MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

Eurostat: Στο φάσμα της φτώχειας το 27,5% των Ελλήνων!

Με τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού βρίσκεται αντιμέτωπο το 27,5% των Ελλήνων σύμφωνα με τη Eurostat.


Ο μέσος όρος στην Ευρωπαική Ένωση είναι 21,9% σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat για το 2020, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.


Η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη υψηλότερη θέση της ΕΕ (27,5%), σε ό,τι αφορά το ποσοστό του πληθυσμού που διατρέχει τον κίνδυνο της φτώχειας, μετά τη Ρουμανία (35,8%) και τη Βουλγαρία (33,6%). Ακολουθούν η Ισπανία με ποσοστό (27%), η Λιθουανία (24,5%) και η Εσθονία (22,8%) και η Γερμανία (22,5%).

Η δολοφονική σπατάλη της κυβέρνησης με δανεικά

Το πώς είναι δυνατόν μία χώρα με το μεγαλύτερο δημόσιο και κόκκινο ιδιωτικό χρέος της Ευρώπης να σπαταλάει τόσα χρήματα με δανεικά, περισσότερα από όλες της άλλες χώρες, επί πλέον της κάκιστης διαχείρισης της κρίσης με τα αχρείαστα lockdowns, είναι ασφαλώς ακατανόητο – θυμίζοντας την περίοδο 2004/09 της ίδιας κυβέρνησης ή το «λεφτά υπάρχουν» του Γ. Παπανδρέου. Προφανώς έχουν δοθεί ανταλλάγματα, όπως για την επιμήκυνση των 95 δις € το 2018, έναντι της παράδοσης του ονόματος της Μακεδονίας στα Σκόπια. Σε κάθε περίπτωση όμως, ανεξάρτητα από τα ανταλλάγματα, αυτά τα δανεικά που σπαταλήθηκαν θα κληθούμε να τα πληρώσουμε πανάκριβα όλοι εμείς, τα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών τους – κάτι που δεν είναι δυνατόν να μην έχουμε μάθει, μετά από 12 οδυνηρά χρόνια μνημόνια επί μνημονίων, με τα οποία καταστράφηκε η οικονομία και υποθηκεύθηκε ολόκληρη η χώρα μας.