MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 12 Αυγούστου 2023

“Είναι μικρή η Ελλάδα για να έχει δικά της εθνικά συμφέροντα”!

Στην Αθήνα τείνει εδώ και χρόνια να κυριαρχήσει μια αντίληψη, σύμφωνα με την οποία η ολοκληρωτική ταύτιση με τις ΗΠΑ είναι το καταλυτικό στοιχείο που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να αναβαθμιστεί γεωπολιτικά. Σ’ αυτές τις ράγες κινείται ήδη η ελληνική εξωτερική και επί κυβέρνησης Τσίπρα και επί κυβέρνησης Μητσοτάκη. Σ’ αυτό το πλαίσιο, η Ελλάδα όφειλε να φέρει εις πέρας ορισμένες αποστολές για λογαριασμό των ΗΠΑ, ανεξάρτητα από τα δικά της εθνικά συμφέροντα.
 
Η κυβέρνηση Τσίπρα, όπως είναι γνωστό, έκλεισε με τη Συμφωνία των Πρεσπών το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Κι αυτό γιατί η Ουάσιγκτον ήθελε να εντάξει όσο το δυνατόν πιο σύντομα τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ μεταξύ των άλλων και για να εγκλωβίσει έτι περαιτέρω τη Σερβία μέσα σε ένα ΝΑΤΟϊκό κλοιό, ωθώντας την να κινηθεί κι αυτή προς μια φιλοδυτική κατεύθυνση. Γενικώς επιδιώκει να εντάξει όλα τα Βαλκάνια στην αρχιτεκτονική ασφαλείας της Δύσης, εξαλείφοντας τη ρωσική επιρροή στην περιοχή.
 

«Η υπεράσπιση της χώρας δεν μπορεί να ανατεθεί σε ξένες δυνάμεις»- Βασίλης Κουμπάκης

Γράφει ο
Βασίλης Κουμπάκης
 
Στις 29 Ιουνίου 2023 κατατέθηκε στο Κογκρέσο της ΗΠΑ τροπολογία από τη βουλευτή των Δημοκρατικών Γκρέις Μενγκ να συμπεριληφθεί στον αμυντικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ για το 2024 των υπουργείων Αμύνης και Εξωτερικών οι δυνατότητες πρόσθετων βάσεων ή διευρυμένης στρατιωτικής παρουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών στα Ελληνικά νησιά (παρουσία όχι τουριστική). Εάν το θέμα αφορούσε τα νησιά της ΗΠΑ η είδηση δεν θα είχε μεγάλη αξία αλλά όταν αφορά τα Ελληνικά νησιά τα πράγματα αλλάζουν. Είναι σαν να συζητά φιλικό σου ζευγάρι σε ποιο δωμάτιο θα εγκατασταθούν στο σπίτι σου όταν έρθουν, ενώ δε σε ενημέρωσαν ότι θα σε επισκεφθούν.
 

Η Ελληνική Αστυνομία στην υπηρεσία των νεοναζί!

Με τις ευλογίες της κυβέρνησης εξομοιώνει εμμονικά τους φονιάδες με τα θύματα και «χορηγεί» άλλοθι στους Κροάτες μαχαιροβγάλτες
 
Με πρωτοφανή εμμονή η Ελληνική Αστυνομία εξακολουθεί, μεθοδευμένα, να παραποιεί καθημερινά τα γεγονότα που οδήγησαν στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή και στον τραυματισμό δεκάδων ακόμα φίλων της ΑΕΚ το βράδυ της Δευτέρας.
  • Από τον Βασίλη Γαλούπη
Συνέπεια της τουλάχιστον περίεργης, αν όχι ύποπτης, στάσης της ΕΛ.ΑΣ., πάντα υπό την επιστασία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αποτελεί το γεγονός ότι οι ανακοινώσεις της Αστυνομίας προσφέρουν στους Κροάτες φονιάδες και στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ τη μια και μοναδική υπερασπιστική γραμμή τους εν όψει της δίκης για τον φόνο, αλλά και τυχόν ποδοσφαιρικών κυρώσεων από την UEFA.
 

Οι εξελίξεις στο Νίγηρα προκαλούν vertigo στη Δύση

Γράφε ο
Γιώργος Βενέτης
 
Ο Νίγηρας είναι το νέο πεδίο μάχης του συνεχιζόμενου ανταγωνισμού μεταξύ του δυτικού και του ανατολικού μπλοκ στη Δυτική Αφρική, με τα Γαλλικά συμφέροντα να πλήττονται  όπως και στις προηγούμενες «αναμετρήσεις» σε Μπουρκίνα Φάσο και Μάλι. Αν και η εποχή της γαλλικής αποικιοκρατίας στην Αφρική τελείωσε τη δεκαετία του 1960 με τη διακήρυξη της ανεξαρτησίας μεγάλου αριθμού αφρικανικών χωρών, η γαλλική επιρροή εξακολουθεί να παραμένει σε ολόκληρη την ήπειρο.
 

«Κλιματική αλλαγή δεν υπάρχει, όχι άλλες ανεμογεννήτριες στη θέση των δέντρων»! Αντώνης Φώσκολος

Κλιματική αλλαγή ή κλιματική κρίση…Υπάρχει ή δεν υπάρχει; Κινδυνεύει ο πλανήτης ή πρόκειται για μια τεράστια «μηχανή» παραγωγής χρήματος;


Η αντιπαράθεση είναι παγκόσμια και οι εκπρόσωποι των δύο «στρατοπέδων» έχουν τα επιχειρήματα τους.

Ο κ.Αντώνης Φώσκολος επιστήμονας με μεγάλη αναγνώριση σε διεθνές επίπεδο, είναι κατηγορηματικός: «Κλιματική αλλαγή δεν υπάρχει».

Μιλά στο militaire channel παρουσιάζοντας όλα τα επιστημονικά στοιχεία που έχει συγκεντρώσει και μελετήσει. Εξηγεί ότι υπήρξαν, υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν μεταβολές στο κλίμα, οι οποίες εξηγούνται επιστημονικά, αλλά δεν πρόκειται να καταστρέψουν ολοκληρωτικά τον πλανήτη.