Μετά το τεράστιο ενδιαφέρον που προκάλεσαν οι δημοσιεύσεις του καθηγητή Αντώνη Φώσκολου αναφορικά με τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στη χώρα μας και από τη στιγμή που δείχνει να διαμορφώνεται στη χώρα συναίνεση, επιτέλους, ότι υδρογονάνθρακες υπάρχουν, ενώ στο παρελθόν όσοι τολμούσαν να το θέσουν συνήθως λοιδορούνταν, σκεφτήκαμε να ζητήσουμε από τον καθηγητή μια αναλυτική εκτίμηση – το τονίζουμε – του υπάρχοντος πλούτου με βάση τα τελευταία στοιχεία και των ωφελημάτων που μπορεί να προσδοκά το ελληνικό Δημόσιο από την αξιοποίησή του.
MOTD
Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.
Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας
Σάββατο 18 Μαρτίου 2017
Γ. Βαρουφάκης: Γιατί ζητώ ειδικό δικαστήριο
Τους λόγους που ζητά ειδικό δικαστήριο εξηγεί σε άρθρο του ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, προκαλώντας τους επικριτές του.
Στο άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στην «Εφημερίδα των Συντακτών» αναφέρει:
Δεν υπάρχει αναλυτής παγκοσμίως που να διαφωνεί ότι το κλείσιμο της αξιολόγησης απλά θα κουκουλώσει για λίγο τη συνολική χρεοκοπία της χώρας κάνοντάς τη χειρότερη. Παράλληλα, δεν υπάρχει ραδιοτηλεοπτικό μέσο στη χώρα που να μη δαιμονοποιεί όποιον τολμήσει να πει αυτό που όλοι γνωρίζουν και που εκτός Ελλάδας θεωρείται δεδομένο.
«Χάθηκαν» καταθέσεις 4 δισ. ευρώ από τις τράπεζες
ΣΤΕΓΝΩΝΟΥΝ ΤΑ ΓΚΙΣΕ
Η αιμορραγία στην οικονομία, και ειδικά στις τράπεζες, συνεχίζεται εξαιτίας της παρατεταμένης αβεβαιότητας που συνδέεται με τη διαπραγμάτευση. Και το χειρότερο είναι ότι όσο επιβεβαιώνονται οι προβλέψεις για κλείσιμο της συμφωνίας πολύ αργότερα, τόσο κινδυνεύει να εκτροχιαστεί το τραπεζικό σύστημα της χώρας.
Σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται η Καθημερινή από τις τράπεζες έχει χαθεί ρευστότητα 4 δισ. ευρώ μέσα στους τρεις πρώτους μήνες του 2017.
Λέξεις κλειδιά :
Κατάρρευση,
Κρίση,
Μείωση,
Ρευστότητα,
Ταμεία,
Τράπεζες,
Χρήμα
Το στημένο παιχνίδι των βασικών επιτοκίων
Οι κεντρικές τράπεζες, έχοντας πλέον καταναλώσει όλα τα νομισματικά και δημοσιονομικά τους όπλα, διαθέτουν μόνο μία δυνατότητα αντιμετώπισης ξαφνικών κρίσεων, καθώς επίσης χρηματιστηριακών κραχ – τη χειραγώγηση των αγορών.
Άρθρο
Η Fed αύξησε τα βασικά της επιτόκια κατά 0,25 μονάδες, οπότε η ονομαζόμενη «Federal Funds Rate» βρίσκεται πλέον μεταξύ του 0,75% και 1%. Ο λόγος, για τον οποίο ελπίζει η αμερικανική τράπεζα πως πιστεύουν οι επενδυτές ότι το έκανε, είναι η αύξηση της παραγωγής των εγχωρίων επιχειρήσεων, η μείωση της ανεργίας και η άνοδος των καταναλωτικών δαπανών – δηλαδή, η κλιμάκωση του ρυθμού ανάπτυξης, εξαιτίας της οποίας πρέπει να γίνει πιο «σφιχτή» η νομισματική πολιτική, για να μην κινδυνεύσει η οικονομία να υπερθερμανθεί, οδηγούμενη σε υψηλό πληθωρισμό.
Λέξεις κλειδιά :
Απατεώνες,
Τακτικές,
Τράπεζες,
Υπονόμευση,
Χειραγώγηση,
FED
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)