MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2020

Μπαίνουν οι υπογραφές για EastMed: Τα πλεονεκτήματα και η συμμαχία που… τρελαίνει τον Ερντογάν

Ο αγωγός East Med. Από το Ισραήλ μέσω Κύπρου και Ελλάδας
στην Ιταλία και την υπόλοιπη Ευρώπη.
Φωτογραφία via The Weekly Standard
Υπογράφεται την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου στην Αθήνα η Διακρατική Συμφωνία για την υποστήριξη της υλοποίησης του αγωγού EastMed, από τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου και τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. 

Το όλο θέμα έχει ενοχλήσει αφάνταστα τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και τους συνεργάτες του που λένε ότι δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια, καθώς ο αγωγός EastMed αποτελεί δυνατό χαστούκι στις επεκτατικές βλέψεις του στην ανατολική Μεσόγειο και τις έκνομες ενέργειές του. 

Υποδοχή Νέου Έτους: Με πυροτεχνήματα εν μέσω πυρκαγιών η Αυστραλία, με διαδηλώσεις το Χονγκ Κονγκ

Οι Αυστραλοί υποδέχθηκαν σήμερα το Νέο Έτος με ένα εντυπωσιακό θέαμα πυροτεχνημάτων πάνω από το Λιμάνι του Σίδνεϊ, παρά τις φονικές πυρκαγιές που έχουν αναγκάσει χιλιάδες ανθρώπους να αναζητήσουν καταφύγιο σε παραλίες και υποχρεώσει πολλές πόλεις να ματαιώσουν τους εορτασμούς τους για την Πρωτοχρονιά.

Το Χονγκ Κονγκ ωστόσο ματαίωσε το δημοφιλές θέαμα των πυροτεχνημάτων της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στο λιμάνι Βικτόρια εξαιτίας ανησυχιών για την ασφάλεια, καθώς διαδηλωτές υπέρ της δημοκρατίας σχημάτιζαν γιγάντιες ανθρώπινες αλυσίδες και έκαναν πορείες περνώντας μέσα από εμπορικά κέντρα.