MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023

Νότης Μαριάς – Επονείδιστο Χρέος: Όταν ο ΟΣΕ αγόραζε ηλεκτράμαξες χωρίς να διαθέτει εξηλεκτρισμένο δίκτυο

Νότης Μαριάς,  Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Καθηγητής Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, πρώην Ευρωβουλευτής,
notismarias@gmail.com
 
Η εκατόμβη νεκρών στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών άνοιξε πλέον τον ασκό του Αιόλου. Χιλιάδες διαδηλωτές σε όλη την Ελλάδα απαιτούν παραδειγματική τιμωρία των ενόχων. Όμως το «σιδηροδρομικό έγκλημα» των Τεμπών δεν έχει μόνο παρόν αλλά και παρελθόν. Με τις πολιτικές ευθύνες να διαχέονται πλέον διαχρονικά και να ακουμπούν όλα τα κόμματα εξουσίας. Από την πλευρά μας είχαμε την ευκαιρία να αναδείξουμε τις αβελτηρίες του ΟΣΕ και ταυτόχρονα μαζί με το σωματείο των μηχανοδηγών (ΠΕΠΕ) να δώσουμε τη νομική μάχη το διάστημα 2003-2006 για ένα σιδηρόδρομο ασφαλή στην υπηρεσία του Ελληνικού λαού. Ένα ζήτημα το οποίο αναδείξαμε σε συνέντευξή μας στο militaire.gr με τον εύγλωττο τίτλο: «Εκπτώσεις στις ράγες των τρένων μέχρι που φθάσαμε να θρηνούμε 57 ανθρώπους! Ν.Μαριάς με ντοκουμέντα» (https://www.youtube.com 8/3/2023).
 

Το ψευτορωμέικο failed state…

Το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών διέλυσε τις ψευδαισθήσεις και τις αυταπάτες όσων ακόμα τις είχαν και αποκάλυψε ανάγλυφο το πανάθλιο κράτος της Μεταπολίτευσης. Η Μεταπολίτευση παραδίδει στις επόμενες γενιές καμένη γη: πρωτοφανής δημογραφική κατάρρευση, μαζική μετανάστευση της νεολαίας, αποσύνθεση της δημόσιας παιδείας και γενικευμένος λειτουργικός αναλφαβητισμός, πανεπιστήμια άντρα ανομίας, τερατώδης νεανική και ενήλικη παραβατικότητα, ερήμωση της υπαίθρου, εξάλειψη της γεωργίας, της βιοτεχνίας και της βιομηχανίας, εκκωφαντική χρεωκοπία το 2010 και επιβολή στην συνέχεια εθνοκτόνων μνημονίων, εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και κατάρρευση του βιοτικού επιπέδου.
 

«Ο Ενιαίος Κυβερνητισμός σκοτώνει επί 50 χρόνια»-Γ.Ρωμανός

Γράφει ο
Γιώργος Ρωμανός

Συγγραφέας Αναλυτής, Ιστορικός Ερευνητής
 
Ο Ενιαίος Κυβερνητισμός σκοτώνει επί 50 χρόνια Μεταπολίτευσης: αντι-Δημοκρατία, Διαφθορά, Κλεπτοκρατία, Αίμα 
 
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τελειώνει την θητεία της μέσα σε ποταμούς αίματος αθώων Ελλήνων πολιτών. Για το έγκλημα των τρένων, της 28ης/2/23, στις 23:21΄:17΄΄, με τους –μέχρι στιγμής– 57 νεκρούς, δεκάδες τραυματίες, προφανώς και αναπήρους, ευθύνεται το δολοφονικό κράτος της Μεταπολίτευσης που σήμερα ελέγχει η ΝΔ με τον επί 50 χρόνια, ίδιο, ολιγαρχικό αντι-Δημοκρατικό τρόπο.
 

Τρέχουν να προλάβουν το ντόμινο καταρρεύσεων στις τράπεζες

AP Photo/Jeff Chiu
Διεθνείς οικονομικές αναταράξεις με τις εξελίξεις να είναι καταιγιστικές και τις διεργασίες πυρετώδεις. Δεύτερη κατάρρευση τράπεζας και ανακοινώσεις για εγγύηση καταθέσεων πριν παρεκτραπεί η κατάσταση.
 
Κρύος ιδρώτας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ που παρασύρει τις αγορές και προκαλεί την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης για να αποφευχθούν τα χειρότερα.
 
Μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank (SVB) μια δεύτερη μικρότερη τράπεζα, η Signature Bank, πέρασε στη κατοχή του εποπτικού φορέα του χρηματοπιστωτικού τομέα στη Νέα Υόρκη και διαχειριστής της πτώχευσής της ορίσθηκε η ομοσπονδιακή υπηρεσία εγγύησης των καταθέσεων.