MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023

Το ξέπλυμα των χρημάτων των ναζί στην Αργεντινή

Είναι ακατανόητη η επιμονή ορισμένων Ελλήνων να ειρωνεύονται τις προσπάθειες της χώρας μας, όσον αφορά την πληρωμή των γερμανικών επανορθώσεων – πόσο μάλλον όταν οι ίδιοι οι Γερμανοί τεκμηριώνουν το δικαίωμα μας να τις απαιτήσουμε. Σε κάθε περίπτωση η γερμανική ηγεσία, ειδικά όσον αφορά τη συμπεριφορά της απέναντι μας, τους χιλιάδες εξευτελισμούς και την επιμονή της στην οικονομική υποδούλωση μας, είναι εντελώς αδικαιολόγητη – ενώ η βαριά βιομηχανία που ουσιαστικά κυβερνάει τη Γερμανία, δεν είναι καθόλου απίθανο να υπηρετεί ακόμη και σήμερα τα σχέδια των εθνικοσοσιαλιστών, όσον αφορά την ανάκτηση της εξουσίας. Φυσικά δεν πρόκειται να τα καταφέρει, παρά τις νίκες της μετά το ξέσπασμα της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους – αφού η χώρα πάντα κέρδιζε τις μάχες, αλλά τελικά έχανε τον πόλεμο. Με την ενεργειακή κρίση πάντως, ειδικά με την καταστροφή των Nord Stream και την απομάκρυνση της χώρας από τη Ρωσία, με «σφήνα» πλέον μεταξύ τους την Ουκρανία,  φαίνεται πως οι ΗΠΑ νίκησαν για τρίτη φορά τη Γερμανία, σε έναν αιώνα – όπως ανέφερε ο Αμερικανός οικονομολόγος M. Hudson, σε μία ανάλυση του.
.

Επίθεση με (τουρκικά) drone σε αμερικανική βάση στο Ιράκ-Χιλιάδες φανατικοί περικύκλωσαν βάση του ΝΑΤΟ και επιτέθηκαν στα Mc Donald στην Τουρκία