MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022

Εκθεση-κόλαφος για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα


Το παρατηρητήριο govwatch επισήμανε περισσότερες από 175 περιπτώσεις παραβιάσεων από το «επιτελικό κράτος» στην έκθεσή του για το 2021. ● Πληθώρα αναφορών για επαναπροωθήσεις, αστυνομική βία-αυθαιρεσία, λογοκρισία-έλεγχο των ΜΜΕ και παρακολουθήσεις. ● Διαχρονικό πρόβλημα η κακή νομοθέτηση με εκπρόθεσμες και άσχετες τροπολογίες.

Τουλάχιστον 175 αναφορές παραβίασης της ορθής λειτουργίας του κράτους δικαίου στη χώρα μας καταγράφονται για το 2021 στην πρώτη έκθεση του παρατηρητηρίου govwatch της ανεξάρτητης μη κερδοσκοπικής πρωτοβουλίας vouliwatch. Η έκθεση χωρίζεται στις ενότητες νομοθετική διαδικασία-κυβερνητική εποπτεία, διαφθορά, τάξη-ασφάλεια και θεμελιώδη δικαιώματα.

«Καρφιά» από το Politico – Συγκρίνουν τον Μητσοτάκη με τον Ερντογάν στα θέματα Ελευθερίας του Τύπου

Eιρωνίες για την δήλωση Οικονόμου και αναφορές στην «επιτροπή λογοκρισίας»
 
Με ειρωνεία και «καρφιά» σχολιάζουν στο Politico την επικοινωνιακή προσπάθεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη να πείσει ότι δήθεν συντάσσεται με τις προσπάθειες για την προστασία της Ελευθερίας του Τύπου.
 
Στη στήλη «Brussels Playbook», γίνεται λόγος για «επίθεση γοητείας» της Αθήνας τις τελευταίες ημέρες, την ώρα που η κυβέρνηση έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα σε διεθνές επίπεδο για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων. «Η κυβέρνηση κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα» σχολιάζει η στήλη, αναφερόμενη στις αποκαλύψεις για υποκλοπές και παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων.