MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

Η Τουρκία κατήγγειλε την Ελλάδα στο Συμβούλιο Ασφαλείας με άπειρα ψεύδη

Η Τουρκία κατήγγειλε την Ελλάδα στο Συμβούλιο Ασφαλείας, ΗΠΑ, Ρωσσία, Κίνα κλπ. με άπειρα ψεύδη- Αποκλειστικό


Το τουρκικό ΥΠΕΞ, με ενυπόγραφο 16σελιδο έγγραφο του Τούρκου υπουργού Μ. Τσαβούσογλου κατήγγειλε σήμερα διεθνώς την Ελλάδα ότι παραβιάζει σύμπασα τη Διεθνή νομιμότητα και την καθιστά «υπεύθυνη για ό,τι θα συμβεί στο πεδίο…»

Το ενυπόγραφο έγγραφο Τσαβούσογλου- καταγγελία της Ελλάδας- έχει ήδη αποσταλεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας, τις ΗΠΑ, Ρωσσία, Κίνα, Γερμανία. Το ίδιο έγγραφο χωρίς την υπογραφή Τσαβούσογλου, ως ενημερωτικό έγγραφο, έχει αποσταλεί και σε πολλές άλλες χώρες.

Μάρκος Τρούλης : Η Τουρκία δεν ενδιαφέρεται για διευθετήσεις αλλά για υποταγή της Ελλάδας

Ο Μάρκος Τρούλης, διδάσκων στο Τμήμα Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, καθώς και στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας, είπε στον 98.4 ότι η Τουρκία στρατηγικά, δεν ενδιαφέρεται για κανένα αποτέλεσμα διερευνητικών επαφών , καν των μαξιμαλιστικών της επιδιώξεων για τις θαλάσσιες ζώνες. Έχει περάσει πλέον στο πεδίο της πλήρους υποταγής της Ελλάδας, θέλοντας να εκμεταλλευτεί το παράθυρο ευκαιρίας από το κενό όπως εκτιμά που αφήνουν μεγάλοι παίχτες ισχύος στη Μεσόγειο, με πρώτη τις ΗΠΑ. 
 

Γ. Μάζης - Λ. Τζούμης: Αν γίνει θερμό επεισόδιο, θα έχουμε αλυσίδα εκρήξεων

Αν μπει το Ορούτς Ρέις στα 6,5 μίλια παραβιάζει εθνική κυριαρχία


Ο Γιάννης Μάζης και ο Στρατηγός Λάμπρος Τζούμης ομιλούν για τη νέα κρίση που δημιουργεί ο Ερντογάν στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, στέλνοντας πάλι το Ορούτς Ρέις στην θάλασσα Καστελόριζου. Ο καθηγητής συμφωνεί με την πρόταση Αλέξη Τσίπρα να επεκτείνουμε τα χωρικά ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια.

Το χρονικό διάστημα που έχει ο Ερντογάν έναι από τώρα έως τις 20 Ιανουαρίου.Μέσα σε αυτό το διάστημα θεωρεί ότι έχει το στρατηγικό περιθώριο,να κάνει ενέργειες που μπορούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα υπέρ του.
 

Στο μικροσκόπιο της Κομισιόν οι γίγαντες της τεχνολογίας – Ετοιμάζει “μαύρη λίστα”

Στα σκαριά βρίσκεται η περιβόητη λίστα της Κομισιόν, η οποία έχει βάλει στο στόχαστρο τις μεγάλες επιχειρήσεις τηλεπικοινωνιών και τεχνολογίας. Σε αυτήν περιλαμβάνονται ως και 20 μεγάλες εταιρείες, όπως βεβαίως η Apple και το Facebook, οι οποίες θα βρεθούν ενώπιον ενός αρκετά αυστηρότερου ρυθμιστικού πλαισίου. Συνεργάτες της αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργκρέτ Βεστάγκερ, διοχετεύουν νέες πληροφορίες στον Τύπο για τις πρωτοβουλίες των Βρυξελλών.


Αρχικά οι προτάσεις της Επιτροπής αφορούσαν σε περισσότερους κλάδους και είχαν αντικείμενο τη γενικότερη παρέμβαση στο θέμα του ανταγωνισμού. Αυτό όμως αλλάζει και φαίνεται ότι η “Νέμεσις” των εταιρειών τεχνολογίας, Βεστάγκερ, προωθεί την επικέντρωση στις εταιρείες τεχνολογίας και επικοινωνιών.

Ζαχ. Μίχας : Στρατιωτική κλιμάκωση με στρατηγική αστάθειας από την Τουρκία

Ο Διευθυντής Μελετών στο Ινστιτούτο Αναλύσεων Ασφάλειας και Άμυνας (ΙΑΑΑ/ISDA), συνεργάτης του defence-point.gr Ζαχαρίας Μίχας , μιλώντας στον 98.4 σημείωσε ότι η αιφνιδιαστική κλιμάκωση από την πλευρά της Τουρκίας με τη νέα έξοδο του ερευνητικού σκάφους Oruc Reis, τη στιγμή που όλοι ανέμεναν την έναρξη των διερευνητικών συνομιλιών, έρχεται σε μια εξαιρετικά ευαίσθητη συγκυρία. Η προσπάθεια καθορισμού των εξελίξεων από την Άγκυρα με τη μέθοδο του στρατιωτικού καταναγκασμού είναι άκρως επικίνδυνη.