MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023

Δημ. Κούβελας : Αλήθειες και ψεύδη για την πανδημία

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης ο καθηγητής κλινικής φαρμακολογίας Δημήτρης Κούβελας στον 98.4 εξηγεί γιατί κατά την γνώμη του η επίσημη ασάφεια γύρω από τα θέματα δημόσιας υγείας , οδήγησε σε εμφατική αδράνεια λήψης ουσιαστικών μέτρων δημόσιας υγείας, ήταν σαφώς θέμα πολιτικών επιλογών  , που ουδεμία σχέση είχαν τελικά με την πραγματική επιστήμη και τα καίρια θέματα δημόσιας υγείας που τέθηκαν εδώ και 3,5 χρόνια. Ο κ. Κούβελας αναφέρεται σε αλήθειες και ψεύδη για την πανδημία, τα μέτρα, τα εμβόλια, τις ιώσεις και τις ελλείψεις φαρμάκων. Υποστηρίζει ότι έχει χαθεί ο πραγματικός ρόλος της επιστήμης που έχει υποταχθεί σε  πολιτικές αποφάσεις με αποτέλεσμα η ψευδο-επιστήμη στο όνομα της πολιτικής ορθότητας, να έχει "φιμώσει" την αληθινή επιστήμη οδηγώντας σε αυτολογοκρισία τους γνώστες της ιατρικής πραγματικότητας.  
 

Δημ. Σταθακόπουλος : Εξακολουθούμε να διαβάζουμε λάθος την Τουρκία

Ο νομικός Δημήτρης Σταθακόπουλος , Δρας Παντείου Πανεπιστημίου ( Οθωμανική Κοινωνία –ιστορία και πολιτισμός ) συνεργάτης του Εργαστηρίου Τουρκικών και Ευρασιατικών Μελετών ( ΕΤΕΜ ) του Παν.Πειραιά (ΠΑ.ΠΕΙ), με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και τα περίεργα "φάλτσα" στο εσωτερικό μέτωπο πάνω σε πάγιες εθνικές θέσεις, ακόμη και από κυβερνητικούς αξιωματούχους, αναλύει στον 98.4 τις προεκτάσεις των γεγονότων . Ταυτόχρονα επισημαίνει πως εξακολουθούμε ακούσια ή εκούσια, να διαβάζουμε λάθος την στρατηγική της Τουρκίας και τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος είτε πρόκειται για νεοθωμανισμό , είτε για νεοκεμαλισμό, ενώ εξηγώντας τις εσωτερικές ισορροπίες στη Τουρκία, υποστηρίζει ότι παρά τα λεγόμενα, το πραγματικό φαβορί των εκλογών στη Τουρκία εξακολουθεί να είναι ο Ερντογάν. 
 

Λύση του δημογραφικού ή εθνική αλλοίωση οι μετανάστες;

Στα τέλη του 2022 ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού που διενεργήθηκε στην Ελλάδα το 2021. Η εικόνα που παρουσιάζουν τα αποτελέσματα αυτά είναι ζοφερή, ωστόσο ουδείς πλέον δικαιούται να εκπλήσσεται. Τα αποτελέσματα αυτά ήταν αναμενόμενα από καιρό.
 
Πριν σχολιάσουμε τα βασικά ευρήματα της απογραφής, πρέπει να πούμε ότι από πολλές πλευρές έχουν εκφραστεί επιφυλάξεις για το πώς αυτή διενεργήθηκε. Όποιες όμως κι αν είναι οι επιφυλάξεις, αυτά είναι τα επίσημα στοιχεία και βάσει αυτών μπορούμε να μιλήσουμε. Εξάλλου, είναι σαφές ότι όποιες διορθώσεις κι αν γίνουν, η μεγάλη εικόνα δεν θα αλλάξει. Ποια όμως είναι η μεγάλη εικόνα; Τρία είναι τα βασικά ευρήματα.
 

Λίστα Πλεύρη: Ελλείψεις φαρμάκων στην αγορά αλλά υπάρχουν λεφτά για τα ΜΜΕ που «προστατεύουν» συστηματικά την κυβέρνηση

Στο υπουργείο Υγείας ενδιαφέρονταν μόνο πως να διαθέσουν χρήματα στα ελληνικά ΜΜΕ
 
Η κυβέρνηση δεν έχει κινηθεί προληπτικά για τις ελλείψεις βασικών φαρμάκων (αντιβιώσεις κ.α) στην ελληνική κοινωνία ενώ για τα «άχρηστα», αναποτελεσματικά και πανάκριβα εμβόλια έτρεξε και παρακαλούσε να τα προμηθευτεί και, μάλιστα, προέβη στη εξευτελιστική για τον δημοκρατικό πολίτη υποχρεωτικότητα.
 
Τώρα που οι οικογένειες δεν μπορούν να προμηθευτούν βασικά φάρμακα για τα παιδιά τους που ταλαιπωρούνται από ιώσεις, είναι απλά Τρίτη.
 

«Συνεννοήσεις με τους «απέναντι» είναι δηλωτικές είτε ανοησίας, είτε απελπισίας»-Π.Αδαμίδης

Εμείς και οι άλλοι
 
Γράφει ο
ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ
Δικηγόρος-Καθηγητής ΣΣΕ
 
Ορθά επισημάνθηκε τις τελευταίες ημέρες, εν είδει αυτονόητης επιβεβαίωσης, ότι η στάση της χώρας μας δεν ετεροκαθορίζεται. Αφορμή στάθηκαν ερωτήματα και εικασίες, εις ότι αφορά τις εσωτερικές πολιτικές διεργασίες και εξελίξεις, με ορόσημο αναφοράς τον χρόνο διεξαγωγής των επόμενων κοινοβουλευτικών εκλογών. Εύλογα η διαπίστωση αυτή καλύπτει και τα θέματα διαμόρφωσης εξωτερικής πολιτικής, επιλογής προτεραιοτήτων και σύναψης συμμαχιών. Είναι η ελάχιστη πρόνοια επιβίωσης και ανασκευής κατηγοριών, που άσπονδοι φίλοι και εχθροί εκτοξεύουν εναντίον μας και κατατείνουν στους αφορισμούς ότι μέριμνά μας είναι ‘να περικυκλώσουμε την Τουρκία’. Όχι ότι αυτό, με τις σημερινές δυνατότητες και δεδομένα είναι σκόπιμο ή μπορεί να γίνει, αλλά προκειμένου σε κάθε περίπτωση να μη δώσουμε προσχήματα, σε όσους προσπαθούν να δικαιολογήσουν τις διαρκείς παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου από πλευράς τους.