MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022

Βαρύς απολογισμός για τα εθνικά συμφέροντα – Η τουρκική κατάληψη ελληνικής κυριαρχίας επί χάρτου

«Κερκόπορτα» για το ιδιοκτησιακό καθεστώς νήσων, νησίδων και βραχονησίδων που δεν περιλαμβάνονται στις Συνθήκες

Αν το 2019 και το 2020 η κυβέρνηση Μητσοτάκη, προκειμένου να αντιμετωπίσει την προκλητική, επιθετική και «παμφάγα» Τουρκία του Ταγίπ Ερντογάν, σιωπηλά αλλά σταθερά παραχώρησε ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στην ανατολική Μεσόγειο, το 2021 η ελληνική κυβέρνηση, αναζητώντας την ησυχία της από τον Ερντογάν, άνοιξε μόνη της το θέμα της αποστρατιωτικοποίησης των νήσων του ανατολικού Αιγαίου, αλλά και το θέμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος νήσων, νησίδων και βραχονησίδων στο Αιγαίο, που δεν περιλαμβάνονται στις Συνθήκες.

Από την Κύρα Αδάμ

Η Άγκυρα έχει καταστήσει αυτή τη στιγμή τα δύο αυτά θέματα (τα οποία συνδέει μεταξύ τους) την αιχμή του τουρκικού δόρατος εναντίον των Ελλάδας, με συνεχή επίσημη δημόσια ενημέρωση και καταγγελίες στους διεθνείς οργανισμούς, ανεξάρτητα από την οικονομική κατάρρευση της Τουρκίας.

Ντοκουμέντα-φωτιά: Οι Πακιστανοί είχαν «καταλάβει» την πλατεία Συντάγματος για περισσότερες από 5 ώρες!

Μεταδεδομένα σε 14 βίντεο δείχνουν ότι η ΕΛ.ΑΣ. παρακολουθούσε αφ' υψηλού τη μαζικότερη παραβίαση της νομοθεσίας


Περισσότερες από πέντε ώρες βρισκόταν σε εξέλιξη η συγκέντρωση χιλιάδων Πακιστανών στην πλατεία Συντάγματος την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, με την κυβέρνηση να παριστάνει ακόμα ότι όσα είδαν το φως της δημοσιότητας μέσα από δεκάδες βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα δεν συνέβησαν ποτέ.
 
Από τον Μάνο Μεϊμαράκη

Η ΕΛ.ΑΣ. επίσης, όπως όλα δείχνουν, παρακολουθούσε αφ’ υψηλού τη μαζικότερη παραβίαση της νομοθεσίας για την προστασία της δημόσιας υγείας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, χωρίς να παρέμβει ούτε προληπτικά, ενώ είχε άπλετο χρόνο από πολύ νωρίτερα στη διάθεσή της, σε μια χρονική συγκυρία μάλιστα κατά την οποία η Ελλάδα μετρά δεκάδες χιλιάδες κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον.