MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023

Wells Fargo: Προειδοποιεί για μεγάλη κρίση στην αγορά ακινήτων παρόμοια με αυτή της δεκαετίας του 1980!

Οι αυξήσεις των επιτοκίων μπορεί να προκαλέσουν το «σκάσιμο» της στεγαστικής «φούσκας»
 
Οι επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed) μπορεί να προκαλέσουν μια κρίση στην στεγαστική αγορά παρόμοια με αυτή της δεκαετίας του 1980, ανακοίνωσε η Wells Fargo μία εκ των πέντε μεγαλύτερων αμερικανικών τραπεζών, κρούωντας τον «κώδωνα» του κινδύνου για «σκάσιμο» «φούσκας» στην αγορά κατοικίας.
 
Όλοι ξέρουν πως οι οικονομικές κρίσεις αρχίζουν και τελειώνουν με τα ακίνητα.
 

Η Ελλάδα χρειάζεται εξοπλισμούς για “πόλεμο ψηφιδωτού”

Είναι αναντίρρητο γεγονός ότι η αγορά των μαχητικών αεροσκαφών Rafale, των φρεγατών Belharra των ισραηλινών οπλικών συστημάτων είναι αποφασιστικά βήματα για την ενίσχυση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και την απόκτηση επιχειρησιακών πλεονεκτημάτων στο εγγύς μέλλον. Ωστόσο, πρέπει να σηματοδοτήσουν ένα τέλος εποχής, δεδομένου ότι αλλάζουν οι αντιλήψεις με την πιο προωθημένη να είναι ο “Πόλεμος Ψηφιδωτού”.
 
Συγκεκριμένα, σηματοδοτούν το τέλος της εποχής των πανάκριβων πλατφορμών μάχης, αγορασμένων από το εξωτερικό και τον εγκλωβισμό σε ένα μοντέλο μάχης που βασίζεται σε αυτές. Αυτή δεν είναι μια υποκειμενική άποψη του γράφοντος, αλλά εκφράζεται πλέον σε μια σειρά από επιχειρησιακές αντιλήψεις, δόγματα και μεθοδολογίες που αναπτύσσονται διεθνώς από τα πιο προηγμένα στρατεύματα του πλανήτη, μεταξύ αυτών και το αμερικανικό.