MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022

Η αμερικανική ExxonMobil μηνύει την Ευρωπαϊκή Ένωση

Αντιδρά στον έκτακτο φόρο που επιβάλλει στις πετρελαϊκές εταιρείες
 
Να μπλοκάρει τον έκτακτο φόρο που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στις πετρελαϊκές εταιρείες επιχειρεί η αμερικανική ExxonMobil που προχώρησε σε μήνυση κατά της ΕΕ.
 
Ο ενεργειακός κολοσσός χαρακτήρισε το μέτρο ως αντιπαραγωγικό και κατηγόρησε τις Βρυξέλλες ότι υπερβαίνουν την αρμοδιότητά τους. Και όλα αυτά ενώ, εν μέσω ενεργειακής κρίσης, τον Οκτώβριο η ExxonMobil ανακοίνωσε τριμηνιαία κέρδη σχεδόν 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
 

Πυρά κατά της κυβέρνησης για τις τραγικές ελλείψεις φαρμάκων

Η ηγεσία του Υπ. Υγείας «φαίνεται να κινείται προς λάθος κατεύθυνση», λέει ο ΠΙΣ • Για «ολιγωρία και σκοπιμότητα της κυβέρνησης» μιλά το ΜέΡΑ25.
 
Σε ρόλο... θεατή βρίσκεται η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τη στιγμή που εκατοντάδες φάρμακα απουσιάζουν από τα ράφια των φαρμακείων (μάλιστα, ορισμένα από τα σκευάσματα που λείπουν, είναι από τα πλέον γνωστά και με μεγάλη κατανάλωση). 
 
Μπροστά στις «ηχηρές» ελλείψεις φαρμάκων, το Υπουργείο Υγείας δεν παρεμβαίνει –όπως οφείλει– ώστε να υπάρχει επάρκεια στη χώρα (π.χ. απαγορεύοντας τις παράλληλες εξαγωγές), αλλά αφήνει τις φαρμακοβιομηχανίες να πράξουν ως βούλονται, κυνηγώντας το υψηλότερο κέρδος.
 

Επίσημο: Το 30% των συνταξιούχων δεν θα λάβουν αυξήσεις στις συντάξεις – Τέλος στην κοροϊδία Χατζηδάκη

Αθήνα 29 Δεκεμβρίου 2022
 
Δελτίο Τύπου
 
Επίσημο: Το 30% των συνταξιούχων δεν θα λάβουν αυξήσεις στις συντάξεις 

 
Τέλος στην κοροϊδία Χατζηδάκη
 
Ο Κωστής Χατζηδάκης μπορεί να αυτοεξευτελίζεται όσο θέλει. Δεν μπορεί όμως να κοροϊδεύει τα 2,5 εκατ. των συνταξιούχων. Δεν μπορεί να τους εμπαίζει. Και τελικά δεν μπορεί να τους πείσει ότι θα αυξηθούν οι συντάξεις τους. Αιτία είναι τα ίδια τα νούμερα που το υπουργείο Εργασίας δημοσιεύει και τα οποία τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα.