MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 17 Αυγούστου 2021

Zero Hedge : Ψευδής διαφημιστική εκστρατεία εμβολίων: Ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου ισχυρίζεται ότι τα εμβόλια έχουν σώσει “δεκάδες εκατομμύρια ζωές ανθρώπων”

BY TYLER DURDEN


Συντάχθηκε από τον Adam Dick μέσω του The Ron Paul Institute for Peace & prosperity,

Την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος Joe Biden είπε στην προπαγάνδα των εμβολίων κατά του κοροναϊού ότι περίπου 350 εκατομμύρια Αμερικανοί είχαν κάνει εμβόλια από τα πειραματικά εμβόλια κατά του κοροναϊού. Αυτός ο αριθμός, φυσικά, είναι μεγαλύτερος από τον πληθυσμό των Ηνωμένων Πολιτειών.

Δεν αρκέστηκε να αφήσει την ακραία υπεραρίθμηση της υποτιθέμενης επιτυχίας του εμβολιασμού στο αφεντικό της, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι, σε ενημέρωση Τύπου την Τετάρτη, ισχυρίστηκε ότι “είδαμε να σώζονται δεκάδες εκατομμύρια ζωές ανθρώπων που έκαναν το εμβόλιο- τα στοιχεία αυτά είναι ξεκάθαρα σε όλη τη χώρα”.


 
Χμμμ…

Ακόμη και η καταμέτρηση των θανάτων από τον κοροναϊό της κυβέρνησης των ΗΠΑ, η οποία διογκώνεται, μεταξύ άλλων, από τη συμπερίληψη των ανθρώπων που πέθαναν από τον κοροναϊό αντί για τους ανθρώπους που πέθαναν από αυτόν, δείχνει πολύ λιγότερους από ένα εκατομμύριο θανάτους από τότε που άρχισαν να τηρούνται αρχεία στις αρχές του περασμένου έτους. Υποτίθεται ότι πρέπει να πιστέψουμε ότι η χορήγηση πειραματικών εμβολίων για τον κοροναϊό που άρχισαν να διανέμονται περιορισμένα μόλις τον Δεκέμβριο και που δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί επέλεξαν να μη λάβουν, έχει αποτρέψει πολλαπλάσιους από αυτούς τους θανάτους;

Αποκλείεται.

Δεν βλέπουμε τέτοιο ποσοστό θανάτων από κοροναϊό πουθενά στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων χωρών όπου συγκριτικά πολύ λίγοι άνθρωποι έκαναν πειραματικά εμβόλια κατά του κοροναϊού.

Βέβαια, ο Μπάιντεν και η Ψάκι μπορεί απλώς να έκαναν λάθος όταν έδωσαν αυτούς τους εξωφρενικά διογκωμένους αριθμούς για τους ανθρώπους που έλαβαν ή σώθηκαν από τα εμβόλια. Αλλά, τι περιμένετε; Ενώ λένε να “εμπιστευόμαστε την επιστήμη”, αυτό που μοιράζουν μέρα με τη μέρα είναι φλυαρία που μεταμφιέζεται σε επιστήμη. Για παράδειγμα, ο Μπάιντεν διαφημίζει συστηματικά τα πειραματικά εμβόλια κατά του κοροναϊού, μερικά από τα οποία δεν είναι καν εμβόλια με την κανονική έννοια του όρου, ως ασφαλή και αποτελεσματικά για όλους, παρά το γεγονός ότι η πραγματικότητα είναι ότι τα εμβόλια μπορεί να είναι τόσο επικίνδυνα όσο και αναποτελεσματικά.

Όταν οι άνθρωποι λένε συστηματικά πράγματα τόσο απομακρυσμένα από την πραγματικότητα, είναι βέβαιο ότι κατά καιρούς παρασύρονται και κάνουν παράλογες δηλώσεις που μπορούν να αποκαλυφθούν ως αναμφισβήτητα ψευδείς με την εφαρμογή απλών μαθηματικών.

Όταν ακούτε τους πολιτικούς και τους εκπροσώπους τους να διατυμπανίζουν τον κίνδυνο από τον κοροναϊό και τα μεγαλεπήβολα σχέδιά τους για την αντιμετώπιση αυτού του κινδύνου, καλό είναι να έχετε κατά νου ένα παλιό ανέκδοτο: 
 
- Πώς μπορείτε να καταλάβετε ότι ένας πολιτικός λέει ψέματα; 
- Τα χείλη του κινούνται.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου