MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023

Γιατί δεν εφαρμόζεται εδώ και 12 χρόνια το άρθρο 156 του ν.4001/2011 που αναφέρεται σε κήρυξη ΑΟΖ ελλείψει συμφωνίας;

 
Στις 18 Αυγούστου 2011, υπογράφηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 4001/2011…
 
«Για τη λειτουργία Ενεργειακών Αγορών Ηλεκτρισμού και Φυσικού Αερίου, για Έρευνα, Παραγωγή και δίκτυα μεταφοράς Υδρογονανθράκων και άλλες ρυθμίσεις».
Ας δούμε όμως τι προβλέπει ένα συγκεκριμένο άρθρο που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον…
 

«Η Ελλάδα χωρίς το Αιγαίο δεν θα μπορεί να υπάρξει πλέον ως χώρα, τελειώνει»-Γ.Ρωμανός

Γράφει ο
Γιώργος Ρωμανός
Συγγραφέας Αναλυτής, ιστορικός Ερευνητής
 
Από την παρωδία των «Εκλογών» στις «Πρέσπες Μητσοτάκη».
8 ντοκουμέντα
 
Αυτοί που επέλεξαν να ψηφήσουν την Σκύλλα-ΝΔ αντί της Χάρυβδης-ΣΥΡΙΖΑ, συλλέγουν ήδη –ως άμεσοι συνεργοί…– τις εθνοκτόνες συμφορές των επιλογών τους τις οποίες υφίσταται η συντριπτική πλειοψηφία του πολιτικά αιχμάλωτου ελληνικού λαού, στα 49 χρόνια της ολέθριας Μεταπολίτευσης.
 
Μέσα σε λίγες μέρες η αχαλίνωτα ενδοτική πολιτική του Κυρ. Μητσοτάκη άρχισε να υλοποιεί τις «Πρέσπες του Αιγαίου» με καταφανείς υποσχέσεις σε Ερντογάν και Αμερικανούς, αλλάζοντας Εθνικές πολιτικές γραμμές δεκαετιών. Έτσι ξεπεράστηκαν οι ακραία εθνοβλαβείς Κωνστ. Καραμανλής: «η Κύπρος κείται μακράν», ο Σημίτης, με τα Ίμια και τις γκρίζες ζώνες του Αιγαίου και ο Αλ. Τσίπρα, ο για πάντα ταυτισμένος με την διεθνώς παράνομη «Συμφωνία των Πρεσπών» και τις προδοτικού αποτελέσματος επιπτώσεις της.
 

Λεωνίδας Κουμάκης : Ερντογάν, ο αναξιόπιστος

του Λεωνίδα Κουμάκη*
 
Ξαφνικά και αναπάντεχα, η υστερική στρίγγλα έγινε ένα άκακο αρνάκι. Ο εντελώς αναξιόπιστος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που πάσχει από μεγαλομανία νομίζοντας πως ολόκληρος ο κόσμος γυρίζει γύρω από αυτόν, έκανε με χαρακτηριστική άνεση μια ακόμα θεαματική κυβίστηση,  μια πλήρη μεταστροφή σε σχέση με όσα υποστήριζε μέχρι τώρα.
 
Μόλις τον Μάιο του 2022, εξερχόμενος από το τουρκικό υπουργικό συμβούλιο, ανακοίνωσε με ύφος χιλίων σουλτάνων πως δεν αναγνωρίζει πλέον τον (τότε και σήμερα) Έλληνα πρωθυπουργό και πως δεν θα του ξαναμιλήσει. «Για εμένα δεν υπάρχει Μητσοτάκης. Δεν θα ξανασυναντηθώ ποτέ μαζί του».
 
Η βαρύγδουπη δήλωση άντεξε μέχρι τις 12 Ιουλίου 2023 όταν ένας μεταμορφωμένος Ερντογάν υποδεχόταν μέσα στην τρελή χαρά τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Βίλνιους της Λιθουανίας στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, με ένα αστεϊσμό: «Έχουμε μια νέα κυβέρνηση, πρωθυπουργέ, άρα έχουμε εδώ μια νέα ομάδα». Τόσο απλά!
 

Ελληνοτουρκικά: «Έχουμε αποφασίσει να χάσουμε, πάμε σε προγραμματισμένη εκτέλεση»-Γ.Αυφαντής

«Έχουμε αποφασίσει να χάσουμε… Πηγαίνουμε προς προγραμματισμένη εκτέλεση…»
 
Ο πρέσβης ε.τ Γιώργος Αυφαντής μιλά για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά που «τρέχουν» με ταχύτητα μεγάλη. Μας επιβάλουν την ταχύτητα και το σχεδιασμό οι «Αμερικανοί κόουτς», υποστηρίζει. Δεν αποκλείεται ακόμη και εντός του Σεπτεμβρίου να έχουμε εξελίξεις.
 
Ο κ.Αυφαντής δεν μιλά με συνθήματα αλλά με επιχειρήματα. Επισημαίνει ότι μιλά για τον σχεδιασμό που υπάρχει και είναι γνωστός στους διπλωματικούς κύκλους. Αν κάτι απρόοπτο προκύψει και χαλάσει τον σχεδιασμό είναι ένα άλλο ζήτημα και μια ελπίδα…Τι μπορεί να είναι αυτό το απρόοπτο; Ο κ.Αυφαντής αναφέρει κάποια απ΄  αυτά.