85 δισ. ευρώ το 2015, όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας ο ΣΥΡΙΖΑ), ενώ με κατασχέσεις απειλούνται πάνω από 1.200.000 οφειλέτες!

Κλιμακώνει την ένταση η Άγκυρα - Πού το πάει ο Ερντογάν

Αθήνα, Λευκωσία και Ουάσιγκτον ανησυχούν για ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο. Είναι, μάλιστα, η πρώτη φορά που μιλούν ανοιχτά για το ενδεχόμενο αυτό, τοποθετώντας το χρονικά ακόμα και εντός του καλοκαιριού ή αρχές Φθινοπώρου.
 
Οι φόβοι εντείνονται και από το γεγονός ότι οι αμερικανοτουρκικές σχέσεις βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή, με την απώλεια εμπιστοσύνης να διευρύνει το χάσμα μεταξύ των δύο χωρών σε θέματα άμυνας και ασφάλειας. Εξάλλου, οι ΗΠΑ έχουν διαμηνύσει σε όλους τους τόνους- και κυρίως προς την Άγκυρα- ότι δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση μία σύγκρουση Ελλάδας – Τουρκίας, η οποία όπως υπογραμμίζουν δεν συμφέρει κανένα.

Μέθοδοι προπαγάνδας και υπονόμευσης

Ο Yuri Bezmenov (alias Tomas Schuman), ένας πρώην σοβιετικός υπονομευτής της KGB, εξηγεί λεπτομερώς τις τεχνικές που χρησιμοποιεί η KGB για να υπονομεύσει και να καταλάβει στρατιωτικά χώρες – στόχους σε μια διάλεξη του στο Los Angeles το 1983.

Yuri Bezmenov ήταν προπαγανδιστής της KGB στον οποίο ανατέθηκε αποστολή στην Ινδία, η οποία παραδόθηκε στους δυτικούς το 1970.