MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

Το ρόδινο μέλλον της αποικίας

Αυτό που δεν έχει τελειώσει είναι το αποτέλεσμα των μέτρων, το οποίο θα βιώνουμε σταδιακά τα επόμενα χρόνια – αφού επιλέχθηκε μία οδύνη δίχως τέλος με την κυλιόμενη χρεοκοπία, αντί ένα οδυνηρό τέλος.

Επικαιρότητα 

Εμείς τουλάχιστον δεν έχουμε καμία αμφιβολία σχετικά με το ότι, το μέλλον της Ελλάδας θα είναι ρόδινο – αφού αποκλείουμε να διακινδυνεύσουν οι Γερμανοί τις επενδύσεις, καθώς επίσης τις επιχειρήσεις τους στη χώρα. Για παράδειγμα, δεν πρόκειται να χάσουν τα χρήματα που έδωσαν για την εξαγορά του ΟΤΕ, των 14 αεροδρομίων (τα οποία χρηματοδότησαν με δάνειο από την Alpha Bank που εμείς διασώσαμε, με δικά μας χρήματα) κοκ. – ούτε να θέσουν σε κίνδυνο εταιρείες τους σαν τη Lidl, την Praktiker κλπ. Αντίθετα θα εξαγοράσουν πολλές άλλες, ειδικά τις κοινωφελείς όπως τη ΔΕΗ – ενώ θα επεκταθούν στις τουριστικές επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν τη βαριά βιομηχανία της χώρας. 

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη

Από ότι φαίνεται, και όσο μπορεί κανείς να κρίνει από τις "γκρίζες ειδήσεις", που κυκλοφορούν γύρω από το Σκοπιανό, η Κυβέρνηση και τμήμα ή και το σύνολο της Αντιπολίτευσης (γκρίζες ζώνες, προς το παρόν), ξεπουλούν τη Μακεδονία.

Δεδομένου ότι ο ελληνικός λαός, έδειξε με όλα τα μέσα που είχε στη διάθεσή του, την απόλυτη αντίθεσή του για την αρπαγή του ονόματος "Μακεδονία" από το γειτονικό σλαβικό κρατίδιο, η απόφαση αυτή ξεπουλήματος, από την ελληνική κυβέρνηση πάρθηκε (αν πάρθηκε) εν γνώσει της ότι καταπατεί τη σχετική βούληση του λαού. Για ένα τόσο σημαντικό, και τόσο υψηλής επικινδυνότητας ζήτημα, η αυθαίρετη απόφαση των κυβερνώντων, παραπέμπει σε γνωστό αποκρουστικό επίθετο, που θα τους ακολουθεί, όχι απλώς ως το τέλος της ζωής τους, αλλά και εντός της αέναης ιστορίας αυτού του τόπου.

ΧΑΡΑΣΣΕΤΑΙ ΝΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΤΑΞΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ

Μεγάλο μέρος των μεσαίων οικονομικών στρωμάτων χάνει συνεχώς το επίπεδο ευημερίας που είχε, ενώ τα κατώτερα εισοδηματικά στρώματα παλεύουν πλέον για την ίδια τους την επιβίωση με κάποιας μορφής αξιοπρέπεια. Η παγκοσμιοποίηση πετάει έξω από το “τρένο” τους μικρομεσαίους και φυσικά την παραδοσιακή εργατική τάξη που έχει πληγεί σκληρά από την αποβιομηχάνιση και τη λιτότητα. Η δε παράνομη μετανάστευση πιέζει τα πράγματα πιο πολύ.

Όλα αυτά τα οικονομικά στρώματα συνειδητοποιούν σιγά σιγά ότι πετιούνται έξω από το “τραίνο” της νέας εποχής της παγκοσμιοποίησης και αναγκαστικά φεύγουν μαζικά από τα Κεντροδεξιά και Κεντροδεξιά πολιτικά “μαντριά”, τα οποία έχουν γίνει πλέον τα όργανα πολιτικής επιβολής των νεοφιλελεύθερων ελίτ, αναζητώντας νέα πολιτική στέγη σωτηρίας.

Τέλος τα μετρητά στις συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων

Σε απαγόρευση της χρήσης μετρητών μεταξύ των επιχειρήσεων και στην καθιέρωση μικρού ορίου πληρωμών, ίσως 100 ευρώ, με μετρητά από τους καταναλωτές προχωρεί άμεσα το υπουργείο Οικονομικών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το επιτρεπτό όριο των συναλλαγών με μετρητά θα μειωθεί δραστικά, ενώ στο τραπέζι υπάρχουν και προτάσεις ακόμη και για τη μείωση στο επίπεδο των 100 ευρώ, από τα 500 ευρώ που είναι σήμερα.

Το θανατηφόρο όπλο του μέλλοντος

Εκτός από το σύστημα του χρέους και το δολάριο, οι Η.Π.Α. διαθέτουν πολλά άλλα πανίσχυρα χρηματοπιστωτικά «αεροπλανοφόρα» που είναι σε θέση να πλήξουν οποιαδήποτε χώρα τοποθετηθεί στο στόχαστρο τους – με κυριότερο το SWIFT, το οποίο έχουν χρησιμοποιήσει μόνο στο Ιράν ως προειδοποίηση της Κίνας και της Ρωσίας, ενδεχομένως επίσης της Γερμανίας.

«Εάν το δολάριο χάσει τη θέση του ως παγκόσμιο συναλλακτικό και αποθεματικό νόμισμα, το δυτικό σύστημα του χρέους δεν θα λειτουργεί πια – οπότε οι κίνδυνοι για την υπερδύναμη θα ήταν τεράστιοι. Για παράδειγμα, υπολογίζεται από τους ειδικούς πως η αμερικανική κυβέρνηση θα αναγκαζόταν τότε να εφαρμόσει ελέγχους κεφαλαίων, να εθνικοποιήσει τις αποταμιεύσεις, να κατάσχει τα χρήματα των συνταξιοδοτικών ταμείων, να δημεύσει τα περιουσιακά στοιχεία των ευκατάστατων Πολιτών της κοκ. – αφού διαφορετικά δεν θα μπορούσε να ανταπεξέλθει με το νόμισμα της, με τον πληθωρισμό, με τη χρηματοδότηση των χρεών της κλπ.»