MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 9 Ιουλίου 2024

Ασφυξία από το τσουνάμι του αμερικανικού χρέους – Η παγκόσμια οικονομία μόλις κληρονόμησε έναν χρηματοπιστωτικό εφιάλτη

Σύμφωνα με την Bank of America, το εθνικό χρέος αυξάνεται κατά ένα τρισεκατομμύριο κάθε εκατό ημέρες 
 
Το αδιανόητο ποσό των 35 τρισεκατομμυρίων δολαρίων έχουν πλησιάσει οι χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις των ΗΠΑ… σύμφωνα με τη Federal Reserve, που μη έχοντας άλλη επιλογή το παραδέχτηκε: κάτι πρέπει να γίνει.

Όμως οι παρατηρητές είναι βέβαιοι: δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις, τα έξοδα και τα ελλείμματα του προϋπολογισμού πρέπει να καλυφθούν, επομένως ο δανεισμός θα συνεχιστεί. 

«Λάδι» όλοι οι κατηγορούμενοι για τη Siemens, τους πληρώνουμε και με τόκο! Χλευασμός από γερμανικά μέσα ενημέρωσης

Η δημοσιογράφος Μαίρη Μπενέα αποκάλυψε στην εφημερίδα Δημοκρατία ίσως «το μεγαλύτερο δικαστικό φιάσκο όλων των εποχών» που έχει να κάνει με την υπόθεση του σκανδάλου των «μαύρων ταμείων» της Siemens.
 
Όπως αποκάλυψε δεν φθάνει που η υπόθεση έκλεισε,με παραγραφή και αθωώσεις των 20 κατηγορουμένων, αλλά το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας με απόφασή του ,έδωσε συγχωροχάρτι σε όλους τους κατηγορουμένους, ακόμα και σε αυτούς που δεν είχαν αθωωθεί, αλλά είχαν απαλλαγεί λόγω παραγραφής των αδικημάτων τους και αποφάσισε να επιστρέψει, και εντόκως, ακόμα και σε αυτούς όλα τα περιουσιακά στοιχεία τα οποία είχαν δεσμευτεί ως προϊόντα ξεπλύματος μαύρου χρήματος, προερχόμενου από δωροδοκίες!