MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023

Επίθεση με (τουρκικά) drone σε αμερικανική βάση στο Ιράκ-Χιλιάδες φανατικοί περικύκλωσαν βάση του ΝΑΤΟ και επιτέθηκαν στα Mc Donald στην Τουρκία

Υπάρχουν πληροφορίες και για αντίστοιχη συγκέντρωση στην βάση του Ιντσιρλίκ ενώ οι χιλιάδες Τούρκοι φανατικοί έσπασαν μαγαζιά της αλυσίδας Mc Donald στην χώρα προκαλώντας εύλογα ερωτηματικά.
 Το τι ετοιμάζει η Τουρκία αναμένουμε να το δούμε τις επόμενες ώρες, αφού τουρκικά Πολεμικά Πλοία βρίσκονται στην περιοχή κοντά στην Γάζα, και μένουμε εκεί, αφού το καθεστώς της Άγκυρας βρήκε τρόπο να ελέγξει τα εκατομμύρια των φανατικών Μουσουλμάνων με την ανάλογη ρητορική.
Επίθεση με drone σε αμερικανική βάση στο Ιράκ
 
Ο αμερικανικός στρατός απέτρεψε μια επίθεση με στόχο τις δυνάμεις του στο Ιράκ νωρίς σήμερα το πρωί, αναχαιτίζοντας δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη προτού προλάβουν να χτυπήσουν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο Reuters.
 
Οι αξιωματούχοι, που μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας, αρνήθηκαν να πουν ποια χώρα ήταν πίσω από την επίθεση, ενώ το σίγουρο είναι ότι αν ήταν το Ιράν, θα το ανέφεραν άμεσα.
 
Οι αμερικανικές δυνάμεις βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή για δραστηριότητες από ισλαμιστικές ομάδες, εν μέσω της έξαρσης της έντασης στην περιοχή λόγω του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς.
 
“Τα επιθετικά drones αναχαιτίστηκαν καθώς προσπαθούσαν να χτυπήσουν την αεροπορική βάση αλ Άσαντ του Ιράκ, η οποία φιλοξενεί αμερικανικά στρατεύματα”, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.
 
Το περιστατικό σημειώθηκε ώρες αφότου ένα πυραυλικό χτύπημα σε νοσοκομείο της Γάζας σκότωσε εκατοντάδες Παλαιστίνιους, αυξάνοντας το διακύβευμα για τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν που πετάει για Ισραήλ την Τετάρτη.
 
Το Ισραήλ κατηγόρησε για την έκρηξη στο νοσοκομείο Al-Ahli al-Arabi, που αφορά περιστατικό αποτυχημένης εκτόξευσης ρουκετών, την παλαιστινιακή οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ, η οποία αρνήθηκε την ευθύνη.
 
Ο Πρόεδρος του τουρκικού Κόμματος Πατρίδας, Ν.Περιτσένκ ανέφερε πριν λίγο ότι η καταδίκη του Ισραήλ δεν θα είναι αρκετή και ότι η Τουρκία πρέπει να “καθαρίσει” τις βάσεις των ΗΠΑ και να χωρίσει τους δρόμους της με την συμμαχία.
 
Ο ίδιος ανέφερε ότι οι πόλεμοι κερδίζονται με όπλα και δύναμη, και τόνισε ότι η Τουρκία μπορεί να χωρίσει τους δρόμους με τις ΗΠΑ και να κάνει βήματα για την Παλαιστίνη.
Πριν λίγο ο Ισραηλινός Στρατός (IDF) έδωσε στη δημοσιότητα μια ηχογραφημένη τηλεφωνική κλήση που είχε υποκλαπεί μεταξύ δύο μαχητών που συζητούσαν την αποτυχία εκτόξευσης πυραύλου της Ισλαμικής Τζιχάντ που προσγειώθηκε στο Νοσοκομείο Al-Ahli.
Ο Ισραηλινός Στρατός κατηγορεί την παλαιστινιακή τρομοκρατική οργάνωση της Τζιχάντ, ότι εκτόξευσε ένα φράγμα ρουκετών που έπληξε νοσοκομείο στην πόλη της Γάζας χθες το βράδυ, οδηγώντας σε μια τεράστια έκρηξη και σκοτώνοντας εκατοντάδες ανθρώπους, κυρίως πολίτες.
Σήμερα το πρωί, έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα της Πολεμικής Αεροπορίας από την περιοχή γύρω από το νοσοκομείο Al Ahli πριν και μετά την αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλου.
 
Η άνανδρη επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ και η χθεσινή τραγωδία με το νοσοκομείο, στο οποίο σκοτώθηκαν 500 άτομα, θα πυροδοτήσουν πιθανόν, έναν περιφερειακό πόλεμο, με την συμμετοχή και των Τούρκων αλλά και των Ιρανών, προκαλώντας μια κατάσταση που έχουμε να δούμε πραγματικά από το μακρινό 1939-40. Αυτό το σενάριο είναι πιθανό με μαθηματική ακρίβεια εκτός απροόπτου.     
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου