MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024

Έκθεση-«βόμβα» της ΕΕ για την ελληνική οικονομία: «Έρχεται μεγάλη καταστροφή αν δεν συμβεί κάτι το δραστικό»

Κατάρρευση του ισοζυγίου εισαγωγών-εξαγωγών, μηδενικές χρηματοδοτήσεις από τις τράπεζες, η χαμηλότερη στην Ευρώπη αύξηση παραγωγικότητας, μηδενικές επενδύσεις!
 
Η τραγική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας που ζει με επιδοτήσεις και δανεικά αποτελεί το κεντρικό θέμα έκθεσης της ΕΕ για την χώρα: Το Ecofin έδειξε το τι έρχεται στα συμπεράσματά του: Φτώχεια ακόμα πιο μεγάλη από σήμερα..
 
Μεγάλη υστέρηση σε παραγωγικότητα και στην προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων, τεράστιες εισαγωγές λόγω αδυναμίας της εσωτερικής παραγωγής και συνεπώς μεγάλο έλλειμα στο ισοζύγιο εξωτερικών συναλλαγών, καθώς οι εξαγωγές δείχνουν επίσης εικόνα κατάρρευσης!
 

Μητσοτάκης, Von der Leyen σφραγίζουν την κρίση «επιβίωσης» των Ελλήνων - Απόλυτοι πρωταγωνιστές στην καταστροφή της Ελλάδας

Ο Μητσοτάκης και η ΕΕ έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ελληνική καταστροφή εξαιτίας της οποίας το εισοδηματικό χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο 
 
Συγχαρητήρια σε όλους τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επανεκλογή της Ursula von der Leyen στη θέση της προέδρου της Κομισιόν… δίνει ο αρθρογράφος της γνωστής ιστοσελίδα New Eastern Outlook, Phil Butler.
 
Παρήγορο, από την άλλη, είναι το γεγονός πως από τους 401 εκλεγμένους βουλευτές υπήρξαν και 284 «γενναίοι» που έριξαν «άκυρο» στη βασίλισσα των εμβολίων και του ευρωπαϊκού μιλιταρισμού.
 

Παραίτηση Μπάιντεν: Υποψήφια η Καμάλα – Διεθνείς αντιδράσεις

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ: Η διαδικασία επιλογής του υποψηφίου των Δημοκρατικών που θα αντικαταστήσει τον Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου θα είναι «διαφανής και πειθαρχημένη», διαβεβαίωσε ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος, Τζέιμι Χάρισον.
 
Η αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Κάμαλα Χάρις ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, μετά την ανακοίνωση του Μπάιντεν ότι αποσύρεται από την κούρσα για τις εκλογές. “Είναι τιμή μου να έχω τη στήριξη του προέδρου και πρόθεσή μου είναι να κερδίσω το χρίσμα για την υποψηφιότητα του προέδρου”, δήλωσε.