MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Παίζει κάτι πιο σχεδιασμένο στις ΗΠΑ, μήπως;

Από παλαιότερη ανάρτηση....

Τρίτη, 20 Αυγούστου 2013
ΕΚΤΑΚΤΟ: Στην FEMA προετοιμάζονται για το χειρότερο σενάριο στην περιοχή 3 - Γιατί;


Αναστέλονται όλες οι στρατιωτικές άδειες. Τι θα συμβεί μετά την 1η Οκτώβρη;

''Καμπανάκι'' της Λαγκάρντ για την κρίση στις ΗΠΑ

Η αποτυχία των ΗΠΑ να αυξήσουν το όριο του δημόσιου χρέους θα ήταν «πολύ χειρότερη» εξέλιξη από την παρούσα παράλυση του ομοσπονδιακού κράτους, λόγω της αδυναμίας των Ρεπουμπλικανών και των Δημοκρατικών να συμφωνήσουν στον προϋπολογισμό της κυβέρνησης, καθώς δεν θα έβλαπτε μόνο την εγχώρια οικονομία, αλλά θα είχε επιπτώσεις και σε παγκόσμιο επίπεδο, προειδοποίησε σήμερα η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), κυρία Κριστίν Λαγκάρντ.

«Η δημοσιονομική παράλυση είναι ήδη επιζήμια, αλλά η αδυναμία αύξησης του ορίου του χρέους θα ήταν ακόμη χειρότερη», είπε η κυρία Λαγκάρντ σε ομιλία της στην Ουάσιγκτον, ενόψει της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, την ερχόμενη εβδομάδα.

Στο 34% η ανεργία, όταν η τρόικα προέβλεπε μόλις 15%!

Γράφει ο Αυγερινός Χατζηχρυσός 
Πιο αναλυτικά το 2009 είχαμε 9,5% το 2010 αυξήθηκε στο 11,6% και ο Μνημονιακός προϋπολογισμός εκείνου του έτους, προέβλεπε άνοδο στο...
14,5% για το 2011 με αποκορύφωμα το 2012 στο 15% !

Τελικά φέτος έχουμε διπλάσιο από τις προβλέψεις τους στο 28% και σήμερα σύμφωνα με το Ινστιτούτο Εργασίας (ΙΝΕ) της ΓΣΕΕ προβλέπουν εκτίναξη της ανεργίας στο 34% έως το 2016.

Πώς επιβάλλεται και πώς γκρεμίζεται μία κοινοβουλευτική δικτατορία

Έχουν περάσει ανεπιστρεπτί τα χρόνια που οι δικτάτορες προσπαθούσαν να επιβάλλουν την εξουσία τους με τα τανκς. 

Ακόμη και στην Λατινική Αμερική οι δικτάτορες έχουν συνειδητοποιήσει ότι οι παλιές μορφές τυραννίας είναι μη αποδοτικές και διαρκούν λίγο. 

Μόνον στην Αφρική οι μαύροι δικτάτορες χρησιμοποιούν ακόμη ωμή βία κατά των συμπατριωτών τους διότι δεν έχουν φροντίσει να μάθουν τις τελευταίες τεχνικές στην τεχνολογία της δικτατορίας.

Βόμβα: Οι πλειστηριασμοί θα διαλύσουν τις τράπεζες!

(Αναδημοσίευση άρθρου)   

Φωτιά στο τραπεζικό και πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα βάζουν έγγραφα και του IIF, της BIS και της BlackRock για το ζήτημα του πλειστηριασμού ακινήτων πρώτης κατοικίας. 

Σύμφωνα με στοιχεία που είδε το Sofokleousin.gr στις μελέτες καθίσταται σαφές πως η απελευθέρωση των πλειστηριασμών θα οδηγήσει σε αργό θάνατο τις ελληνικές τράπεζες οι οποίες θα χρειαστούν -σύμφωνα με τελευταία stress tests- επιπλέον κεφάλαια 8-10 δισ., ενώ θα προκληθεί κοινωνικές αναταραχές και είναι πολύ πιθανό να υπάρξει πολιτική αποσταθεροποίηση.

Τελεσίγραφο τρόικας για την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων

To Do List για Στουρνάρα-Σαμαρά. 

Την επίσπευση των διαδικασιών για να κλείσουν όλα τα ανοιχτά ζητήματα και οι μεταρρυθμίσεις σε συγκεκριμένους τομείς που έχουν μείνει στον αέρα, ζητεί η τρόικα από την ελληνική κυβέρνηση. 

Η καθυστέρηση στην εκπλήρωση των μνημονιακών συμφωνιών προκάλεσε την αντίδραση των εκπροσώπων της τρόικας, οι οποίοι πριν αποχωρήσουν έδωσαν τελεσίγραφο στο ελληνικό επιτελείο για την απαρέγκλιτη τήρησή τους και την άμεση διευθέτησή τους. 

ΑΝΕΡΓΙΑ ΣTO 34% ΕΩΣ TO 2016 ΑΝΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ...

ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΕΧΟΥΝ ΧΑΘΕΙ 1.000.000 ΘΕΣΕΙΣ...

