MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

Ο παράδεισος του μαύρου χρήματος

Ελπίζουμε να μπορέσουν κάποια στιγμή οι Έλληνες να καταλάβουν πως είναι αδύνατον να ανταγωνιστούν χώρες όπως τη Γερμανία, το Λουξεμβούργο, την Ολλανδία, την Ιρλανδία κοκ. – μεταξύ άλλων επειδή χρησιμοποιούν αθέμιτες μεθόδους πλουτισμού τους, απαγορευμένες στους ίδιους.

Επικαιρότητα 

Κατά την άποψη μας αυτός που έβαλε το πιστόλι στον κρόταφο της Ελλάδας ήταν ο κ. Παπανδρέου, εκείνος που τράβηξε τη σκανδάλη ήταν ο κ. Βενιζέλος με το PSI, ενώ η χαριστική βολή δόθηκε από τον κ. Τσίπρα με την θεαματικότερη κυβίστηση του αιώνα – με τελικό αποτέλεσμα τη σημερινή απονέκρωση της πατρίδας μας, τους τίτλους τέλους

Απλή αριθμητική

Για να μη χρεοκοπήσουν οι τράπεζες, θα πρέπει να βρουν νέα κεφάλαια πολλών δις €, είτε κουρεύοντας τις καταθέσεις, είτε πουλώντας ομόλογα, είτε περιουσιακά στοιχεία – ενώ οι ομολογιούχοι και οι μέτοχοι τους προηγούνται στις ζημίες.

Επικαιρότητα

Η τραπεζική κρίση στην Ελλάδα ξεκίνησε από την Τράπεζα Πειραιώς, από αυτήν που κατέθεσε αγωγή ύψους 160 εκ. € εναντίον της Νέας Δημοκρατίας – οποία υποχρεώθηκε από τον SSM να ενισχύσει τα κεφάλαια της κατά 500 εκ. €. Η τράπεζα ζήτησε προσφορές για την πώληση ομολόγων της, όπου λέγεται πως της ζητήθηκε επιτόκιο 12% – οπότε λογικά δεν το δέχθηκε.

ΟΧΙ ΑΛΛΟ "ΚΑΡΒΟΥΝΟ" ΜΕ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

Η οργάνωση "Ανένδοτος αγώνας για τη Μακεδονία και τη δημοκρατία", που πρωτοστάτησε στα μεγαλειώδη συλλαλητήρια, εξέδωσε το πιο κάτω δελτίο τύπου, σχετικά με την ξαφνική αναζωπύρωση του θέματος των γερμανικών αποζημιώσεων. 


CNN.gr Λαγκάρντ: Το ΔΝΤ έκανε λάθη στην Ελλάδα

Στην παραδοχή πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έκανε λάθη στο ελληνικό πρόγραμμα προχώρησε χθες η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Μιλώντας σε ενότητα της Ετήσιας Συνόδου του ΔΝΤ στο Μπαλί της Ινδονησίας με θέμα την παγκόσμια οικονομία, η Κριστίν Λαγκάρντ ρωτήθηκε και για το εάν έγιναν λάθη στο ελληνικό πρόγραμμα. Η ίδια απάντησε καταφατικά.