MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 17 Αυγούστου 2021

Μελέτη: Μύθος ότι το διοξείδιο του άνθρακα προκαλεί κλιματική αλλαγή – Οι υψηλές θερμοκρασίες οφείλονται στον… ήλιο

«Νομίζω ότι η τελευταία έκθεση της IPCC θα συνεχίσει να παραπλανά το μεγαλύτερο μέρος του ανυποψίαστου κοινού για το πώς οι μελέτες τους θα είναι μια δίκαιη και αντικειμενική ανασκόπηση όλων των σχετικών επιστημονικών έργων που δημοσιεύθηκαν τα τελευταία 8 χρόνια».


Μια νέα μελέτη για την υπερθέρμανση του πλανήτη αμφισβητεί ευθέως τα αποτελέσματα έρευνας του ΟΗΕ, τονίζοντας ότι όχι το διοξείδιο του άνθρακα (CO2) αλλά ο ήλιος ευθύνεται για την αύξηση της θερμοκρασίας και τα φαινόμενα που βιώνουμε.

Η μελέτη με τίτλο «Πόσο έχει επηρεάσει ο ήλιος τις τάσεις της θερμοκρασίας στο βόρειο ημισφαίριο; Μια συνεχιζόμενη συζήτηση», που συντάχθηκε από 12 επιστήμονες διεθνώς και δημοσιεύθηκε στο Research in Astronomy and Astrophysics (RAA), υποστηρίζει ότι για την κλιματική αλλαγή την ευθύνη φέρει ο ήλιος

Zero Hedge : Ψευδής διαφημιστική εκστρατεία εμβολίων: Ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου ισχυρίζεται ότι τα εμβόλια έχουν σώσει “δεκάδες εκατομμύρια ζωές ανθρώπων”

BY TYLER DURDEN


Συντάχθηκε από τον Adam Dick μέσω του The Ron Paul Institute for Peace & prosperity,

Την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος Joe Biden είπε στην προπαγάνδα των εμβολίων κατά του κοροναϊού ότι περίπου 350 εκατομμύρια Αμερικανοί είχαν κάνει εμβόλια από τα πειραματικά εμβόλια κατά του κοροναϊού. Αυτός ο αριθμός, φυσικά, είναι μεγαλύτερος από τον πληθυσμό των Ηνωμένων Πολιτειών.

Δεν αρκέστηκε να αφήσει την ακραία υπεραρίθμηση της υποτιθέμενης επιτυχίας του εμβολιασμού στο αφεντικό της, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι, σε ενημέρωση Τύπου την Τετάρτη, ισχυρίστηκε ότι “είδαμε να σώζονται δεκάδες εκατομμύρια ζωές ανθρώπων που έκαναν το εμβόλιο- τα στοιχεία αυτά είναι ξεκάθαρα σε όλη τη χώρα”.

Τι είναι η προπαγάνδα – ποιά τα ειδη της

Μου άρεσε πάρα πολύ η σειρά άρθρων που γράφει ο Argos μετά από παρότρυνση του Κόραξ και θα ήθελα να συμπράξω κι εγώ με μια σειρά 2 άρθρων όπου θα κάνουμε ακαδημαικό μαθημα για την προπαγάνδα και πως αυτή επιρρεάζει την μάζα. Πάμε λοιπόν στο 1ο από τα 2 κομμάτια: 

1. Η σημασία της Προπαγάνδας. 

«Η Προπαγάνδα βασιλεύει, η Προπαγάνδα θριαμβεύει. Τα διαποτίζει όλα, τα παραμορφώνει όλα,. όλα είναι Προπαγάνδα. Από εδώ κι’ εμπρός, αυτή κανονίζει, την σκέψη μας, τις αντιδράσεις μας, την δραστηριότητα μας. H σύγχρονη βασιλεία της Προπαγάνδας είναι ένα τετελεσμένο γεγονός. Είναι ένα χαρακτηριστικά μιας νέας μορφής πολιτισμού. Οι Ιστορικοί τον μέλλοντος θα ονομάσουν τον 20ο αιώνα, αιώνα της Προπαγάνδας». (Ζ. Σεβαλιέ). 

«Εκτόξευση» θανάτων το 2021 στην Ελλάδα -Δεν οφείλεται στον κορωνοϊό - Κ.Αρβανίτης: «Εμβολιασμοί και lockdown τα αίτια»

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ εκτοξεύθηκαν οι θάνατοι στην Ελλάδα το 2ο τρίμηνο του 2021


Προβληματισμό προκαλούν τα στοιχεία που δημοσίευσε η ΕΛΣΤΑΤ αναφορικά με τους θανάτους που έχουν σημειωθεί στην Ελλάδα το 2021, καθώς καταγράφεται μια πραγματική «έκρηξη» θανάτων φέτος.

Μάλιστα, όπως αναλύει ο διδάκτωρ Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Κωνσταντίνος Αρβανίτης, δεν είναι ο κορωνοϊός η αιτία της αύξησης των θανάτων. Aντιθέτως, σύμφωνα με τον Κ.Αρβανίτη τα θλιβερά στατιστικά πιθανότατα είτε να είναι συνέπειες του lockdown, είτε του μαζικού εμβολιασμού, είτε και των δύο μαζί.

Δ.Γάκης: «Η επιδημία φθίνει – Οι αριθμοί διαψεύδουν τους τηλεαστέρες – Δείτε την επιβεβαίωση»

Με αριθμούς και στοιχεία οι επιστήμονες δείχνουν πως «σβήνει» η “πανδημία” του κορωνοϊού


Αντίθετοι με την «τρομολαγνία» των «ειδικών» που εμφανίζονται στους τηλεοπτικούς μας δέκτες ο γιατρός και πρώην διοικητής του ΑΧΕΠΑ, Δημήτρης Γάκης, αλλά και ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, δείχνουν πως η πανδημία του κορωνοϊού φθίνει.


Ο Δ.Γάκης σχολίασε με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα όσα ανέφερε πρόσφατα ο Κ.Γουργουλιάνης και τις καμπύλες που δημοσίευσε που έδειξαν πως παρά τα πολλά κρούσματα οι θάνατοι παραμένουν σε χαμηλό επίπεδο.

Χρέος εφιάλτης – Πάει προς τα 400 δισ. ευρώ!

Νέα εκρηκτική αύξηση κατά 13,5 δισ. ευρώ παρουσίασε το δημόσιο χρέος στο πεντάμηνο Ιανουαρίου–Μαΐου - Στα 31,5 δισ. ευρώ, ο «λογαριασμός» της πανδημίας


Νέα εκρηκτική αύξηση παρουσίασε το δημόσιο χρέος στο πεντάμηνο Ιανουαρίου –Μαΐου, λόγω των τεράστιων ελλειμμάτων του κρατικού προϋπολογισμού.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, στο τέλος του περασμένου Μαΐου το συνολικό χρέος της χώρας εκτοξεύτηκε στο ποσό των 387,527 εκατ. ευρώ, έναντι 374.006 εκατ. ευρώ, που ήταν τον Δεκέμβριο του 2020, καταγράφοντας αύξηση κατά 13.521 εκατ. ευρώ.