MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022

Πήραν «φωτιά» οι καταγγελίες των καταναλωτών για το κόστος στην ενέργεια

Yπέρογκες, άδικες, αδιανόητες και αδιαφανείς χρεώσεις καταγγέλλουν τα ελληνικά νοικοκυριά


Τις υψηλότερες τιμές στην Ευρώπη καταγράφει η χώρα μας στον τομέα της ενέργειας, την ώρα που τα ελληνικά νοικοκυριά βλέπουν το μηνιάτικό τους να εξανεμίζεται από τις πρώτες δύο εβδομάδες. Οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος προκαλούν εγκεφαλικό, ενώ το κόστος για θέρμανση και καύσιμα έχει φτάσει στο ναδίρ.

Η κυβέρνηση επιμένει να μην προχωρά σε ουσιαστικά μέτρα κατά της ακρίβειας και της ασύστολης αισχροκέρδειας, ενώ προαναγγέλλει μέτρα στήριξης, με επίδομα το οποίο θα απευθύνεται στα νοικοκυριά που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας, ενώ την ίδια στιγμή γυρίζει την πλάτη στη μεσαία τάξη, η οποία τείνει να φτωχοποιηθεί.

Με αφορμή τον αυριανό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Καταναλωτή, οργανώσεις των καταναλωτών αναφέρουν ότι οι καταγγελίες για το ενεργειακό κόστος έχουν εκτοξευθεί το τελευταίο διάστημα.

Έγκλημα η βίαιη απολιγνιτοποίηση

«Ακριβότερο το φυσικό αέριο ακόμα και με τα πρόστιμα που θα πληρώναμε»


Τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης για τη βίαιη απολιγνιτοποίηση καταδεικνύει ο κ. Στέργιος Μποζίνης, πρώην διευθυντής ανθρώπινου δυναμικού των λιγνιτωρυχείων της ΔΕΗ Δυτικής Μακεδονίας και μέλος της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ στην Επιστημονική Επιτροπή Ειδικότητας Μεταλλειολόγων Μηχανικων.

Επισημαίνει ότι σήμερα η χρήση λιγνίτη θα καθιστούσε φτηνότερες τις τιμές του ρεύματος, περιλαμβανομένων και των τιμών δικαιωμάτων που πληρώνει η χώρα μας σε σχέση με το φυσικό αέριο, και εξηγεί τον μηχανισμό υπερκερδών των εταιριών που καλούνται να πληρώσουν οι καταναλωτές.

Φίλης Γ.: Ο Ερντογάν τώρα κάνει πιρουέτες. Σε λίγο θα χορέψει το χορό του Ζαλόγγου.

Ο διδάκτωρ Γεωπολιτικής και καθηγητής Γεωστρατηγικής Γιώργος Φίλης,  μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA, για τις εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας και για τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο (11-03-2022).

Αρχικά ο κ. Φίλης μίλησε για τον πόλεμο στην Ουκρανία λέγοντας ότι είναι θέμα χρόνου να καταληφθεί η Μαριούπολη ολοκληρώνοντας έτσι έναν αντικειμενικό σκοπό της Ρωσίας που είναι να μετατρέψει την Αζοφική Θάλασσα σε Ρωσική λίμνη. Ο κ. Πούτιν, όπως είπε, στρατηγικά έχει ετύχει το στόχο του με το να περάσει η αντολική Ουκρανία πλήρως σε ρωσικό έλεγχο. Η πολιτική όμως νίκη για τον κ. Πούτιν θα έρθει με την πτώση του Κιέβου.