MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023

«Μητσοτακικός σουρεαλισμός» η υπογραφή Διακήρυξης Φιλίας με την Τουρκία υπό τη δαμόκλειο σπάθη του casus belli

Γράφει ο
Νότης Μαριάς

Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Καθηγητής Θεσμών ΕΕ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, πρώην Ευρωβουλευτής, notismarias@gmail.com
«Μητσοτακικός σουρεαλισμός» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η υπογραφή εκ μέρους του Έλληνα πρωθυπουργού της Διακήρυξης «περί Σχέσεων Φιλίας και Καλής Γειτονιάς» Ελλάδας- Τουρκίας η οποία έγινε υπό τη δαμόκλειο σπάθη του casus belli. Η υπογραφή της Δήλωσης αυτής έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου κατά τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στις 7 Δεκεμβρίου 2023.
 

Η κυβέρνηση βάζει αυτογκόλ – Οικονομία, ιδιωτικοποιήσεις, Τουρκία, Ισραήλ, Ουκρανία και η λίστα των λαθών συνεχίζεται

Ένα νόμο για τους ελεύθερους επαγγελματίες έφερε η κυβέρνηση και η αναστάτωση εξελίσσεται σε νομοσχέδιο μαντάρα
 
Μπορεί στην Ελλάδα να μην υπάρχει αντιπολίτευση αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση παίζει μονότερμα… αντιθέτως η πραγματικότητα δείχνει ότι έχουμε κυβέρνηση των αυτογκόλ Οικονομία, ιδιωτικοποιήσεις, Τουρκία, Ισραήλ, Ουκρανία και η λίστα των λαθών συνεχίζεται…

Ενός κακού... μύρια έπονται! Η κυβέρνηση περνάει στα μουλωχτά νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση νερού, συγχωνεύσεις ΔΕΥΑ και απολύσεις υπαλλήλων

Αντιδράσεις από όλους τους δήμους της χώρας
 
Αντιδράσεις και ερωτήματα έχει προκαλέσει το νομοσχέδιο του υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας -που εγκρίθηκε στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο- το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την συγχώνευση των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) της χώρας με σκοπό τη δημιουργία μεγαλύτερων επιχειρήσεων που θα καλύπτουν ευρύτερες περιοχές.
 
Το προσεχές διάστημα το νομοσχέδιο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και στις αρχές του 2024 αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή προς συζήτηση και ψήφιση.
 

Οι εικόνες ντροπής όντως «μπορούν να μιλήσουν από μόνες τους», κύριε Γεραπετρίτη

Ούτε έναν, ούτε δύο, αλλά τρεις τεμενάδες έκανε ο ΥΠΕΞ στον Ερντογάν
 
Οι πραγματικές διαθέσεις του Υπουργείου Εξωτερικών και της Κυβέρνησης Μητσοτάκη στα ελληνοτουρκικά, φάνηκαν χθες σε όλο τους το «μεγαλείο» χάρη σε μία κίνηση του Γιώργου Γεραπετρίτη (των 6 μιλίων, για να μην ξεχνιόμαστε).
 
Ή μάλλον, για να είμαστε ακριβείς, σε τρεις πανομοιότυπες κινήσεις του, ίσως ως μια… αυθόρμητη επίδειξη υποτέλειας.
 

«Εικόνα οθωμανικού προτεκτοράτου στην Αθήνα»! Ο Στ.Καλεντερίδης για τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν

Καταπέλτης ο κ. Σταύρος Καλεντερίδης ,πολιτικός επιστήμονας και διεθνολόγος για τα αποτελέσματα της επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα και της συνάντησης του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
 
Ο κ.Σταύρος Καλεντερίδης χαρακτηρίζει «μαύρη ημέρα» για την ελληνική διπλωματία, όσα έγιναν στην Αθήνα. Θεωρεί ως επέκταση της ντροπιαστικής συμφωνίας της Μαδρίτης του Σημίτη, την «Διακήρυξη των Αθηνών», την οποία χαρακτηρίζει επονείδιστη γιατί μέσω αυτής η ελληνική κυβέρνηση δέχεται επισήμως με την υπογραφή της ότι δεν πρόκειται να επεκτείνει τα χωρικά μας ύδατα ,ούτε έναν πόντο!
 

Οι 3 ντροπιαστικές στιγμές της συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν κα ο νεο-ραγιαδισμός μας! Θέμης Τζήμας

Οι ντροπιαστικές για την Ελλάδα στιγμές των δηλώσεων Μητσοτάκη-Ερντογάν…Τις περιγράφει ο κ. Θέμης Τζήμας δικηγόρος, διδάκτορας δημοσίου δικαίου και πολιτικής επιστήμης του ΑΠΘ και μεταδιδακτορικός ερευνητής. Δύσκολο να αμφισβητηθούν:

•Στιγμή πρώτη, όταν το Κυπριακό μετατρέπεται με δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού ως μία…διαφωνία που έχουμε με την Τουρκία

•Στιγμή δεύτερη η κατηγορία Ερντογάν ότι εκπαιδεύαμε τρομοκράτες στο Λαύριο!!! Η δήλωση έμεινε αναπάντητη και περιττό να υπενθυμίσουμε ότι ο Ερντογάν αναφερόταν σε Κούρδους που έτσι κι αλλιώς η σημερινή κυβέρνηση έδιωξε κακήν κακώς από το Λαύριο!