MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022

Συνέντευξη Γιώργου Αδαλή στον Ελλάδα FM: QATARGATE

Tην Τετάρτη 14/12/2022 παραχώρησα συνέντευξη στον έγκριτο δημοσιογράφο του Ελλάδα FM94,3 Σπύρο Παπαδάκη. Το θέμα μας ήταν αυτό που από την πρώτη μέρα έγραψα στο adalis.gr ! Το QatarGate. Στην εκπομπή αποκαλύπτω την σχέση Κατάρ και Rosneft μετά την τοποθέτηση στο τιμόνι του ρωσικού κολοσσού ενός Καταριανού (Ταλέμπ Μπελμαχντί)! Ο οποίος αντικατέστησε τον Γκέρχαρντ Σρέντερ, που μέχρι το 2005 ήταν ο καγκελάριος της Γερμανίας!

Τι είναι τελικά αυτό το Κατάρ και τι συμβαίνει στις κεντρικές δομές της ΕΕ με τους λομπίστες;
 

Η ξεφτίλα δεν έχει πάτο;

Τάσος Παππάς

 
Συμψηφισμούς και αντιπερισπασμούς σκαρώνει η κυβέρνηση για να βγει από τον ασφυκτικό κλοιό. Το σκάνδαλο των υποκλοπών δεν την αφήνει να ησυχάσει. Μέχρι τώρα όλα όσα κατασκεύασε για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ή είχαν πολύ μικρή απόδοση ή δεν λειτούργησαν προς όφελός της ή, που είναι και το χειρότερο, την εξέθεσαν ανεπανόρθωτα. Προσπαθεί απεγνωσμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να μετατρέψει το μαύρο σε άσπρο, το σκοτάδι σε φως, τα φύκια σε μεταξωτές κορδέλες.

H Αίγυπτος καθόρισε ΑΟΖ που «σπάει» το τουρκολιβυκό μνημόνιο

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου αποφάσισε τον καθορισμό των δυτικών θαλάσσιων συνόρων της χώρας με την Λιβύη. Η απόφαση δημοσίεύθηκε στην  Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της Αιγύπτου και όπως γράφει ο Σ.Σιδέρης στο ieidiseis.gr  «στο τεύχος που εκδόθηκε σήμερα, Τρίτη, η Επίσημη Εφημερίδα δημοσίευσε το διάταγμα του Προέδρου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι αριθ. 595 του 2022 σχετικά με τον καθορισμό των δυτικών θαλάσσιων συνόρων της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στη Μεσόγειο.