MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

Από τη δολοφονία Καποδίστρια μέχρι σήμερα “ποιος θα μας προστατεύσει από τους προστάτες”; Δ.Σταθακόπουλος-Α.Κούκος

Ναύπλιο, 27 Σεπτεμβρίου 1831, στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα, στις 5.35 το πρωί, ο Ιωάννης Καποδίστριας, δολοφονείται. Είχε προλάβει να κάνει αρκετά, όχι όλα όσα ήθελε και πίστευε. Το όραμα του να γίνει η Ελλάδα χώρα ουδέτερη, ειρηνική, χώρα πολιτισμού, κράτος Ιερόν για όλη την ανθρωπότητα,πνίγηκε στο αίμα.


Η συνέχεια γνωστή:

Ακολούθησαν 7 πόλεμοι, 3 εμφύλιοι, 6 πτωχεύσεις… Σ΄ όλη αυτή τη πολύ δύσκολη πορεία, πάντα μας κατατρέχει το “σύνδρομο του προστάτη”. Όπως και τότε που σκοτώσαμε τον Καποδίστρια ο οποίος έγραφε: « Πρέπει η Ελλάς να κηρυχθεί ομοφώνως δια των Μεγάλων Δυνάμεων χώρα αφιερωμένη αποκλειστικά και μόνο εις τας Επιστήμας και την διαφώτιση του ανθρώπινου γένους, το έδαφος της να κηρυχθεί εκ των έξω απρόσβλητο, εσωτερικά δε να κρατηθεί μακράν πάσης ξένης αναμίξεως….. τέλος οφείλει η Ελλάς να κηρυχθεί δια όλη την ανθρωπότητα κράτος Ιερόν, κέντρο εκπαιδεύσεως όλων των Εθνών!”
 

Σάββας Καλεντερίδης: Η γεωγραφική ένωση Τουρκίας

Στόχος της Τουρκίας είναι να δημιουργήσει, στη Νότια Αρμενία και το Αρτσάχ, διάδρομο που θα ενώνει το Αζερμπαϊτζάν με το Ναχιτσεβάν


Μεταξύ άλλων ο Σάββας Καλεντερίδης αναφέρει: Βαθύτερος στόχος της Τουρκίας είναι να δημιουργήσει, στη Νότια Αρμενία και το Αρτσάχ, διάδρομο που θα ενώνει το Αζερμπαϊτζάν με το Ναχιτσεβάν και μέσω αυτού με την Τουρκία, η οποία έχει διάδρομο συνόρων μήκους 14 χιλιομέτρων μαζί του.

DW: Είναι δουλοπρεπής η ΕΕ έναντι της Τουρκίας;

«Ο επιθετικός εθνικισμός του Ερντογάν είναι το θεμέλιο της εξουσίας του. Οι στρατιωτικές περιπέτειες δεν τον αποθαρρύνουν. Πώς όμως η Δύση μπορεί να τον φέρει και πάλι με το μέρος της; διερωτάται σε σχόλιο η Süddeutsche Zeitung με τίτλο «Άγκυρα, ένας απειλητικός εταίρος»:


«Κανείς δε ζηλεύει τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ: Πρώτα Άγκυρα και μετά Αθήνα. Στόχος του η διαμεσολάβηση μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων, κάτι που φαντάζει σχεδόν αδύνατο. Διότι στη διένεξη για τον ορυκτό πλούτο στη Μεσόγειο οι θέσεις τους είναι διαμετρικά αντίθετες. Στη ουσία ωστόσο η Άγκυρα διαθέτει παρόμοια άξια λόγου επιχειρήματα, όπως οι Έλληνες και οι Κύπριοι. Ολοένα συχνότερα η Τουρκία ωστόσο εφαρμόζει την πολιτική της με στυλ μπράβου σε μπαρ: που φουσκώνει, απειλεί μεγαλόφωνα και στην ανάγκη χτυπά πρώτος. Για τον πρόεδρο Ερντογάν όλα αυτά είναι μέρος ενός νέου στρατηγικού προσανατολισμού. Η επίδειξη δύναμης καλείται να αποπροσανατολίσει από τα εσωτερικά προβλήματα στη Τουρκία. Γι αυτό και η εξωτερική πολιτική συνοδεύεται από τόσο εσωπολιτικό θόρυβο. Ο οθωμανο-ισλαμο-εθνικισμός αποτελεί το θεμέλιο για την παραμονή στην εξουσία. Έτσι η Τουρκία έγινε πια σήμερα ένα απρόβλεπτο μέλος του ΝΑΤΟ, ένας πεισματάρης εταίρος στην ΕΕ και ένας απειλητικός γείτονας για Έλληνες και Κυπρίους. Η αποστολή τόσο του Γενς Στόλτενμπεργκ όσο και της καγκελαρίου Μέρκελ είναι να αποκλιμακώσουν τις εντάσεις και να μην χάσουν την Τουρκία ως εταίρο της Ευρώπης και του δυτικού κόσμου. Κανείς ωστόσο δεν τους ζηλεύει».

«Εγκληματική Οργάνωση» η ηγεσία & οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής: Οδηγούνται στις φυλακές για πέντε έως δεκαπέντε χρόνια

( John.k - Η Εγκληματική οργάνωση που λέγεται Ελληνικό Κοινοβούλιο, που έχουν ρημάξει και έχουν φτωχοποιήσει τον Ελληνικό λαό και τον έχουν οδηγήσει στο ΔΝΤ κλπ χωρίς να πάει κανείς φυλακή , εκτός του Άκη και του Γιάννου για μικροποσά …. Που φυγαδέψαν Χριστοφοράκους , απέκρυψαν λίστες με ονόματα, και που έχουν γκριζάρει το Αιγαίο έχουν δώσει το όνομα της Μακεδονίας και γενικότερα ξεπουλάνε πατρίδα ….. έχωσαν στην φυλακή την άλλη εγκληματική οργάνωση που είναι με τον Χίτλερ … είναι φανερό ότι δεν θέλουν ανταγωνισμό …. Στο μαγαζάκι που έχουν φτιάξει ….)


Η ηγεσία και οι βουλευτές του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή οδηγούνται στις φυλακές με ποινές που ξεκινούν από τα πέντε και φτάνουν έως τα δεκαπέντε χρόνια.

Το προβλεπόμενο πλαίσιο ποινής για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση προβλέπει από 5 έως 10 χρόνια κάθειρξη. Αν αναγνωριστεί ελαφρυντικό τότε το πλαίσιο ποινής κυμαίνεται από 1 έως 5 έτη.

ΓερμανοΤουρκικός Άξονας εναντίον Ελλάδας

Οι Γερμανοί δεν ήταν ποτέ φίλοι στην Ελλάδα αν και μπορεί να ήταν φίλοι κάποιων στην Ελλάδα. Ας μην τα μπερδεύουμε αυτά τα δύο.Οι Γερμανοί δεν βοήθησαν την Επανάσταση αν τους θεωρούμε μέσα σε αυτό που λέμε προστάτιδα «Ευρώπη» αν και ανέλαβαν την διοίκηση με τον Όθωνα. Η Γερμανία δεν υπήρχε ουσιαστικά κατά την Επανάσταση ενώ η Αυστροουγγαρία ήταν αντίθετη.


Υπάρχει μια διακριτή μισελληνική στάση στον βορρά από παλιά θαρρείς. Ακόμα και οι Γερμανοί Ενγκελς-Μαρξ ήταν μισέλληνες και κατά των Ρώσων και υπέρ των Οθωμανών-Μουσουλμάνων. Τώρα πως έφτασε οι θεωρίες τους να εφαρμοστούν στην αγροτική Ρωσία και όχι στην βιομηχανική Κεντρική Ευρώπη για την οποία τις προόριζαν, είναι ένα καπρίτσιο της ιστορίας. Όμως αυτή η στάση ίσως επηρέασε και με την χρηματοδότηση του Κεμάλ από τους Μπολσεβίκους και την Συνθήκη της Μόσχας το 1921 ενώ αρνητικό ήταν και το ΚΚΕ κατά την εκστρατεία του 1922 αλλά και το 19541 και μετά…