MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

SHISH: Στη φόρα ονόματα Αλβανών πρακτόρων… τραγικό λάθος ή σκοπιμότητα;

Το μέλος του ΝΑΤΟ, η Αλβανία, έδωσε στη δημοσιότητα στο διαδίκτυο ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά με σημαντικούς υπαλλήλους της μυστικής υπηρεσίας της, δίνοντας τη δυνατότητα στο κοινό να πληροφορηθούν την ταυτότητά τους, τα οχήματα, τους επιχειρησιακούς τους ρόλους, τα ταξίδια και τις καθημερινές συνήθειες τους, που αποτελεί ένα σοβαρό και δυνητικά επικίνδυνο αδίκημα που θα μπορούσε να έχει διεθνείς συνέπειες. 

Τα δεδομένα μισθών και δαπανών που παρατίθενται στους πίνακες του διαδικτυακού τόπου του Υπουργείου Οικονομικών της Αλβανίας, δείχνουν ένα μεγάλο και λεπτομερή όγκο πληροφοριών σχετικά με την Υπηρεσία Πληροφοριών του Κράτους, συμπεριλαμβανομένων της τοποθεσίας των γραφείων, των αναλήψεων μετρητών και λεπτών ζητημάτων καθώς και τεχνικούς και μηχανικούς που χρησιμοποιούν. 

Βουλγαρία: Απειλεί με βέτο ΠΓΔΜ λόγω “μακεδονικής” γλώσσας, ενώ εμείς…

Η βουλγαρική κυβέρνηση απειλεί στα ίσια χωρίς περιστροφές με βέτο τον Ζάεφ, για την «μακεδονική γλώσσα», κάτι που η Ελληνική πλευρά με ευκολία και χωρίς δισταγμούς παρέδωσε στους Σκοπιανούς. 

«Η ΠΓΔΜ μπορεί να αποκλειστεί από τη Βουλγαρία με βέτο στο πλαίσιο της διαδικασίας της Ευρω-Ατλαντικής ενσωμάτωσης, διότι προσπαθεί να καταχραστεί το θέμα της δήθεν «Μακεδονικής γλώσσας», δήλωσε ο Krasimir Karakachanov, Αναπληρωτής Υπουργός Ασφάλειας και υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας. 

Τα κίτρινα γιλέκα

Οι διαδηλωτές στη Γαλλία δεν έχουν κανέναν αρχηγό, καμία οργάνωση και δεν εκφράζουν καμία απαίτηση. Το μοναδικό που τους ενώνει είναι ένας ύμνος: η Μασσαλιώτιδα, το γαλλικό τραγούδι που γεννήθηκε στην επανάσταση του 1789.

Επικαιρότητα 

Κανένας δεν είχε προβλέψει τίποτα. Κανένας δεν φανταζόταν πως αυτός ο θηριώδης αριθμός ατόμων θα πλημμύριζε τους δρόμους του Παρισιού (άρθρο μου). Κανένας δεν σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να κλιμακωθεί η βία στις διαμαρτυρίες σε ολόκληρη τη Γαλλία. Κανένας δεν υπέθετε πως η κυβέρνηση θα ένοιωθε τόσο ανίσχυρη και ανασφαλής, αδυνατώντας να αντιμετωπίσει τα «κίτρινα γιλέκα» που έχουν γεμίσει τις τηλεοπτικές οθόνες του πλανήτη.