Εκτίναξη της ανεργίας στο 34% έως το 2016 αναμένει το Ινστιτούτο Εργασίας (ΙΝΕ) της ΓΣΕΕ.

Σε έρευνα που εκπόνησε...  αναφέρεται ότι από τον Οκτώβριο του 2008 έως σήμερα έχουν χαθεί περίπου 1.000.000 θέσεις απασχόλησης.

Τονίζεται ακόμη ότι το 27,4% που καταγράφηκε ως ποσοστό ανεργίας τον περασμένο Μάρτιο από την ΕΛΣΤΑΤ, είναι το υψηλότερο που έχει υπάρξει τα τελευταία 30 χρόνια σε χώρα του δυτικού κόσμου.

Τελικά η Οικονομία θα Δύσει στην Δύση; Shutdown Story?

11 Σεπτεμβρίου 2001. η ημέρα που άλλαξε ο κόσμος, μετά από το τρομοκρατικό χτύπημα στην “καρδιά” της Νέας Υόρκης και στο αμερικανικό Πεντάγωνο που στοίχισαν τη ζωή σε 2.973 ανθρώπους.

Η πτώση των δίδυμων πύργων, έπειτα από την πρόσκρουση αεροπλάνων που είχαν καταληφθεί από ισλαμιστές τρομοκράτες, πάγωσαν την ανθρωπότητα.

Πώς η "καταιγίδα" στις ΗΠΑ μπορεί να φέρει φουρτούνες στην Ελλάδα

Οι παγκόσμιες συνέπειες από ενδεχόμενη χρεοκοπία των Ηνωμένων Πολιτειών

Ιδιαίτερα επιβλαβής για τις χώρες της Ευρωζώνης που παλεύουν να σταθούν ξανά στα πόδια τους, όπως η Ελλάδα, μπορεί να αποδειχθεί η άτυπη στάση πληρωμών που κήρυξε το ομοσπονδιακό κράτος των Ηνωμένων Πολιτειών σύμφωνα με άρθρο του καθηγητή Αμερικανικών Σπουδών Άιβαν Μόργκαν που δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του το CNN. 

Την ίδια ώρα που όλοι ασχολούνται με την Χρυσή Αυγή και τον Δένδια, η κυβέρνηση πέρασε με νόμο την ληστεία της περιουσίας των Ελλήνων.


Του Στρατή Μαζίδη.

Και πάλι πρώτη είδηση η Χρυσή Αυγή την ώρα που ΝΟΜΟΘΕΤΕΙΤΑΙ η μεγάλη αρπαγή και ληστεία σε βάρος της περιουσίας του ελληνικού λαού την οποία απέκτησε με αίμα και κόπο.

Τι λέει λοιπόν το άρθρο 9 του νομοσχεδίου για τη φορολογία ακινήτων και όσους αδυνατούν να εξοφλήσουν με μετρητά τα χρέη τους;

Kύπρος: Κόλαφος για τον πρώην πρόεδρο Δ. Χριστόφια το πόρισμα της ερευνητικής επιτροπής για την οικονομία - Αδιαφόρησε για τις συνέπειες της πολιτικής του - Aιχμές για αλαζονεία

Κόλαφος για τον πρώην πρόεδρο της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια αποδεικνύεται το πόρισμα της ερευνητικής επιτροπής για την κατάσταση στην οποία περιήλθε η κυπριακή οικονομία.


Κατά τις πληροφορίες, το πόρισμα επικεντρώνει το βάρος των πολιτικών ευθυνών στον κ. Χριστόφια.

Σύμφωνα με το Stockwatch, το πόρισμα στηρίζεται κυρίως στο σύνολο του μαρτυρικού υλικού που τέθηκε ενώπιον της τριμελούς επιτροπής κατά τη διάρκεια των δεκάδων καταθέσεων που δόθηκαν από τους πρωταγωνιστές.

Κλείνουν 820 καταστήματα οι τράπεζες λόγω Τρόικας

Πόσοι φεύγουν και ποια καταστήματα κλείνουν ανά τράπεζα στην τριετία
Δραστικές μειώσεις καταστημάτων, προσωπικού και δαπανών προβλέπουν τα πλάνα αναδιάρθρωσης των τραπεζών. Τα συγκεκριμένα πλάνα είναι ουσιαστικά τα business plan των τραπεζών για την επόμενη τριετία και τα βασικά μεγέθη τους έχουν ήδη συμφωνηθεί με την DG Comp κατά την πρόσφατη επίσκεψη του κ. Γ. Κούπμαν στην Αθήνα.

Διάγραμμα του BBC αποκαλύπτει: Που χρωστάμε και σε... ποιόν!

Χρωστάμε σχεδόν 400 δις, με εξωτερικό χρέος 252% και χρέος της κυβέρνησης 166% του ΑΕΠ
Το τελευταίο είναι αυτό που με βάση το επιτυχημένο κούρεμα 50% και το PSI, θα φτάσει το 2020 στο 120% του ΑΕΠ όσο ήταν δηλαδή και το 2009.