MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

ICE: Τι κομίζει η ευρωπαϊκή πλατφόρμα μυστικών υπηρεσιών

Τέλη Φεβρουαρίου 23 ευρωπαϊκές χώρες δημιούργησαν την πλατφόρμα Intelligence College of Europe (ICΕ), ένα νέο θεσμό για τη συνεργασία μεταξύ ευρωπαϊκών μυστικών υπηρεσιών. Ποιος όμως είναι ο στόχος του θεσμού και ποιες άλλες παρόμοιες συνεργασίες υπάρχουν εντός της ΕΕ; 

Η πρωτοβουλία για το νέο θεσμό προήλθε από τον γάλλο προέδρο Εμμανουέλ Μακρόν, ο οποίος σε ομιλία του στη Σορβόννη τον Σεπτέμβριο του 2017 μίλησε για την αναγκαιότητα δημιουργίας νέων ευρωπαϊκών δομών ως προς τις μυστικές υπηρεσίες έτσι ώστε οι Ευρωπαίοι να περιορίσουν την εξάρτησή τους από πληροφορίες αμερικανικών, κινεζικών και ρωσικών υπηρεσιών. 

Τεχνητή μείωση του πληθυσμού της Γης συνυπέγραψαν Έλληνες επιστήμονες

Δυστυχώς δεν πρόκειται ούτε για fake news ούτε για συνωμοσιολογία. 11.258 άτομα, μεταξύ αυτών Ελληνίδες και Έλληνες, συνυπέγραψαν μία πολιτική, και όχι επιστημονική διακήρυξη, η οποία ρητώς περιλαμβάνει ως μέτρα αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής την τεχνητή μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού, την τεχνητή μείωση της ανθρώπινης γονιμότητας και τον οικογενειακό σχεδιασμό.

Η διακήρυξη σαφώς και δεν μπορεί να θεωρηθεί επιστημονική καθώς αυτή συν-υπογράφηκε από άτομα των οποίων οι ειδικότητες δεν συνάδουν με τον τομέα της φυσικής, της χημείας και των μαθηματικών (δειγματοληπτικά: μουσειολόγοι, οικονομολόγοι, δικηγόροι, οδοντίατροι, παθολόγοι, γλωσσολόγοι, νοσοκόμοι, κοινωνιολόγοι, ψυχολόγοι, ψυχίατροι, μουσικολόγοι, πολιτικοί επιστήμονες κ.λπ). Τι ακριβώς εννοούν;

Η Ελλάδα, η κρίση και η επιστολή της ΕΚΤ

Η παγκόσμια ήταν νομοτελειακή, αλλά η κρίση της Ελλάδας που ξεκίνησε το 2010 δεν ήταν. Δυστυχώς οι Έλληνες, ένας ικανότατος, υπερήφανος και αξιοπρεπής λαός, σε μία πάμπλουτη, πολλαπλά προικισμένη χώρα, είχαν και έχουν την ατυχία να κυβερνώνται από ανίκανες κυβερνήσεις – οι οποίες διαχειρίζονταν άθλια τα οικονομικά της χώρας, τους υπερχρέωσαν, τους χρεοκόπησαν, τους υποθήκευσαν και παρέδωσαν τα πάντα στη Γερμανία. Σε ένα κράτος που είναι σήμερα τόσο οικονομικά ισχυρό, μέσω της απομύζησης των εταίρων του, όσο το 1940 στρατιωτικά – με τις ίδιες ακριβώς επεκτατικές βλέψεις. Ακόμη και σήμερα δε υπουργοί της κυβέρνησης αδυνατούν να λειτουργήσουν με κέρδος τις μονοπωλιακές επιχειρήσεις, όπως τη ΔΕΗ ή θεωρούν τους Έλληνες τόσο άχρηστους, ώστε να μην μπορούν να κατασκευάσουν ούτε καν μάσκες προστασίας για τον ιό. Έτσι ελπίδες δεν υπάρχουν, αφού είναι ξεκάθαρο πως με ανίκανες κυβερνήσεις που υποτιμούν τους Πολίτες και χωρίς να παράγουμε πλούτο θα βουλιάζουμε – είτε υπάρχει πανδημία είτε όχι, είτε ο υπόλοιπος πλανήτης αντιμετωπίζει προβλήματα, είτε όχι. Μπορούμε λοιπόν, είμαστε ικανοί να πετύχουμε θαύματα, η χώρα μας είναι πάμπλουτη, αλλά έχουμε πρόβλημα διακυβέρνησης – οπότε εάν δεν το λύσουμε, θα υποφέρουμε στο διηνεκές.