MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

Σ. Καλεντερίδης: Το γεωπολιτικό σκάκι σε Συρία και Ανατολική Μεσόγειο και η επιθετικότητα της Τουρκίας-Ηχητικό

Ακούστε την εκπληκτική ανάλυση του Σάββα Καλντερίδη για το γεωπολιτικό παιχνίδι της Άγκυρας.

Ο αναλυτής και επικεφαλής του «Ινφογνώμων» Σάββας Καλεντερίδης, μιλώντας στον 98.4 για την εισβολή της Τουρκίας στην Συρία και την ανατροπή για τους Κούρδους από πλευράς Τράμπ, εκτίμησε ότι όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά, ενώ ανέλυσε το ρόλο όλων των χωρών που παίζουν ρόλο στην νέα κρίση στη Συρία, τονίζοντας ότι η Ρωσία ήταν ο βασικός παράγοντας που έσυρε τον χορό αποδοχής των ενεργειών της Τουρκίας, με τον Τράμπ να ακολουθεί αδειάζοντας απροκάλυπτα την μόνη δύναμη που ουσιαστικά περιόρισε την παγκόσμια απειλή για την διεθνή ασφάλεια τον ISIS. 

Καλεντερίδης : Ταγίπ, κάντο όπως ο Χίτλερ και ο Σαντάμ – Οι καθεύδοντες σε Αθήνα και Λευκωσία να ξυπνήσουν επιτέλους, γιατί οι αφέλειες πληρώνονται ακριβά!!!

Του Σάββα Καλεντερίδη

Η Τουρκία επί δύο και πλέον χρόνια είχε κοινά σύνορα μήκους 400 χλμ με το λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος.

Ήταν τότε που οι τζιχαντιστές, σε μια ανάπαυλα μετά τους αποκεφαλισμούς, την πυρπόληση ζωντανών ανθρώπων που ήταν χειροπόδαρα δεμένοι, και την ρίψη ομοφυλοφίλων από ταράτσες πολυκατοικιών στην οιονεί πρωτεύουσά τους Ράκκα, φιλοξενούνταν σε πεντάστερα ξενοδοχεία στην Άγκυρα, για να κανονίσουν τις δοσοληψίες και το εμπόριο πετρελαίου με την οικογένεια του Ερντογάν. 

Ήταν τότε που οι τζιχαντιστές αποκεφάλιζαν ανθρώπους και κάρφωναν τα κεφάλια τους στον περίβολο της κεντρικής πλατείας της Ράκκας, τότε που οι «συνάδελφοί» τους ήταν στην κυριολεξία χέρι-χέρι, σαν κανονικά φιλαράκια, με τους Τούρκους στρατιώτες, στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας.

Οι δέκα τρόποι χειραγώγησης

Όταν η κοινωνία πείθεται συλλογικά ότι είναι ανόητη, διεφθαρμένη και ανίκανη, οπότε είναι η ίδια ένοχος για τα δεινά που της συμβαίνουν (κακή συνείδηση), τότε εξουδετερώνεται πλήρως – αφού αυτός που νοιώθει ένοχος δεν είναι σε θέση να αγωνισθεί, να πλημμυρίσει τους δρόμους και να επαναστατήσει. Η συνειδητή και ευφυής χειραγώγηση του τρόπου συμπεριφοράς και των πεποιθήσεων των μαζών πάντως, αποτελεί ένα από τα βασικότερα συστατικά των δημοκρατικών κοινωνιών. Οι οργανώσεις που λειτουργούν στο παρασκήνιο, ελέγχουν όλες τις κοινωνικές διαδικασίες – ενώ η προπαγάνδα αποτελεί ένα από τα πλέον αναγκαία «συστήματα κατήχησης» όλων των δυτικών κοινωνιών. Οι εκάστοτε ελίτ καθοδηγούν όλες τις πολιτικές αποφάσεις, ενώ τις προωθούν, με τον τρόπο που θέλουν, στις μάζες, με τη βοήθεια των διατεταγμένων δημοσιογράφων των ΜΜΕ – ως αναπόφευκτες συνήθως θυσίες ή περιορισμούς, για το καλό της πλειοψηφίας των ανθρώπων και ειδικά των αδυνάτων! 

Αρχείο 2016, Για να μην ξεχνάμε