MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022

Σφίγγει ο κλοιός.Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αυστρίας απαιτεί απαντήσεις σε δεδομένα,γεγονότα για μάσκες, …

….κανόνες lockdown, νοσηλείες και αριθμούς θανάτων!


Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αυστρίας απαιτεί απαντήσεις σε δεδομένα και γεγονότα σχετικά με τις μάσκες, τους κανόνες lockdown, τις νοσηλείες και τους αριθμούς θανάτων. Το Υπουργείο Υγείας καλείται να απαντήσει έως τις 18 Φεβρουαρίου (ORF). Σφίγγει από παντού ο κλοιός….

΄Ιμια : Η Ελληνοτουρκική Κρίση «Σταθμός» για το αφήγημα της «Γαλάζιας Πατρίδας»

Ίμια 26 χρόνια μετά


Η Ελληνοτουρκική κρίση των 13 ημερών, σε δύο φάσεις, που κορυφώθηκε τα ξημερώματα της 31ης Ιανουαρίου του 1996 και άνοιξε το δρόμο για την καθιέρωση από την Τουρκία της ατζέντας των «Γκρίζων Ζωνών στο Αιγαίο» , ως υπόβαση του εποικοδομήματος για το αφήγημα της «Γαλάζιας Πατρίδας» και της αμφισβήτησης κυριαρχίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων των Ελληνικών θαλάσσιων ζωνών και του εθνικού εναέριου χώρου.

Ο ρόλος των ΗΠΑ και το αποτύπωμα των proxy καταστάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο, με φόντο το μεγάλο κάδρο των εντάσεων στις Αμερικανο- Ρωσικές σχέσεις , την Ουκρανία, την Ευρασία και τα Βαλκάνια.

- Γνωστές και άγνωστες πτυχές της κρίσης και η λιγότερο γνωστή επιχείρηση της ίδιες μέρες στον Έβρο , με το αναπάντεχο στρατηγικό πλεονέκτημα της Ελλάδας

Ο Τραμπ δηλώνει υποστηρικτής των Καναδών φορτηγατζήδων που πολιορκούν το Κοινοβούλιο στην Οτάβα: ”Eίμαστε μαζί σας!” Η επανάσταση εξαπλώνεται και στις ΗΠΑ;

Παίρνουν φωτιά και οι ΗΠΑ από το κίνημα των Καναδών φορτηγατζήδων. O τ. Πρόεδρος των ΗΠΑ Τραμπ δηλώνει υποστηρικτής των Καναδών φορτηγατζήδων και του κομβόι της Ελευθερίας που έχουν αποκλείσει το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο στην Οτάβα Καναδά κι εξανάγκασαν σε άτακτη φυγή σε άδηλον κρησφύγετο τον Πρωθυπουργό Τριντό. Οι αυτοκινητιστές μάχονται κατά υποχρεωτικού εμβολιασμού. Ο Τραμπ δήλωσε: «Θέλουμε αυτοί οι σπουδαίοι Καναδοί φορτηγατζήδες να ξέρουν ότι είμαστε μαζί τους σε όλη τη διαδρομή.» Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εκδήλωσε την υποστήριξή του στους φορτηγατζήδες σε μια μαζικότατη κομματική συγκέντρωση στο Conroe του Τέξας το βράδυ του Σαββάτου.


Πέφτει ο Τριντό στον Καναδά! Ο πρωθυπουργός του Καναδά Trudeau και η οικογένειά του φυγαδεύτηκαν σε μυστικό κρησφύγετο καθώς η Επανάσταση καλπάζει! Σε κλοιό το κοινοβούλιο!

Ο πρωθυπουργός του Καναδά ο Trudeau και η οικογένειά του φυγαδεύτηκαν από τις δυνάμεις της τάξης ενώ ο λαός έχει αποκλείσει το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο στην Οτάβα. Και τα κομβόι των φορτηγατζήδων καταφθάνουν από όλη τη χώρα και έχουν μπλοκάρει δρόμους στο κέντρο της πόλης. Οι Trudeau έφυγαν από την οικία τους στην Οτάβα για μυστική διαμονή σύμφωνα με το CBC.Πάει σε κρησφύγετο. Ίσως και να εγκαταλείψει τη χώρα. Το γραφείο του πρωθυπουργού είπε ότι δεν θα σχολιάσει την τοποθεσία διαμονής του Τριντό.. Σε κρίση πανικού ο ……πρωθυπουργός εγκαταλείπει την πρωθυπουργική καρέκλα πιθανόν τη ρίχνει στη βεβιασμένη φυγή του. Καταλήφθηκε από σύνδρομο καταδίωξης καθώς χιλιάδες φορτηγατζήδες και διαδηλωτές εισέβαλαν στην πόλη…..Κι αναμένονται και άλλοι κι άλλοι….Σύμφωνα με μαρτυρία οδηγού το κομβόι έχει μήκος 100 km και αυξάνεται συνεχώς. Όλα αυτά συμβαίνουν στους -30° ενδεικτικό αποφασιστικότητας.