MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Πώς θα ήμασταν σήμερα αν πτωχεύαμε το 2010 και βγαίναμε από το ευρώ;

Τώρα πια μπορούμε να δούμε τα γεγονότα από μια χρονική απόσταση και χωρίς την καταστροφολογία με την οποία μας βομβάρδιζαν στις αρχές του 2010 τα μνημονιακά ΜΜΕ, τρομοκρατώντας μας ότι δήθεν θα χάσουμε τη βολή μας. 

Ας δούμε λοιπόν τι θα γινόταν αν η ελληνική κυβέρνηση έκανε στάση πληρωμών την Άνοιξη του 2010 και γυρίζαμε τότε στη δραχμή και ας δούμε που φτάσαμε σήμερα.

Τα 32 «χειρουργικά» μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση για το 2014

Μπορεί επισήμως οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα να έχουν παγώσει, καθώς, στην παρούσα φάση υπάρχει ένα αγεφύρωτο χάσμα μεταξύ του Μαξίμου και των εκπροσώπων των δανειστών, ωστόσο, στην κυβέρνηση ήδη επεξεργάζονται ορισμένες «χειρουργικές» παρεμβάσεις, οι περισσότερες από τις οποίες έχουν ήδη συμφωνηθεί.

Γιάννης Στουρνάρας. Οι προβλέψεις του προφήτη που πέφτει πάντα έξω

Πριν από οκτώ μόλις μήνες ο Γ. Στουρνάρας έκανε πανηγυρικές προβλέψεις για αλλαγή του οικονομικού και κοινωνικού κλίματος «από τον Οκτώβριο», που όμως διαψεύστηκαν όλες παταγωδώς. 
 
Εχουν συμβεί τα εντελώς αντίθετα από όσα προεξοφλούσε ο υπουργός Οικονομικών.

Η Ελλάδα δεν είναι του Στουρνάρα για να θεωρείται καταδικασμένη να αποτύχει

Ο Ολι Ρεν εμφανίστηκε και είπε ότι "η Ελλάδα θα είναι για πάντα υπό επιτήρηση" λες και η Ελλάδα είναι του Στουρνάρα καταδικασμένη δηλαδή να αποτύχει όπως κάνει και ο ίδιος συνειδητά σε βάρος ενός λαού.

του Κώστα Βουκελάτου

Η Ελλάδα έχει εκπληρώσει κακήν κακώς με την εξαθλίωση των ελλήνων πολιτών τις υποχρεώσεις της προς την ΤΡΟΙΚΑ!!

Πάγος στις Βρυξέλλες – αδιάλλακτοι οι δανειστές





Στη... φυλακή (!) όσοι αντιτίθενται στους κανονισμούς της ΕΕ

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να ποινικοποιήσει την πολιτική δράση των αντιπάλων της

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Απίστευτης ολοκληρωτικής νοοτροπίας είναι η κορυφαίας πολιτικής σημασίας θέση της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, την οποία επιχειρούν να περάσουν ως τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο για να προστεθεί στον Ποινικό Κώδικα της χώρας μας προκειμένου να βάζουν στη φυλακή όποιον αντιστέκεται, αντιτίθεται ή απλώς εκδηλώνει τη διαφωνία του με την εξωτερική πολιτική της… ΕΕ!