MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 4 Απριλίου 2021

Το Μανιφέστο της κας Προέδρου – “Κράτος Δικαίου” εναντίον δημοκρατίας!

Το άρθρο της κας Σακελλαροπούλου στην Εφημερίδα των Συντακτών τον Ιανουάριο είχε προκαλέσει ποικίλη κριτική (π.χ. από τον Γιώργο Παπαδόπουλο-Τετράδη, τον Γ. Παναγιωτακόπουλο και τον “Δρόμο της Αριστεράς”). Μια επιφανειακή ανάγνωσή του δίνει την εντύπωση γενικόλογης ηθικολογίας, γραμμένης χωρίς κορυφώσεις και χωρίς κατακλείδα. Όμως, μια τέτοια ανάγνωση ίσως αδικεί το άρθρο της. Θεωρώ δεδομένο ότι η κα Σακελλαροπούλου γνωρίζει να δομεί ένα κείμενο (δεν είναι προφορική συνέντευξη) με ακρίβεια και εσωτερική συνέπεια και ότι οι λογικές συνεπαγωγές του δεν είναι προϊόν απροσεξίας.
 
Ξεκινώ από την 2η και 3η παράγραφο (έμφαση δική μου) όπου εισάγονται αξιωματικές, αλλά και αξιακές, παραδοχές: «Σε αυτή την περιεκτική αντίληψη για τη δημοκρατία οι μειοψηφίες θωρακίζονται απέναντι στην τυραννία της πλειοψηφίας, ενώ τα θεσμικά αντίβαρα, η διάκριση των εξουσιών και ο έλεγχος της συνταγματικότητας των νόμων, θέτουν όρια στη λαϊκή κυριαρχία και την κρατική εξουσία. Τα δικαιώματα δεν εξαντλούνται σε εφήμερες νομικές κατασκευές, αντιθέτως φέρουν καθολικές ηθικές και πολιτικές αξιώσεις. Είναι σημεία του σύγχρονου ανθρωπισμού που δεν καθορίζουν μόνο τον νομικό μας πολιτισμό, αλλά και τον ίδιο τον τρόπο της ζωής μας».

Το βίντεο από το Γενικό Κρατικό Νίκαιας αποδομεί κάθε κυβερνητική δικαιολογία

Το βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο από το Γενικό Κρατικό Νίκαιας είναι συγκλονιστικό. Ένας ηλικωμένος άνθρωπος μ΄ έναν αναπνευστήρα , δεμένος, δίνει μάχη για τη ζωή του. Οι πληροφορίες λένε ότι ηττήθηκε…

Επιλέξαμε να μη δημοσιοποιήσουμε το βίντεο που είναι πολύ σκληρό, αλλά πραγματικά δεν ξέρουμε αν αυτή είναι η σωστή απόφαση. Η φωτογραφία είναι ένα καρέ από το βίντεο της ντροπής…

Δεν υπάρχουν δικαιολογίες! Υπήρχε αρκετός χρόνος για να ενισχύσει η κυβέρνηση το δημόσιο σύστημα υγείας. Αντιθέτως μετά από το πρώτο κύμα του κορονοϊού ασχολήθηκαν με τη “διαχείριση της επιτυχίας” και πίστεψαν όπως όλα δείχνουν ότι “πάει τελείωσε ο κορονοϊός”! Ακόμη και γελοιότητες περί …εκλογών διαβάσαμε και κάποιοι ασυγκράτητοι “βάφτισαν” τον πρωθυπουργό …Μωϋσή! Αναρωτήθηκαν κάποιοι “τι να τις κάνουμε τις ΜΕΘ” και όσο για τους ιατρούς, αντί να προσλαμβάνονται απολύονται! Ειδικά όσοι μιλούν για τα στραβά και τ΄ ανάποδα.

Γ. Κοντογιώργης, Πώς το πολιτικό σύστημα ιδιοποιείται το κράτος και χειραγωγεί την κοινωνία

Ο Ομότιμος Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και πρώην Πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Γιώργος Κοντογιώργης στις 2.4.2021 στην εκπομπή «Σε γνωρίζω από την κόψη» του τηλεοπτικού σταθμού Βεργίνα TV και στον δημοσιογράφο Αντώνη Κοκορίκο.