MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

Σε οικονομική ασφυξία οι Έλληνες: 1 στους 2 περιορίζει τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ

Μουδιασμένοι οι καταναλωτές


Πέντε στους δέκα Έλληνες καταναλωτές έχουν μειώσει «πολύ και αρκετά» τις αγορές τους στα σούπερ μάρκετ και οκτώ στους δέκα σε ένδυση-υπόδηση, το πρώτο τρίμηνο του έτους λόγω της ακρίβειας.

Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία Netrino, μεταξύ 24/3 και 30/3 2022 σε δείγμα 407 ατόμων μεγάλων αστικών κέντρων της χώρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα και Ηράκλειο).

Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Στέφανος Κομνηνός, αναλυτής αγοράς από την εταιρεία συμβούλων Netrino, «για πρώτη φορά βλέπουμε τόσο μεγάλη αποκλιμάκωση στα σούπερ μάρκετ. Παρατηρείται πολύ μεγάλη μείωση στις αγορές των καταναλωτών που αφορούν σε είδη πρώτης ανάγκης, διατροφής και είδη σπιτιού. Την ίδια στιγμή σε ό,τι αφορά στις αγορές σε είδη ένδυσης/υπόδησης η κατάσταση είναι δραματική» και συμπληρώνει: «Η συγκράτηση των αγορών έχει ακουμπήσει τον σκληρό πυρήνα των προϊόντων βασικής ανάγκης. Δηλαδή μόνο τα απολύτως απαραίτητα αγοράζουν οι καταναλωτές και αυτά συγκρατημένα».
 

Κάρτα Εργασίας: Από 1/6 ο «Μεγάλος Αδερφός» για 100.000 εργαζόμενους - Σταδιακή επέκταση σε επιχειρήσεις και οργανισμούς

Η σταδιακή επέκταση της Κάρτας Εργασίας σε επιχειρήσεις και οργανισμούς αναμένεται να γίνει περί τα τέλη Νοεμβρίου


Σε on line παρακολούθηση της εργασίας, των ρεπό, των αδειών και κάθε άλλης εργασιακής μεταβολής μπαίνουν από την 1η Ιουλίου περίπου 100.000 εργαζόμενοι στα Σούπερ –Μάρκετ και στις τράπεζες, ενώ ένα νωρίτερα θα ξεκινήσει η απογραφική διαδικασία του ωραρίου απασχόλησης όλων των επιχειρήσεων στο ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Νοεμβρίου.
 
Όλα τα στοιχεία της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας θα είναι άμεσα διαθέσιμα σε εργοδότες και εργαζόμενους, σε ψηφιακή μορφή ημερολογίου (Ημερολόγιο Πραγματικής Απασχόλησης).
 

Ελλάς, Γαλλία, Γερμανία στη δίνη της Φον ντερ Λάιεν!

Πώς το σκάνδαλο της McKinsey, που κλονίζει τον Μακρόν, αγγίζει την Αθήνα - Ο ρόλος της προέδρου της Κομισιόν, τα συμβόλαια-μαμούθ με τα εμβόλια, τα εξοπλιστικά προγράμματα εκατομμυρίων και ο πόλεμος στην Ουκρανία

Την ίδια την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ακουμπούν τα σκάνδαλα της McKinsey,
τα πλοκάμια της οποίας φαίνεται ότι απλώνονται σε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

• Από τον
Ανδρέα Καψαμπέλη

Ηδη στη Γαλλία οι αποκαλύψεις απειλούν σοβαρά τον Εμανουέλ Μακρόν εν όψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών, αλλά ο φάκελος για τον αμερικανικό κολοσσό συμβούλων αποτελεί ωρολογιακή βόμβα για ολόκληρη την ελίτ και τη γραφειοκρατία της παραπαίουσας Ευρωπαϊκής Ένωσης!