MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

Η κεντροαριστερή τραγωδία

Η υπερχρέωση του πλανήτη, η ανεξέλεγκτη παγκοσμιοποίηση και μη ισορροπημένη αναδιανομή των εισοδημάτων, στην εποχή της αλλαγής παραδείγματος που βιώνουμε, θα έχουν πολύ σοβαρές συνέπειες – καθιστώντας ανεπαρκή τα πολιτικά συστήματα που υπάρχουν.

Επικαιρότητα

Οι πετρελαϊκές κρίσεις του 1973 και του 1979 προκάλεσαν παγκοσμίως το φαινόμενο του στασιμοπληθωρισμούενός συνδυασμού του πληθωρισμού με τη στασιμότητα της οικονομικής ανάπτυξης. Έως εκείνη την εποχή πίστευε κανείς πως υπήρχε μία σταθερά αρνητική σχέση μεταξύ της ανεργίας και των μισθολογικών αυξήσεων – όπου, όταν η οικονομία αναπτύσσεται, τότε οι εργαζόμενοι μπορούν να επιβάλλουν υψηλότερους μισθούς, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι τιμές των προϊόντων (ανοδικό σπιράλ μισθών-τιμών).

Το άκρον άωτο της δουλοπρέπειας

Η κατοχή δεν μπορεί να είναι ανθρώπινη. Υπάρχουν επομένως δύο επιλογές: ή αποδέχεσαι την κατοχή και όλες τις μεθόδους που είναι αναγκαίες για την επιβολή της, σκύβοντας πειθήνια το κεφάλι ή, διαφορετικά, την απορρίπτεις εξ ολοκλήρου και όχι μόνο κάποια συγκεκριμένα μέρη της (ηχητικό).

Επικαιρότητα

Είναι απίστευτη η συνέχιση της πολιτικής των υποκλίσεων, της υποτέλειας και της διεθνούς επαιτείας εκ μέρους όλων των κυβερνήσεων μας – όπως επίσης η χειραγώγηση των Ελλήνων, τους οποίους όλοι όσοι εγκλημάτησαν εις βάρος τους έχοντας το θράσος να ζητούν ξανά την ψήφο τους, προσπαθούν να πείσουν πως δεν φταίνε για τη χρεοκοπία τα μνημόνια, αλλά οι Πολίτες!

Γιατί δεν δόθηκε η δόση του 1 δισ. ευρώ - Οι δανειστές απειλούν και για τα μέτρα ελάφρυνσης χρέους

Δεν είναι μόνο η δόση του 1 δισ. ευρώ που δεν κατάφερε να πάρει η Αθήνα από τους δανειστές αλλά και τα μέτρα ελάφρυνσης χρέους τα οποία απειλούν να μην τα εφαρμόσουν.

Για το EuroWorkingGroup (EWG) της 25ης Μαρτίου ετοιμάζεται πλέον η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, με την ελπίδα ότι έτσι θα πάρει στο επόμενο Eurogroup του Απριλίου την δόση του 1 δισ. ευρώ που δεν κατάφερε να πάρει τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Καθώς όμως (από τις 28 Φεβρουαρίου ήδη) έληξε και η δίμηνη παράταση που δέχθηκαν οι δανειστές για την προστασία της α΄κατοικίας, ούτε την δόση ελάφρυνσης του χρέους πήρε η κυβέρνηση, ούτε σχέδιο για νέο σύστημα προστασίας έχει καταθέσει ακόμα στη Βουλή.

Για πρώτη φορά οι Κούρδοι παίρνουν θέση: «Σημίτης & Πάγκαλος εκτελούσαν εντολές» – «Πρόδωσαν τον Οτσαλάν»

Από τις πρώτες πρωινές ώρες της 16ης Φεβρουαρίου του 1999 στα διεθνή μέσα ενημέρωσης «έπαιζαν» βίντεο και φωτογραφίες του Κούρδου ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν, με καλυμμένα τα μάτια και δεμένα τα χέρια.

Μετά από διπλωματικό και κατασκοπευτικό θρίλερ ο «Άπο» έπεσε στα χέρια των Τούρκων, οι οποίοι είχαν εξαπολύσει διεθνές ανθρωποκυνηγητό εναντίον του, μας θυμίζει η Μηχανή του Χρόνου.

Πάνω από ένα τρις θα εισπράξει το Υπερταμείο από την υφαρπαγή του συνόλου της περιουσίας του ελληνικού δημοσίου

Οι εισπράξεις του Υπερταμείου από την υφαρπαγή του συνόλου της περιουσίας του ελληνικού δημοσίου, εκτιμάται ότι ξεπερνούν το ένα τρις ευρώ. Αυτό προκύπτει από τις αποφάσεις του Eurogroup με τις οποίες η χώρα μας υποχρεώνεται να καταβάλει ετησίως ποσά της τάξης των 20-37 δις ετησίως μέχρι το έτος 2060.

Με βάση τις σχετικές αποφάσεις και ειδικότερα αυτής της 15/6/2017[1], η εκτίμηση για είσπραξη ενός τρις ευρώ από το Υπερταμείο, αποτελεί έναν μάλλον μετριοπαθή υπολογισμό αν ληφθεί υπόψη ότι, η κρατική περιουσία που μεταφέρεται στο σύνολό της στο Υπερταμείο για πώληση ή εκμετάλλευση, είναι πολύ μεγαλύτερη.

Ο Σοσιαλισμός αποτυγχάνει παντού - Το παράδειγμα της Ουγκάντα

Η Ουγκάντα χαρακτηρίστηκε ως «χώρα παραμύθι» από τον Churchill, αλλά κατέληξε στο χάος...

Η Αφρική είναι το λίκνο της ανθρωπότητας.

Είναι μια γη πλούσια σε πόρους, αξιοθέατα εμπλουτισμένα με ομορφιά και πολιτισμούς που έχουν επηρεάσει γενιές.

Αλλά η Μητέρα Φύση δεν θα είχε ποτέ αντιληφθεί ότι η ήπειρος θα ήταν η εστία της βίας, της αιματοχυσίας και της βαρβαρότητας.